| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Ostatní gynekologické problémy

  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 8408  [Dalších 8378 >>]
Latté 157222
26.3.2024 14:42:51
Soucítím, znala jsem paní, která říkávala, že po tomhle vyšetření má i na prsou modřiny. A o bolesti taky mluvila značné, stejně jako mnoho dalších. Ta horečka může být právě reakce na bolest, můj manžel takhle někdy reaguje třeba i na bolest nohy, ramene atd. - je hodně meteosenzitvní a třeba před bouřkou či velkým deštěm ho začně něco intenzivně bolet až tak, že někdy mu fakt vyletí teplota, jakmile začne pršet, bolest i teplota pomine.Takže tělo určitě může na velkou bolest reagovat horečkou, nebo i díky tomu pohmoždění tam může být náběh na zánět a reakcí taky ta horečka.

Já chodím jen na sono (občas), ač věk na mamo bych daaavno měla. Právě kvůli obavy z bolesti to odmítám - mám extrémně nízký prách bolestivosti, stačí, že bolestí téměř kolabuju při vyšetření na gyndě, takže zažívat ještě tohle...ani omylem. Vůbec na dotyky na prsou jsem přecitlivělá a když se mi jich někdo dotkne, tak mám tendence "mu hnáty zpřerážet" ~t~, takže ani personál přístroje by z toho nemusel vyjít bez újmy.~j~~t~~t~

Problém je, že pokud jde člověk na sono ve věku, kdy už má chodit na mamo, do nějakého centra specializovaného na prsa, kde mají samozřejmně obojí, tak se chovají extrémně agresivně a za každou cenu se snaží mu to mamo vnutit. Konkrétně i třeba na tom Opatově...ač jsem si sono zaplatila, měla i žádanku od dr., tak nejdřív mě vůbec nechtěli objednat kvůli tomu, že mám věk na mamo ne na sono, pak těch keců už na recepci, když jsem to platila, další kecy sestra u dr. (tak s tou jsem se úplně odmítla bavit) a největší dávku keců samozřejmě dr., která sono dělala + jízlivý zápis do zprávy, že odmítám mamo. Takže příště už jsem šla jinam, jen do běžné sono-ordinace, kde mamograf ani nemají, nejsou specializovaní přímo na prsa, dělají tam všechny možné sono vyšetření všech orgánů...tam to sice taky bylo s menšími řečmi, ale dalo se přežít, jak bylo kvalitní to vyšetření - čert ví (přece jen prsa nejsou žlučník nebo štítná žláza...), nicméně příště stejně půjdu zase sem.
Lenka Pražanda 128023
26.3.2024 14:41:15
Ta obsluha má zkušenosti a ví jak moc to má zmáčknout. Myslím, že si to dokonce kontroluje na monitoru. Několikrát se mi stalo, že se vrátila a upravila než spustila stroj.
Lenka Pražanda 128023
26.3.2024 14:34:43
To Mamacentrum (Opatov) doporučuji. Přístup je tam jako v soukromém zařízení, ale je to na pojišťovnu, se žádankou neplatíš. Nejspíš jsi u vás měla smůlu na pracovníka. Takový přístup vůbec neznám. Naopak, upozorní že je to nepříjemné, ale kdyby bolelo, mám se ozvat.
Sono mamograf určitě nenahradí. Používá se jako doplňkové vyšetření, nebo náhrada když jinak nelze, třeba těhotná žena nesmí na mamo. Povinné to není, nemusíš tam chodit vůbec. Je jen na tobě jestli chceš využít program prevence nebo ne.
apo-lena 159305
26.3.2024 14:29:32
Dooly, včas asi ne. Nahmátla jsem si ho sama, protože měl skoro 4 cm. Pak se ukázalo, že mám malou metastázu.
Naštěstí je medicína u nás na výborné úrovni. Je to 18 let.
Dooly. 12201
26.3.2024 14:27:52
Moniko, no prave..

Pracuju celoživotníe ve fyzikálních laboratořích, kde se používají velmi podobne přístroje ( používá se to napr k testování lahvi, aby se ti při skládání na sebe v obchodě nezborily) a tyhle přístroje mívají čidlo tlaku a lze tam nastavit jeho hodnota
Docela by mě zajímalo, pokud by nám tu některá lékařka dokázala říct, jak to funguje u mamografu
Protože podle mě by to dávalo smysl, mít tam nastavenou určitou hodnotu, při které vím, že dostatečně zmáčknu a pro svítím všechny ženy. A pak vědět ze své zkušenosti například, že ženy s pevnými prsy potřebuji menší zmáčknutí a stačí síla například o 5 Newtonu menší..
Monika 123907
26.3.2024 14:22:00
Dooly, tak on to vlastně takový horizontální svěrák je ...
Dooly. 12201
26.3.2024 14:20:20
Apoleno, tak hlavně , ze se to zjistili u tebe včas 🙏🏻
Dooly. 12201
26.3.2024 14:18:46
Moniko tak to mi tedy přijde hrozny. Ze jako obsluha která sama nic necítí rozhoduje? To je asi jako když ti dam ruku do sveraku a budu utahovat. Taky muzu mít pocit , ze te to ještě nemůže bolet…

Teď jsem se snažila na yt najít video , jak se to provádí, ale taky z toho nebylo jasne, jak volí sílu , kt to má tlačit

Ale nasla jsem video německy mluvícího lékaře, kt vysvětloval, ze staticky jim z pozorování vzorku 2000zen během 10 let vyšlo, ze 1 tím získala- byl ji odhalen nádor . Ale 200 bylo falešne pozitivních a tím stresovano. Rikal, ze za nej to nemá smysl. Doporučuje po MSprohmatavat prsa a při nálezu udělat UZV. Své pacientky na mamohraf neposila
apo-lena 159305
26.3.2024 14:17:47
Dooly, já měla nádor, který vypadal jako žláza. Poznat se to dá, záleží na zkušenostech lékaře. Zjistili mi ho u nás v malém městě. Na vlastní léčení jsem jezdila do Prahy.
Jinak mě prsa teď poprvé v životě při mamografu nebolela. Nevím, jestli to je tím, že už jsem po přechodu nebo jiným přístrojem.
Předtím to bylo hrozné, ale zánět jsem z toho nikdy neměla.
Snažili se se mnou obvykle zacházet jemně, zvlášť když je fakt vidět, že mi čtvrtka prsu chybí. Stejně jsem většinou slzela.
Monika 123907
26.3.2024 14:08:43
Dooly, myslím, že to zmáčknutí do mamografu není nijak "nastavené". Udělá to obsluha podle svého subjektivního dojmu, aby "to bylo dobře" - každý má prso jiné, nejde to nastavit nějak mechanicky.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 8408  [Dalších 8378 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.