| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Pórková s krupicovými "pucíky"

Jídlo z našeho dětství, místo pórku dává mamka na proužky krájenou spařenou kapustu.
Suroviny:1 l čistého vývaru (může být z kostky, ale domácí je lepší), • 2 pórky, nakrájené na kolečka (i zelenou část), • 2 vejce, • 4 polévkové lžíce dětské krupičky, • 2 cm z kostky másla (cca), může být i olej. • Dle chuti: sůl, muškátový oříšek - dávám já, může být pepř, polévkové koření...
Postup:Vývar dám ohřát. Pórky chvilku podusím na másle (jen z nich vydusím vodu), nasypu na ně krupičku, osolím, po chvilce na to klepnu vejce a důkladně promíchám a vařečkou dělám hrudky, když se trochu opečou (vejce musí už být sražená) nasypu to celé do polévky a cca 10min. nechám provařit, nakonec nastrouhám muškátový oříšek.

Jsou toho 4 velké porce, které jsou dost syté.
Vložil:

*anemon

Vaříme levně
Datum:3.2.2010 10:24:12
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.