| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červenec 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 7863  [Dalších 7833 >>]
amira 15613
20.12.2010 19:19:14


PŘEJEME VÁM VŠEM VESELÉ VÁNOCE A ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK.~;((
amira 15613
13.12.2010 14:14:19
Zdravíme, no koukám, že to nikde neni jednoduché. Nejvíc mě pobavila Maruschka, která před výkonem medituje, aby nebyla agresívní ~R^, to bych asi taky měla začít dělat, protože u domácích úkolů ze psaní k tomu taky nemám daleko. Čtení a počty u nás dobrý, ale to psaní, no Sofi je matlal. Jinak svačiny jsem teď zvětšila, všechno sní, obědy prý většinou taky, a domů chodí hladová, nějak dobře jí ve škole tráví.
Terísku, máš to dost těžké. Naše taky není žádný andílek, a na začátku se docela projevovala, ale už se to zklidnilo, chová se slušně, je snaživá. ALE od začátku roku už mi prodřela kolena na dvou riflích, jak běhá a jezdí s klukama po kolenech :-)
Daria+1 13667
27.11.2010 18:55:27
Tak jsme s knížkama nakonec dopadli dobře, vrátil je a dobrý. No, krom toho to rozhodně nebyly knížky pro prvňáky, ale tak pro šesťáky až osmáky (soudím dle toho, jak tam autor radí klukům, jak se chovat když jdou ven s holkou...) A pak památníček, kde dětem kamarádi vyplní telefon, ICQ, Skype, a Facebook... Ach jo. Neřekla jsem na to nic, protože jsem byla ráda že nešlo poznat že byly v polité tašce. Ale podruhé si rozhodně dupnu.
Ohledně focení, ve školce to bylo zajímavé. Oni vždycky nechávali dělat tak krásné vánoční fotky, dětičky sedící na zasněžené hromádce dříví před romantickou chaloupkou s ojíněnými stromečky, nebo třeba s kapříkem u zamrzlého rybníčku (fakt se mi ty dekorace líbily, někdo by řekl kýč, ale mi se to zdálo nápadité, navíc každý rok jiné. Bohužel, tyhel série máme jen dvě. Další rok se rozhodli změnit firmu. Větší hrůzu a kýč jsem v životě neviděla. Bohužel, fotky jsem zaplatila před prohlédnutím, věřila jsem jim :-( A pak, jak už to máte doma, však už to holky znáte, ať je na tom cokoli, jsou to vaše rozkošné dětičky.
Tento týden byly třídní schůzky, učení Pájovi jde, ale jinak prý vyvádí s klukama a pere se. Nj, prostě je to kluk :-) kázání samozřejmě dostal, praní se mi nelíbí, ale jinak v pohodě :-) Jsem spokojená. Jak válčíte vy ostatní? Napište něco ~b~
kosicek 33064
13.11.2010 8:37:05
Občas sem nakouknu, mám také školáka narozeného v tomto roce a měsíci..
Dario to mi připadá teda fakt moc! To fakt nechápu, co si dovolují, to bych si stěžovala, co se stane, když nezaplatíte? Možná bych napsala do notýsku něco jako se píše na schránky, že odmítáš (alespoń pro příště takovéto věci a letáky..)
U nás je to samé, ale jen letáky, klukovi také musím vysvětlovat, proč nevyplním, když to mají do školy přinést vyplněné...
Ve školce zas děti fotí (jednotlivě s nějakou dekorací-prostě spolupracují s nějakou takovou firmou a je vždy taková akce-třeba před Vánocema), normálně fotky udělají a když to nechci, tak to zničí-to, za co ostatní platí 250kč a nemusím teda nic patit-dětem nedávám ani věci na focení, předem říkám, že fotky nebudu chtít,přesto je vyfotí třeba v teplákách a pod.~a~
Daria+1 13667
12.11.2010 16:38:33
Ahojky holky, musím si postěžovat...tak jsem se těšila na víkend, a nejradši bych se teď vrátila zpátky do práce...
Pavlík mi v jednom kuse nosí domů nějaké letáky na knihy. Budiž, to jsem mu vysvětlila, knížky budeme kupovat tam kde si vybereme my, ne kam nás směruje škola (samozřejmě, pokud nejde o učebnice apod.). Neustále máme něco platit, to už jsem si zvykla ze školky. Včera přinesl omalovánku, že si ji může nechat když donese druhý den 25 Kč. Určitě to znáte, omalovánek máme doma tuny - z velké většiny neomalovaných. Ale při představě že by ji třeba jako jediný vracel jsem vyhrabala z peněženky poslední drobné před výplatou. Dneska nejen že mi přinesl ze školy jakousi zbytečnou knížku s památníkem, "akční cena 200,-", ještě navíc do tašky vylil celé nevypité pití (poprvé takhle moc), tzn. knížky znehodnocené.... Mám ovšem vztek zejména na učitelku!!!! Dělají vám tohle ve škole taky?? Knižní klub pamatuju ze základky ještě já, ale takhle nastrkat dětem knížky do tašek a tahat z rodičů peníze za něco, o čem pochybuju že mu to k něčemu bude? (Musím dodat že jsme čtivá rodina, a knížky pořizuju Pájovi od mala a pravidelně). Co si o tom myslíte?
maruschka.aja04.paja07 18767
31.10.2010 13:39:51
Ahoj holky,
tak koukam, ze u vsech podobne veselo :-)
U nas se tedy uz pisi vsechny pismena, pocitame do 20 a nektere deti snad uz i do 100 .. no my tedy neee.
Domaci ukoly mame kazdy den a je to o nervy, musim si k tomu udelat caj a pred "vykonem" si trochu zameditovat, abych nebyla agresivni ..
Domaci ukol, ktery pani ucitelka oznacila jako kazdodenni 15minutovku nam zabere skoro 40 min.. tuhle jsme meli nejaky projekt, namalovat rostlinu a oznacit jeji casti - koren, stonek, listy .. a napsat k tomu par vet (s pomoci rodicu) .. no tohle bylo strasny, stravili jsme nad tim 2.5 hod ! .. no snad se to nejak podda a zvykneme si .. uz tedy mame pravidlo, ze hrani s kamaradkou muze byt az po domacim ukolu .. tuhle jsme meli neocekavane kamaradku hned po skole doma, tak jsem drsne dala napsat domaci ukol obema dvema (jsou to spoluzacky) .. vydala jsem totiz pravidlo jen par dni pred tim, tak jsem nechtela hned delat vyjimku ..
jojo, je to tezky ! :-)
Daria+1 13667
22.10.2010 20:00:04
Slívo, díky :-)
No, jinak, zjistila jsem že je to někdy lepší, sama s dítětem, než s chlapem, se kterým to je o nervy :-)
Takže tentokrát bylo osamostatnění z mého rozhodnutí. Bylo mi to hrozně líto kvůli Pájovi, měli s bývalým moc hezký vztah.
Ale nešlo to.
Jinak my měli "křest" aktovky hned první týden - dřív než jsem stačila pořídit obaly, vylil si na žákovskou jogurt, který jim dali v jídelně k obědu :-)Dodnes voní po jahodách :-D


Slíva 17593
22.10.2010 11:36:12
Jo, a máme za sebou první vylité pití, batoh komplet mokrý, sešity to naštěstí neodnesly :-) Sára totiž ode mě dostala dětský termohrnek ze Starbucks coffee a jako frajerka ho musela nosit i do školy. On by sice neměl téct, ale nějak teče a nevím, jestli to reklamovat, protože jí nepochybně několikrát spadl, takže se mohl poškodit tím... Tak jsme dofrajeřili :-)
Slíva 17593
22.10.2010 11:34:22
Svačiny taky měla celé, nestíhala to, a jiné děti taky ne. Ale ted naopak spase vše a domů jde hladová. Do družiny nesmím přijít dřív než ve 3 (chodila jsem hned z práce v půl 2., ale to bylo moc brzy).

Hrozně se babráme s úkoly, někdy bych to raději napsala za ni :-)

Dario, je mi líto, že jste zase sami. Snad to bude dobré...Moc ti držím palce. Vzpomínám, že jsme měly ten rozvod nějak podobně a pak nového chlapa. Škoda, že to nevyšlo...

Terisek, Veru04, Eli08 28190
14.10.2010 22:22:18
ahoj holky, tak se opět hlásím....

my máme se školou problém. Verča zlobí a to tak, že už vyfasovala dohromady tři čerty (razítka) a dnes přinesla už i poznámku. Nevím už co s tím a jak to řešit. Ona se tam honí s klukama, dělají si všichni mezi sebou naschvály, jednou se tam s někým požduchovala, až schodily nějakou zadní tabuly, kde mají vystavené obrázky, dělají naschvály jedné holčičce, která je taková pomalejší a bůh ví co ještě. Na třídních schůzkách naštěstí učitelka nemluvila k nikomu konkrétně, nicméně musím říct, že jsem se tam zasunovala pod lavici, kdykoli začala mluvit o zlobení, no a říkala, že takovou směs temperamentu a divokosti pohromadě tam snad ještě neměli. Takže jim teď dávámě sebou na přestávky nějakou drobnou hračku, aby se zabavili a zklidnili. Jak je vidět, zatím to nějak moc nepomohlo.
Ona teda chodí do školy ráda, má tam kámošky, nějakýho Adama, kterého miluje a prý i on ji-s ním se teda pořád honí. Učivo jí jde dobře, krásně píše, to nosí jedničky s hvězdičkama, čtení písmenek jí jde taky dobře, matika je už trošku horší, ale sčítání umí, jen to odčítání trochu drhne, ale dnes to snad už pochopila. Seděli jsem tady nad tím a ke konci už se chytala. Jsou už u 5.
A v češtině už dávají dohromady M-A,e,i,o,u, L-A,e,i,o,u a všechny písmena už píšou i psacím.

Takže já se tady od začátku škol.roku trápím, přemýšlím, proč je taková, přemýšlím, kde jsem udělala chybu, jestli to vůbec je moje chyba a hlavně co s tím. Už jsme o tom mluvili tolikrát, má už tolik zákazů kvůli tomu, dokonce už ode mě i dostala, ale k ničemu to nevede. Ach jo....~:(


Jinak boty má 33, včera jsem kupovali zimní, je to neuvěřitlené. Já mám vel.37, tak jí je brzo budu půjčovat.
A kýve se jí teď....no teď, už se kýve tak tři měsíce, zub, ale je už úplně na vlásečku, je to horní jednička, vytrhla si sama už dva zuby a u tohodle teda dělá neskutečný caviky. Věřím, že jí to asi ještě bolí, ale je tam vidět zvrchu už ten jeho konec, když ho trochu vytočím bokem!!!! Tak doufám, že už brzo vytáhne a bude klid. I když ne na dlouho, protože ta druhá jednička se už kýve taky a docela dost.

No a svačiny....ona je schopná mi v 16:30, když pro ni příjdu ukázat celou, netknutou svačinu ~q~
Je pravda, že teď už se teda zlepšila, ale ty začátky byly v tomhle krušný. A ani neměla hlad. Nechápu, já bych už byla mrtvá hlady.
Takže po těhle zkušenostech jí dávám opravdu mini svačinky. Když má teda ty dlouhé dny, po družině ještě kroužky (keramika a zumba) a to pak končí až v 16:3O, ale jen út a každé liché po, tak jí dávám i něco na odpo.
Ale jinak má buď kousek ovoce nebo zel. pak podle toho buď něco sladkého, třeba jogurt, termix a dvě sušenky nebo kuk.plátky-ty miluje, nebo koláček, brumíka a aktimel, banán a ještě něco k tomu atd...nebo naopak něco slaného k zel., půlku rohlíku, housky, chleba a k tomu sýry, sem tam šunku, lučinu atd. Ale je pravda, že když jí udělám to pečivo, tak to nikdy nesní celé.
Obědy dle jejich slov jí z poloviny a je teda pravda, že pak vždycky jí odpo, když příjde a prakticky do večera pořád něco uzobává.

No a je docela problém zkloubit tohle všechno i s Eli, protože jsem na ně teď přes týden sama, manžel se vrací pouze na víkendy a takhle to je vlastně od začátku školy a bude to tak až do ledna. Takže když si máme odpo sednout k úkolům nebo si něco procvičit, tak se musím nakolonovat a být i u Eli, protože ona mě v téhle době samozřejmě nejvíc potřebuje.
Takže je u nás veselo.

no ale hlavně, že jsme zdraví, to je nejdůležitější!!!
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 7863  [Dalších 7833 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.