| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Zlatá dýňová polévka

Výborná a hlavně jednoduchá a nenáročná polévka
Suroviny:Dýně nebo cukety, • oloupané brambory • cibuli nahrubo nakrájíme.
Postup:V hrnci rozpustíme kousek másla, přidáme nakrájenou zeleninu a osmahneme. Na to nasypeme rozdrcenou kostku bujonu a zalijeme vodou. Osolit a opepřit můžeme podle chuti. Přivedeme k varu a povaříme, dokud zelenina není velmi měkká - asi 30 minut.

Pak polévku už jen rozmixujeme v mixéru a pro jemnější chuť můžeme přidat trošku másla a znovu dochutit solí a pepřem.

Zlatá dýňová polévka se servíruje horká, s hoblinkou parmazánu.

Vložil:

*DasaVal+Patrik07+Verunka10

Valchařovi
Datum:24.1.2010 19:07:19
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.