| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Zavařování vlašských ořechů

 Celkem 10 názorů.
 romanaI 


Téma: Zavařování vlašských ořechů 

(25.10.2015 13:45:26)
Mám letos velké množství vlašských ořechů a chtěla bych je zkusit zavařit. V minulosti se mi totiž stalo, že se mi ve skořápkách uskladněných ořechách na jaře namnožili moli, nebo jádra zhnědla až dočerna /nevíte,co to způsobilo? na chuť to nemělo vliv/. Jaké máte zkušenost s tímto uskladněním? Dají se sterilovat i nalámaná tak jak se povedou vylouskat? Máte někdo fígl na to, jak louskat, aby byla jádra celá? Děkuji za vaše zkušenosti a rady.
 *Owls* 


Re: Zavařování vlašských ořechů - zkušenosti 

(25.10.2015 14:09:29)
K zavařování ořechů neporadím, ale jádra mám tak z 90 % celá. Ořechy louskám sikovkama (nevo jak se ty kleště jmenují). Nastavím rozevření kleští o kousek menší, než jsou ořechy a jedu. Chce jen trošku cviku, ale výsledek je luxusní. Jenom nevím, co s těmi celými jádry. Já je stejně do pečení rozsekám~d~
 ALL 


Re: Zavařování vlašských ořechů - zkušenosti 

(25.10.2015 18:06:37)
Celá jádra se dávají na cukroví zvané myslivecké knoflíky. Vypadá to hezky (a je to dobré :-)
 *Owls* 


Re: Zavařování vlašských ořechů - zkušenosti 

(25.10.2015 23:02:01)
ALL, myslivecké knoflíky neznám. Já moc nepeču. Dělám 3 druhy, které všichni jíme. Chutná mi mnoho druhů cukroví u kamarádů a na návštěvách, ale když se je pokusím udělat doma, tak to není ono. Ale po těch knoflících mrknu a třeba je zkusím. Je mi líto ty ořechy vždycky "zničit"~;)
 Pruhovaná 


Re: Zavařování vlašských ořechů - zkušenosti 

(25.10.2015 15:05:26)
Já je mrazím, vydrží jako nové klidně rok.
Ale na letošní úrodu to nestačí, tak jsem zvědavá, kdo co napíše.
 MirkaH 
  • 

Re: Zavařování vlašských ořechů - zkušenosti 

(25.10.2015 16:19:03)
My zavařujeme ořechy už několik let, předtím jsme mrazili, ale to zabírá místo. Stačí dát ořechy do šroubovací sklenice, zatáhnout a na chvíli zavařit aby chytla víčka. Nedostane se tam vzduch a trvanlivost je několik let, samozřejmě skladovat co nejvíce ve tmě a chladnu. Taky nakládáme drcené do medu, lahoda.
Ztmavnutí je často od plísní, nebo tak jsem to alespoň vypozorovala já. A na loupání celých ořechů/půlek používám střední kladívko místo loupáčku, jednou silnější ránou ťuknu na švu a pak stačí vnitřek vyndat. Mám i dobrou odrůdu ořechů, tak teď vyloupu skoro kilo za hodinu.
 Fren 


Re: Zavařování vlašských ořechů - zkušenosti 

(25.10.2015 17:18:01)
Je lepší ořechy skladovat nevyloupané v komoře normálně vytápěné nebo je vyloupat a třeba je dát do vakuovací dozy - mohou potom být uloženy s tou dozou třeba ve špajzu,kde není nikterak zima?
 Maťa. 


Re: Zavařování vlašských ořechů - zkušenosti 

(25.10.2015 18:58:34)
Jé načo zavařovat! Ja zásadne vyloupané zamražuju~R^
 TiNiWiNi 


Re: Zavařování vlašských ořechů - zkušenosti 

(25.10.2015 21:31:54)
Jádra zavařuji pro tetu v mikrovlnce (ona ji nemá). Naložit zavřovačku 0,7 až do vrchu, pak je mikrovlním na 1 a půl minuty. Pak okamžitě uzavřu šroubovým víčkem a otočím dnem vzhůru. Nahoře se objeví orosení. Takhle schládnou a pak se jen uskladní. Dělám to už několik let a teta si ještě nestěžovala, tak to asi funguje.
 Mrej 


Re: Zavařování vlašských ořechů - zkušenosti 

(28.10.2015 13:52:38)
jo přesně takhle to dělá moje setra

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.