| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Nedonošeňátka

  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 12103  [Dalších 12073 >>]
Mamata a Evička 50433
28.2.2012 9:37:36
Evička někdy v první půlce ledne doma hlásila, že dostala ve školce bonbon, za to že hezky všechno snědla, tak si asi dokážu představit, jak asi jedla během roku

její donošený brácha taky jedl do dvou let normálně, byl takový babičkovský puclíček a pak šel do školky a bylo to nemlich stejný...
Pája, A+A :o) 94544
28.2.2012 8:21:39
holky, právě, s tím pitím a jídlem mě to docela děsí. myslím,že se to už asi nezlomí,trvá to tak už přes rok s jídlem a s pitím od jednoho roku..a upřímně, pochybuji o tom,že ve školce to budou hlídat a nutit ji,aby pila...sice o to samozřejmě uč. požádám. navíc je problém,že pije jenom vodu,max. někdy džus,ale ČAJ nedá do pusy od malinka. ani brácha ji na to nenaláká,když ho pije on. syn ho ve školce pít také nechtěl a vodu nám nosit nedovolili z hygienických důvodů~a~. tak doufám,že se alespoň toto změnilo. navíc to jídlo-pečivo jí zásadně suché,ani to máslo nesnese,natož nějaké jejich pomazánky..syn byl mimochodem totéž,ale aspoň to máslo snědl a ve školce jsem o to požádala,ale v předškolácích už mu nekompromisně dávali pomazánky. jen jedna hodná paní uč. se nad ním slitovala,když to měla na starost. tak snad natrefíme také na nějakou hodnou. nechtějí to tak dávat,to by si mohl vymýšlet každý,to je jasný,ale to má být pak dítě o hladu? no nic.snad to dobře dopadne.

nedonošeňátka prý někdy pocit hladu a žízně nemají,někde jsem to slyšela. tak nevím,co je na tom pravdy,ale u nás to sedí...asi to všechno najedla ten první rok~:-D.
Mamata a Evička 50433
28.2.2012 7:44:39
Pájo, jako kdyby naše Eva byla sestra Aji, než šla na třech letech do školky, tak kromě mluvení jen málo pila, mluvení se zlepšuje každým dnem, básničky začala sama opakovat nebo říkat až teď, 4,25 roku, nechtěla, bránila se a prostě nebude, teď v tom má jenom guláš, jedna písnička nebo říkanka přes druhou,
sama si začíná opravovat svoje zkomoleniny
co se týče jídla, snad období fuuuuj (říkal Adam, Tomáš atd.) asi má za sebou, ale moc tomu nedá
s pitím nad ní stojím jako dráb, denně musí těch 800 ml vypít, ale kolikrát se to bez křiku neobejde

Eva šla do školky s 10 skoro slovama, ani si neuměla říct, že chce čůrat, kdyby nebylo jejich častých nemocí, mluvila by dřív, na logopedii chodíme od těch tří let z mé iniciativy, ale nikdy jsme neodcházely s úkolem, pokroky tam jsou a to r,ř je pohoda
Hanka+L+A+V 28463
27.2.2012 17:34:01
Pájo tak to určitě dožene i toto, prostě až bude její čas!
A s pitím bojuju u Lucky taky strašně, ve školce ji museli pořád nutit, ale měla tam svou osobní asistentku, ta to hlídala. Teď ve škole nemá, a učitelky nevím jak moc jí nabízí. Ve stacíku odpoledne jí prvný dny nedávali vůbec pít, prej si neřekla. Tak jsme jim vysvětlili že ona si neřekne nikdy, nemá vůbec pocit žízně. Takže tak.
Pája, A+A :o) 94544
27.2.2012 16:54:37
Hani,právě. já na ní také nechávám její tempo,protože vím,že je prostě v něčem pomalejší a musí přijít jen její čas a dožene to v pohodě. prostě nám to jen dýl trvá~;). logopedka na nás zatím nijak netlačí,tak snad to bude v pohodě. ona nebrala to dřívější nar. ani po tom druhém roce. vím,že jsou mezi dětmi rozdíly velké,to je jasné,ale my jsme zkrátka pozadu fakt od začátku o hodně ve všem a měla vše napsané od psycholožky atd.
Spousta nedonošeňátek měla vyrovnané vše už i po roce,my fakt až těsně před tím třetím rokem tak nějak začali dohánět trochu vrstevníky.
Andrejka je prostě taková,že co jí nebaví a dělat nechce,tak ji nikdo ničím nepřinutí. musí k tomu dojít sama od sebe-tak to má ve všem.
paměť má také dobrou,ale proč by měla říkat básničky,když to po ní někdo chce? jediná činnost,kterou má ráda je prohlížení knížek a to od malička. sama si i sedne a vypráví si,co tam je.ale dělat něco na povel,to fakt ne. ani když je to formou hry,tak nechce.
nějaké hraní si s něčím fakt nehrozí a asi k tomu už ani nedojde. max. vozit plyš. králíky v kočárku. jinak jen řádit na kole,motorce a tak:-).

největší problém teď poslední rok je jídlo a pití-to je hrůza. nejedla by klidně celý den,to samé s pitím,je to hrůza~Rv.donutit ji do pití,to je umění. jednou si cucne a je napitá.docela mám hrůzu,co ve školce.nevěřím v to,že ji kolektiv strhne s sebou,to fakt ne.kde jsou ty časy,když byla malinká,co toho snědla! ach jo~:(.
Hanka+L+A+V 28463
27.2.2012 15:34:34
Pájo co já vím, tak se k tomu, že je nedonošená, přihlíží maximálně do tří let...pak by měla už všechno mít dohnané a jesti je v něčem pozadu, tak je to už jako jakejkoliv její vrstevník. A že jsou mezi dětma obrovský rozdíly!
Takže bych to nebrala jako křivdu, že logopedka nepřihlíží k nedonošenosti a uvážila jen, jestli se ti její přístup líbí nebo ne. Mě třeba naše Anežka (v červnu bude mít tři roky) v pohodě vytleská slabiky a tužku drží normálně. Ale ona je ve všem dopředu a navíc s náma s Lucinkou dělá úkoly do školy, tj. do speciální školy, kde se maluje, dělá hodně grafomotorika, a s normální první třídou to nemá moc co společnýho, takže má natrénováno. Ale to ona chce sama, přímo se do toho žene.

S Lucinkou jsme na logo chodily asi od dvou a půl let a byla to hrůza..vůbec nechtěla spolupracovat, co se grafči týče, básničky říkala ochotně, to ji od malička hodně baví a zná všechno nazpaměť i dlouhý pohádky. To je taky jediná její kladná stránka, jinak všechno strašně pozadu, nebo vůbec.

Já bych asi nechala Andrejce její tempo a nehrotila to, zkusila se domluvit s logopedkou a pokud by ti vstříc nevyšla, tak bych hledala jinou.
Pája, A+A :o) 94544
27.2.2012 15:00:10
Plíce, právě~;). tuto logopedku si všichni chválí,prý je nejlepší,ale na mě to tak bohužel nějak zatím nepůsobí,nevím~d~. je mi divné prostě už to,že si ani nepamatuje,že se narodila dříve. myslím,že to by si pamatovat měla a podle toho přistupovat~d~. no,uvidíme co bude dál. ale rozhodně se nenechám pak někam tlačit jen kvůli držení tužky ve 4letech~;).
Hadi a spol 40792
27.2.2012 13:46:33
Já tedy začala chodit s holkama až v pěti letech, ale naše logopedka vždycky chtěla jenom to co odpovídalo jejich věku, případně vyzkoušela jestli jsou schopné dělat i něco napřed.

Myslím si, že u logopedie je to jako s rehabkou - měla by vyhovovat tobě i malé, abyste měly pokroky - co změnit?
Pája, A+A :o) 94544
27.2.2012 13:33:49
všechny s Andrejkou zdravíme!
jen se jdu zeptat,jestli někdo tady chodíte na logopedii a na postupy..
chodíme už od 2,5r. do tří prostě nikdo nečekal,až se Andrejka rozmluví a opravdu před tím původním termínem porodu se rozmluvila. mluví tedy od srpna a umí toho už opravdu hodně. logopedka ji chválí,že má dobrou sl.zásobu, sykavky také ok. jen nacvičit více L,aby to lépe vyznělo.
ale co mě překvapuje-vůbec nebere v potaz,že je nar. ve 26.t.t.,jen podle věku. navíc mě dorazila tím,že po ní chtěla vytleskávat slabiky..proboha! to neumí ani předškolák-teprve se to učí ve školkách co vím...samozřejmě,že to nechtěla ani zopakovat,prostě se jí to ani nelíbilo..a mně to přijde uhozené,brzy! navíc,že neumí držet správně tužku..že prý počká do 4let a pak by nás poslala na grafomotorická cvičení kvůli tomu-což se mi tedy nelíbí. syn se to naučil správně v předškolácích a nic mu neuteklo,navíc fakt neznám nikoho,kdo by 4leté dítě kvůli tomu někam honil! jsem připravená to odmítnout s tím,že počkám,že do toho dozraje sama jako do všeho. má prostě svůj čas a pozadu jsme od nar. o 10měs byli vždy a prostě to tak holt je. navíc jí ale kreslit VŮBEC NEBAVÍ!! syn třeba kreslil od malinka denně a x-krát,ale jí to netáhne vůbec.ani omalovánky,nic.max něco štětcem. a to ještě musím přemlouvat.

navíc nechce říkat básničky-jak ji mám asi přinutit?! říkala jsem,že tedy akorát něco doplní nebo dořekne,co tam patří. tak nakonec s tím se spokojila,že to pak samo naskočí-tak jsem ráda..

jak jste na tom vy?

jinak jsme byli u zápisu do školky, tak jsem na to zvědavá..jsem ráda,že konečně zůstane sama v dětském koutku aspoň hodinku,je to velký úspěch. nechtěla se ode mne opravdu hnout do 3,5roku ani na chvíli. tak jsem šťastná,že se nějak zapojuje mezi děti a sama,že je to tak trošičku příprava do školky.ale i tak z toho budu mít strach..naštěstí do září je ještě docela dlouhá doba,tak snad ještě trošku do toho dospěje.~;)

llenicka 75289
17.2.2012 15:20:05
Naše nedonošeňátko 27+6 (1100g) bylo očkovaný po překročení váhy 5kg, což znamená někdy mezi 5 až 6měsícem. Měl vždy horečku, jinak nic. Spalničky atd. (živou vakcinu se u nedonošeňátek doporučuje až po 2 letech a my jí dostali až ve 3,5 letech, nějak pořád nebylo kdy:-) Jinak obrna se živá již už je inaktivovaná v hexe. Někdy chce neurolog očkovat pod clonou diazepamu a paralenu z důvodů febrilních křečí.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 12103  [Dalších 12073 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.