| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2006

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 42823  [Dalších 42803 >>]
dirty+tobík 4/06+sebík 4/09 33455

Re: pátek

18.10.2008 18:49:20
minimo, tak se stav na dubnu 2009 :-) můžeme pokecat o strastech současného těhotenství :-) kdy máš termín?
minina+Dany 03/06,Verča 04 /09 30233

Re: pátek

18.10.2008 18:33:15
A teď koukám, že Dirty bude mít doma taky další dubňátko,tak gratuluju.
minina+Dany 03/06,Verča 04 /09 30233

Re: pátek

18.10.2008 18:32:11
Ahoj holky, jdu vás po dlouhé době zase opět pozdravit. Přiznám se, že na vás občas nakouknu, ale nereaguju.

Původně jsem vám chtěla dát hádanku, ale nakonec jsem to zavrhla. Kdybych sem chodila pravidelně,tak bych vám ji dala, ale když se tady ukážu jen tak 2x - 3x do roka, tak to nemá cenu.

Takže novinky od nás. V dubnu čekáme dalšího prcka. První těhu bylo pohodový, tohle je už horší. Teď už prožívám těhu nevolnosti, nemůžu v noci spát atd. Ale ještě se to dá, některý holky jsou na tom o dost hůř.Co se týká Danečka, tak s ním teď dost bojujeme. Je šíleně tvrdohlavý, vzteklý. Má šílený hysteráky, ječí a ječí a pak neví, jak se z toho dostat. Jak píše Lenka, nechce jít ven, pak zase nechce jít domů, nechce se oblíkat, chce jít spát s pastelkama, nechce se koupat atd.... Myslela jsem si,že máme takovou vzteklinu jen my, tak mě těší , že ne. Většinou to musím řešit tak,že mu vyliju na hlavu sklenici vody. To se jakž takž vzpamatuje. Někdy to nezabere a musím si ho vzít na klín a pevně držet,dokud ho to nepřejde.Nic jinýho na něho neplatí.

Jinak jsme se naučili používat výraz "ty vole". Teď ví,že když to řekne,tak nejde hrát na PC auta,takže to přestal jakž takž používat. Plínu máme stále a ještě dlouho mít budeme, zatím ji nechce dát pryč. A je s ním už sranda (když se nevzteká). Přijde k babičce, začne ji plácat po zadku a říká: Pocem babičko,ty prdeláčku. Hodně si začal i zpívat. Prostě to je takovej malej uličník.

Jo a chválím fotečky, děti rostou jako z vody, strašně rychle to letí.
Lenka-Martin4/06, Pavlínka4/08 83678

Re: pátek

18.10.2008 17:59:35
duphalac znám, ale ten je myslím návikový. my dáváme laktulosu
dirty+tobík 4/06+sebík 4/09 33455

Re: pátek

18.10.2008 17:54:43
Vicky, já jsem děsně líná, co se zoo týče :-)
*Owls* 35567

Re: pátek

18.10.2008 16:46:48
Ahoj holky při sobotě:-)

Vicky, já ti se ZOO vůbec nevím. Má přijet Petruška. Domluvily jsme se, že bude u nás. V případě hezkého počasí asi půjdeme ven, ale vzhledem k tomu, že při minulé návštěvě jsme byly v ZOO, tak nevím, jestli se jí bude chtít. Třeba jo, ale fakt nevím.

Mě se teda do práce vůbec nechce. Určitě by se mi chtělo jít dělat něco, co by mě bavilo, ale jak už jsem tu xkrát psala, tak do soukromé kanceláře na 1/2 úvazek mě asi nikdo chtít nebude a ve státním... Když půjdu na 1/2 úvazku, tak bnudu mít mizerný peníze a navíc cosi pamatuju, tak tam holky na zkrácený úvazek dělají skoro stejnou práci, jako na plný. Z toho vyplývá, že tam musí být déle... a kde je pak ta zkrácená doba? A navíc, nevím, zda by mě to dneska ještě bavilo. Ale to je můj problém;(( Vůbec nevím, co budu po MD dělat. Hlavu si s tím nelámu.

Leni, Bára má stejný problém s kakáním. Dávala jsem jí duphalac (nevím, jak se to přesně píše). Jak moc zabíral nevím, ale chodila pravidelně tak druhý nebo třetí den. Vždycky jsem na nějaký čas přestala a pak jsem jí ho zase začala dávat. Teď už vím, že prostě třetí nebo čtvrtý den jde i bez toho. Na bolení bříška si nestěžuje, ale má ho pořád vystouplé. Kakání jí někdy bolí a produkt,který z ní vyjde by rozbil okno, kdybych ho jím prohodila! To jsou skoro šutry! Téměř vůbec nekaká v bdělém stavu, ale až když uvolní svaly a už to nemůže zadržet, tzn. ve spánku. V posledních týdnech je to trošku lepší a několikrát zahlásila, že bude kakat při koupání:-) Ten třetí den sice netlačí, ale většinou už děsně smrdutě prdí:-D To je vážně síííla. Hlavně, když se jí zadaří v MHD nebo prostě ve společnosti;) Zjistila jsem, že dost pomáhá, když Bára pojídá olivy. Dost jí chutnají černé olivy. Vyhledala jsem si nějaké méně slané a dávám jí je k chlebu třeba ke snídani nebo ke svačině.... Opravdu po nich jde téměř vždy jde. Když si uvědomím, že nekakala, tak je prostě nasadím;)

Leni chata je opravdu bezva.

Bára je u tchánů, Otín taky a já se válím. Dokonce jsem ani nevařila. Udělala jsem torteliny se sýrovou omáčkou, což není vaření. Ale moc jsem si nepochutnala. Řízeček s kašičkou by byl lepší;)

Koukám na výsledky voleb, ale raději se zdržím komentáře. Tak si užívejte chlapů a pěkného počasí
:-)
Hanka,Dan 06 Viktor 08 46126

Re: pátek

18.10.2008 16:28:05
ahoj všechny zdravím reaguji na vicky,já o tom přemýšlím,ale středa se mi moc nehodí,co takhle čtvrtek?

Leni s tím kakáním to mě mrzí,mám kamarádku a její holčička byla nakonec na vyš. měla něco ze střevem ale prý z toho vyroste,teď už jí kaká lépe ale kolikrát jí musela dát čípek jenom proto aby vyprovokala to tlačení.
Na plavání je taky chlapeček co s tím má problém kadí po 5 dnech slyším to dost často.Leni pije dost?
Zlobení myslím že se to ustálí,my s tím taky bojujem a jak psala lim opravdu s tím Ne má taky problém,ale poprvdě furt všechno okecávat,motivovat, přemlouvat ale holt děti takové jsou ještě jsem neviděla že by nějaké poslouchalo jako cvičený foxterier.
DĚTI MÁM VENKU, tak jdu uklízet jak sem se dušovala pa pa


Lenka-Martin4/06, Pavlínka4/08 83678

Re: pátek

18.10.2008 16:10:16
Simi, jídlu moc nedá. Je den, kdy si na jídle pochutná, ale většinou ho musíme nutit. Když několik dní nekaká, tak pak ani logicky nechce jíst.
U něho to vypadá tak, že když se hodně vykaká, tak pak třeba 2-3 dny vůbec netlačí a tím pádem ani nekaká. Ten 3. - 4. den začne mít nutkání na záchod, začne si sedat na zem do kouta a tam tlačí několikrát denně, ale většinou už to pak nevykaká.
Krev ve stolici nemá. Často si stěžuje na bolesti bříška. Taky že se mu chce blinkat
Simi+Fanoušek06, Vojtíšek09 55844

Re: pátek

18.10.2008 15:47:22
Leni, tak asi toho moc nesní a proto moc nekaká, né? Bolesti bříška nemá? Nebo nějaký hlen, krev ve stolici?

Vicky, já tím, že chodím na 1/4 úvazek už 1,5 roku :-) jsem docela vypracovaná a na další MD se těším :-). Kdybych byla doma těch 2,5 roku tak bych taky chtěla mezi dětmi jít do práce.
To víš, práce šlechtí :-)
Ještě k tomu se chystají u nás v práci docela velké změny, tak bych ráda byla doma :-)

Jinak mi naše účetní v práci řekla, že se mi další MD bude počítat z mého 1/4 úvazku!!!!! což se mi tedy nezdá, ale budu to muset jít zkonzultovat na sociálku.
¨Jedna má známá mi vytiskla paragraf, kde se píše, že se MD počítá z toho co je pro ženu výhodnější (jestli mzda, kterou měla před první MD nebo ze zkráceného úvazku během RP). Má účetní mi ale tvrdí, že to už není pravda.
Pokud to tak je, tak je tenhle stát pěkně na h.... protože na jednu stranu hlásí, jak umožňuje ženám zkrácené úvazky při RD, na druhou stranu je obírá jak může. Já se z těch peněz nepos.... ale pokud si někdo chodí přivydělávat právě proto, že mají doma málo peněz a pak zjistí tohle....těch je mi líto.
Lenka-Martin4/06, Pavlínka4/08 83678

Re: pátek

18.10.2008 15:27:12
každý nám něco poradí na kakání, ale nic nezabírá. už tu stolici většinou nemá tvrdou, ale pořád tlačí a nic nevytlačí. tak nevíme, proč
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 42823  [Dalších 42803 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.