Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(5.12.2018 16:44:10) Chtěla bych zkusit upéct štolu s marcipánem, jako se prodává v německých obchodech. Jenže nevím, čím ji obalit. V receptech je všude psaný moučkový cukr, ale u té kupované mi to jako cukr nepřipadá, není to tak sladké. Nemáte někdo představu, čím tedy obalovat štolu?
|
P.T. Cruiser |
|
(5.12.2018 17:00:13) Horkou štolu potřít (důkladně) rozpuštěným máslem a sypat moučkovým cukrem tak dlouho, dokud saje. Vznikne krusta, která ty tři týdny chrání štolu před vyschnutím, stejně ji je ale po vychladnutím zabalit do fólie nebo do plastové nebo kovové krabice a uložit v chladu.
|
|
Marika Letní |
|
(5.12.2018 17:02:22) Podle mě je to v cukru. Sladké to je hodně, protože je to silná vrstva.
|
|
angrešt |
|
(5.12.2018 17:55:10) kupovaná bývá obvykle obalená v glukóze (glukopur). A musí jí být hodně silná vrstva, protože to je to, co štolu chrání před průnikem bakterií.
|
|
libik |
|
(6.12.2018 10:35:00) Štola mě zaujala, to bych chtěla zkusit, kdyby Angrešt odkázala svůj recept
|
Bouřka |
|
(6.12.2018 10:42:39) http://www.rodina.cz/nazor15923448.htm
|
|
|
|