| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Poruchy učení

  (?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 8242  [Dalších 8202 >>]
Bouřka 7675
27.3.2024 16:18:16
U nás jak kdo. Větší písemky oznamují asi všichni, většina to zadá do Bakalářů. U menších je to různé. Plánované se obvykle oznamují, někteří mají pevný den v týdnu, kdy je test. Ale řadu písemek píšou za trest ~a~ neplánovaně. Já jsem ráda za ty, co to píšou. Syn to už v hlavě udrží, píše si i do notýsku, ale při jeho věčné absenci bychom jinak věčně něco nevěděli.
Delete 8214
27.3.2024 15:53:45
Školy jsou různé.

V mém bývalém působišti, jak jsem psala, se praktikují "přapadovky" během výuky, jen aby se náhodně našel vypnutý mobil a mohla se dát poznámka (nebo třídní důtka, poznámka se někomu zdála málo).

A z pohledu učitele, když je ve třídě max. 10 dětí a učitel je má na většinu předmětů, tak zvládne komunikovat i s jednotlivci. Když někdo učí přes 200 žáků, je prostě praktičtější mít jedno místo pro komunikaci, než si s každým psát kvůli témuž zvlášť.
Delete 8214
27.3.2024 15:44:10
Taková doba byla vždy. Jen se o tom tolik nemluvilo.

Já na 2. stupni nejen neměla ve škole kamarády....bylo to mnohem, mnohem horší....

Úplně mnou to nebylo, ve sportovním oddíle i jinde jsem kamarády měla.

Ale ve škole ne.
TaJ 81121
27.3.2024 15:39:21
Inko, viď? Že třeba ani jednoho? To i náš syn, který se fakt dává s někým dohromady obtížně, tak jich pár má.
TaJ 81121
27.3.2024 15:38:03
Delete, jasně, tak když neposlal informace spolužák, tak jsem napsala mail učiteli a požádala jeho. Jinak u syna jsem o žádných trestech za mobily nikdy neslyšela, prostě to měli od začátku nastavené tak, že mobily jsou příště v tašce, nebo ve skříňce a asi to dodržovali. Pro nás bude pak na nové škole asi trochu nezvyk, že bude všechno v nějakém systému 🙂, tady neměli ani kartičky, nebo čipy má oběd, mají jen jedno jídlo, nic se neobjednává, když chci odhlásit oběd, tak poslu SMS hospodářce ona mi odpoví, že bere na vědomí a vyřízeno 🙂
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
27.3.2024 15:36:40
Je to divná doba, když děti nemaj kamarády. My se při nemoci i navštěvovaly.
Delete 8214
27.3.2024 15:11:59
"Není třeba ve spojení se všemi, ale s jedním, nebo dvěma..."

Jenže někdo holt nemá ani to. A nikdo kromě učitele nemá povinnost řešit vzdělávání těch ostatních. Když to ty děti dělají, protože chtějí, fajn, ale očekávat to od nich nebo to dokonce považovat za jejich povinnost je nesmysl.

"Což ale nebrání tomu, aby mu někdo nevyfotil sešit doma..."

Mobil v tašce nebo ve skříňce jsem řešila ve vztahu k trestům za jejich používání ve škole, jak to naznačila už Ina. Místo aby se ty mobily užívaly účelně, protože pro ty děti je to stejně přirozené, jako pro nás kdysi ten notýsek a později třeba diář. Nejde jen o nějaké zápisky...
TaJ 81121
27.3.2024 14:39:37
Delete, u syna ve škole taky musejí být mobily buď vypnuté v batohu, nebo ve skříňce. Což ale nebrání tomu, aby mu někdo nevyfotil sešit doma a neposlal mu to, stejně ti druhostupnovi jsou spolu různé ve spojení na různých sítích, tak si to prostě pošlou. Není třeba ve spojení se všemi, ale s jedním, nebo dvěma se kamarádí víc, tak ti mu to vždycky pošlou, často i sami od sebe. Nebo naopak zase syn jim. Půjčování sešitů není moc reálné, bydlí každý úplně jinde a dost daleko.
Delete 8214
27.3.2024 14:08:32
"Nemala cast skol aplikuje kazenske postihy jakmile dite vytahne zapnuty mobil z batohu."

Jo, kdyby v batohu, ale ve skříňce v šatně. A dělají se namátkové kontroly, kdy děti musí taa když se u nich v batohu najde mobil, byť vypnutý, má dítě poznámku.

Naštěstí jsem teď ve škole, kde děti mobily mají u sebe. Pravda je, že mají tendenci dělat si v hodině něco na mobilu, ale to je podobné, jako jsme si kdysi i my četli pod lavicí, je potřeba to řešit s tím dotyčným.
Ale jinak je to úleva. si kdykoliv cokoliv vyhledat, mají po ruce kalkulačku, nemusím jim nechávat písemky, prostě si ji vyfotí, když nestíhají nebo špatně vidí na tabuli, tak se jen zeptají, jestli mohou, cvaknou a dopíšou si později....
No a teď se psal Klokan a mohli psát díky svým mobilům online, takže jsem to měla hned i vyhodnocené.
V dnešní době mi to přijde přirozené, i když já sama mám mobil víceméně jen na telefonování a nepoužívám v něm ani kalendář, nemám žádné apky a ani školní systém v mobilu, ale beru to tak, že ta "mimo" jsem já.
Janinka a dvě princezny 132403
27.3.2024 13:36:23
Mám dvě děti na druhém stupni základní školy a tyhle informace mě taky zajímají. Ne všechny učitelky to dělají proto tlačíme i na dcery ohledně dostatku informací ale přijde mi správně že se testy a jiné povinnosti zapíšou do Bakalářů.

Za mě to má být právě naučit děti organizaci, hlídat si a vědět kde to najdu a ne je mistrovat že si to měl zapsat. V práci vám taky šéf pošle poradu do kalendáře, včetně toho co si na ni máte připravit a ne že ji oznámí na konci dne a ty si týden pamatuj kdy je porada nebo si to zapiš. Jde přece o cíl, ale ve škole evidentně není cíl aby dítě umělo , ale aby dostalo pořádně za uši za to že neví kdy píšou.

V dnešní době je velká skupina rodičů, kteří dohlíží dost výrazně na vzdělávání svých dětí a není to jako za nás v duchu škola je tvoje starost. Děti jsou různé a některé s podporou dokážou mít super výsledky. Bez podpory rodiny by byly kde. A určitě to není špatně, děti s podporou doma mají obecně lepší výsledky. Jsem rozhodně pro nutit učitelky k práci v souladu s vývojem doby.
U nás taky probíhají pokyny typu že po nemoci si musí DOPSAT nikoliv vlepit ofocene 😱
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 8242  [Dalších 8202 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.