| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

"Mě přijde zase ujeté, čím vším nám nadnárodní korporace to jídlo vylepšují, proč a za jakým účelem."
No, protože to někde vyrobí a někam vezou a tam to nějakou dobu skladují a prodávají, a když to bude tvrdé, plesnivé, zkažené, tak si to nikdo nekoupí. ~d~ A když si to koupí ještě před zkažením, tak chce aby mu to i doma ještě vydrželo. ...Fakt se musíš takto ptát?

"Proč skupují podniky, které zavřou a nevytěží jejich know how a nebo je nepoužíjí pro místní trh?"
Tuším, že know how využijí, je-li jaké. pro místní trh použijí, co se jim hodí, co se nehodí, nevyužijí.

"Proč máme jíst jablka z opačného konce světa, když nám tu také rostou?"
Protože je, překvapivě, někde jsem četla, levnější a ekologičtější je dovézt než celou zimu skladovat. A ta od nás si můžeš koupit na trhu nebo od farmáře, tak sije tam kup.

"Přijde mi ujeté, že i zdravě vypadající, štíhlí lidé kolem mne berou kdejaké léky na klouby, srdce, cukr, cholesterol a ještě si v tom notují "Tak ty už taky?" ...vlastně si připadám těmito lidmi obkolopená. Nerozumím tomu,proč to berou a proč třeba nehledají příčinu ve stravě? "
Protože tam nemusí být? Protože jsme lidé různí?

"Nebo věří, že tu budou věčně? - to co jíš se odráží na kůži, pleti, klubech, aktivitě srdce atd.."
No, tomu asi nevěří nikdo. Znám lidi, jeden má náběh na cukrovku a dnu, ale je dlouhé roky vegetarián a jí jen ovoce, žádné sladkosti. Jiná je štíhlá a aktivní a dostala nemoc, co jí "požírá svaly", nepamatuju si název. V její stravě to určitě nebylo a nemá to jak stravou změnit.

"Dřív jsme nedováželi tolik potravin ze zahraničí ."
Jo, to je globalizace. Zase máme mango a papáju a avokádo a pizzu, a citrusy nejen o vánocích. A taky milion dalších věcí, které můžeš a nemusíš využít.

"a naše mámy (teda možná spíš babičky) určitě vařili ze základních surovin více než my"
Jo a taky nechodily do práce, teda před komunisty. A ty suroviny, no v mouce byla bio vajíčka bio červíků, ve vajíčkách bývala salmonelóza a někdo měl holt smůlu, plesnivá marmeláda bez konzervantů se jen odkrojila a zbytek se jedl, o rakovinotvorných zbytcích plísně nic nevěděli. Nahnilé ovoce se běžně vykrajovalo a dál jedlo. Jo, byla to pohoda.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.