| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 6145  [Dalších 6115 >>]
JANA + 2 prckové 5158
11.11.2008 20:52:37
Já taky přeji všem listopaďátkům krásné 5 narozeniny!!! My slavili trochu s předstihem už tento víkend, pokud bude nějaká fotka použitelná, tak také dodám;)

Jinak u nás nic moc nového, děti chodí do školky (Míša má odklad) a jsou tam pořád spokojené, chodí letos spolu do třídy. Já se toho zezačátku bála, ale je to v pohodě. Každej má své kamarády a někdy si hrají i spolu;) A pro nás je jednodušší je tam dávat a vyzvedávat. Já chodím od září do práce, odpoledne máme kroužky, takže času moc nezbývá... občas kouknu jestli sem někdo nenapsal, ale je to tu už asi "mrtvá" diskuse;((
Chystám se s Julkou na logopedii, musíme doladit pár písmenek... L už jsme jí naučili, ještě č, ř a r. S Míšou taky ještě chodíme, pořád strká jazyk mezi zuby při sykavkách a nejde nám to odnaučit;(( Je tedy pravda, že poslední dobou jsme neměli moc času trénovat, musíme se na to zase vrhnout a začít pravidelně.

Tak se někdo taky ozvěte a ukažte své čerstvé pětileťáky;)
Lukina 11228
1.11.2008 13:47:13
Jelikož je listopad a tím pádem naše dítka slaví už 5.NAROZENINY, tak přeji všem VŠECHNO NEJLEPŠÍ.


Nás čeká oslava v úterý, tak pak dám vědět co a jak a také nějakou tu fotečku.
Jitulka 18006
18.7.2008 19:12:55
Lukino,velká gratulace k ukončení studia,my dovču moc neplánujeme,letos,stejně jako loni,hned začátkem prázdnin Vítek onemocněl,takže padly i plánované návštěvy a výlety,jinak v srpnu jedeme s dětmi na soustředění na tři týdny na Orlík...no a je konec prázdnin,vždycky to rychle uteče,mooooc rychle.
Lukina 11228
17.6.2008 21:39:58
Jé tady je zase mrtvo. Jak se daří?

Já si konečně užívám nicnedělání (no, uklízet bych aspoň mohla) :-)

Barča bude mít příští týden ve školce besídku. Tak se moc těším. Jsem u toho vždy dojatá.

Kam všichni plánujete v létě dovču?

My byli v květnu na prodlouženém víkendu u Vodňan na statku. Bylo to tam moc super - hlavně vyžití pro děti. (kdyby se chtěl někdo podívat tak to najde na netu jako statek "U Šťástků";)
No a v létě plánujeme podle počasí několikrát chatu. Babi tam teď nechává stavět bazén. A taky jedeme do Chorvatska. Chtěli jsme sice původně letecky do Řecka, pokud to má ještě Ája zadarmo, ale i tak by nás to vyšlo draho. Barča by už něco platila a to Chorvatsko nás vyjde určitě o hodně laciněji.

Sev, ten krém na ten ekzém se dá sehnat někde v lékárně? Andrejce se udělal nějaký ekzém v podkoleních jamkách. Původně jsem myslela že to má z jahod. Ale to by se jí udělalo už dřív, když je začala jíst.

Ivka a holky 17840
7.6.2008 20:07:45
Všechny moc zdravím.
Luki, velká gratulace ke státnicím. jedny mám pár let za sebou a do druhých daleko, ale hrůzu z nich mám už teď. Stačí mi zkouškový. Kloubouk dolů.
My se s mluvením trochu pereme. Simonka se strašně mazlí a sykavky neumí vůbec. Všechno odšišlá, o r a ř ani nemluvím. Začaly jsme chodit na logopedii, tak začínáme s upevňováním správného d,t,l a postupně se snad k něčemo normálnímu dopracujeme.
Dneska jsme měli havárku. Na procházce v lese Simonka spadla a má docela do hloubky roztržený koleno. tak s ní manžel jel hned raději k doktorovi a má čtyři stehy. Jak naschvál nemáme nějakou dobu auto, tak jsme ještě sháněli někoho, kdo má auto s autosedačkou (naše jsou v servisu i s autíčkem).
no nic, jdu chlácholit. Pa
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207
1.6.2008 21:55:09
Luki, Péťa chodí na Helen Doron druhým rokem a přijde mi, že se tam teda naučí docela dost. Ale těch peněz :(;((. Kámošky, co zkoušely takové ty angličtiny ve školkách a domě dětí apod. totiž taky zkonstatovaly, že je to ztráta času.
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207
30.5.2008 22:57:20
Luki, já taky moc gratuluju k ukončení studia. To se Ti muselo ulevit, co? Klobouk dolů a ještě se dvěma dětma, to je mazec!

Alí, no ještě teda vůbec nevím, kam se vrtnu, nebo kam bych se chtěla vrtnout. Brigoška je zatím jen tak v plánech, ještě jsem po ničem nekoukala.

Li, ahooooj! Lenka už je celkem s ekzémem OK. Občas jí vyskočí, když je nemocná, ale to rozeženeme raz dva, nemívá to moc, většinou na zadečku. Mám teď mazání Aveeno, dovezené z USA, vyrábí to Johnson""s. Je to s ovsem, ale s mazáním dostupným u nás A-derma apod. se to vůbec nedá srovnávat. Mažu tím i Nelinku, ta měla suchou a hrubou kůži a naprosto úžasné! Co se týká alergií, tak Neli začala letos na jaře soplíkovat, takže příští týden jdeme prvně na alergo. Lenka bere trvale léky, protože má krom jiných i ty potravinové alergie, na podzim dostane na pyly vakcínu v kapkách. Dýchací problémy naštěstí nemá. Mimochodem já byla v zimě na testech na alergologii a mám skoro všechno, pokrytý celý rok ;((. Letos konečně v klidu můžu zobat antihistaminika, takže zatím se to dá zvládnout a na podzim taky dostanu kapky. Jenom budeme mít problém s dr. vybrat, čím začít, protože na míru se vše namíchat nedá. Přemýšlím, že bych zkusila nějakou kineziologii či něco podobného, ale furt nemůžu sebrat odvahu, nemáte s tím někdo zkušenosti?
Li. 14175
30.5.2008 11:58:02
Jé, zapomněla jsem pogratulovat Lukině ke státnicím. Fakt žasnu, jak někdo dokáže vystudovat školu při výchově dětíR^. Jsem ráda, že já už to mám za sebou, na mateřské jsem sotva zvládala domácnost a Prvka. Vážně moc blahopřeju.
Li. 14175
30.5.2008 11:55:06
Luki, netuším,jak je to s Bárou, ale já angličtinu u Prvka chválím. Pravdou ale je, že na ni chodí už od 2,5 roku. I když většinou vypadá, že ho angličtina nebaví a nic neumí, asi to není tak hrozné. Občas, když se snažím mluvit s panterem tak, aby nám junior nerozuměl, tak mizera najednou anglicky rozumí (nutno ale dodat, že já jsem němčinář a používám jen velmi jednoduchou angličtinu).

Severko, jak je na tom Lenka s atopem? Prvkovi už celkem mizí (ťuk, ťuk), ale zase u něho začíná astma :(. Jestli se přes léto nestane zázrak, tak ho na podzim už čeká dýchací strojek. A to byl loni měsíc u moře (letos bude zas), hraje pravidelně na flétnu, vzorně polyká všechny sirupy od dr. apod. Dost mě pobavila doktorka, když mi radila, ať Prvka vedeme ke sportu, že tím se astma zlepší. Neznám totiž díky ambicióznímu panterovi moc zdatnějších dětí. Tedy, rychlostní sporty mu nejdou, ve školce byl na atletické olympiádě mezi posledními, ale má výdrž. Na kole už ujede s námi 30ti km výlet. Jezdí na něm každý den, když dorazíme večer ze školky domů. Naštěstí tedy ve všední dny jen s panterem a já mám čas na vaření večeře apod.;)
Lukina 11228
29.5.2008 10:14:14
Ahojky,
tak hlásím své zdárné zakončení studia. Včera jsem měla státnice a obhajobu bakalářky.
Teď se těším až si pořádně odpočinu a začnu se konečně pořádně věnovat rodině. A doma by to taky chtělo generální úklid.

Barča byla v pondělí poprvé se školkou na výletě. Dneska jsou v divadle a zítra mají den dětí. Ve školce se jí líbí.

R a Ř umí už dávno. Teď jsme akorát bojovaly s šišláním. Ona když chce tak mluví pěkně, ale někdy je to hrůza. Třeba místo sukně říkala šukně. Hrůza. Ale jak jsem jí pořád napomínala tak už si na to dává pozor.

Jinak fakt obdivuji všechny co mají víc jak 2.děti. Mě ty dvě opravdu stačí. A vzhledem k tomu, že je manža pořád v práci, tak si neumím představit že bych měla další. Alespoň že u nás fungují babičky.

Andrejce už teď taky byo 19.měcíců. Je to hrozný rarach. Barča byla oproti ní hodňoučká. Barča je taková poseroutka, ale Ájina ta sjede i z klouzačky po hlavě. Takže se opravdu nenudím.

Li, ty jsi psala, že chodí prvek na angličtinu, že jo? Jak mu to jde? Já přemýšlela kam dát Barču loni v září. Učí se u nás podle metody Helen Doron, ale za to chtěli na rok a půl asi 8.tis. Tak jsem jí dala na anglinu co mají 1x týdně ve školce za 1.tis na rok a připadá mi že skoro nic neumí. Akorát umí pár barev, I am Bára, a sem tam nějaké slůvko, které asi už stejně už zapomněla. Básničku, písničku nic.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 6145  [Dalších 6115 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.