Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

KET

kryoembryotransfer

Autor: spravce* , 9.7.2003

KET - kryoembryotransfer



Každé embryo získané jakýmkoli způsobem může být dlouhodobě zmraženo na 196C v tekutém dusíku. Zmrazování embryí probíhá co nejšetrněji pod kontrolou počítače, přesto při rozmrazování může dojít u méně kvalitních embryí k rozpadu (některá centra udávají až 50%). Zamrazení přespočetných embryí získaných při klasické metodě IVF (nebo ICSI) umožňuje zvýšit její účinnost v případě negativního výsledku předešlé IVF bez nutnosti další hormonální stimulace a aspirace. Každý KET je součástí pojišťovnou hrazeného cyklu, není tedy počítáno jako samostatný cyklus.



 


Příprava a průběh KET



Pacientka užívá od prvého dne cyklu (MS) 3x denně jednu tabletu Estrofemu - je to přirozený netoxický hormon, který cíleně působí na děložní sliznici a podporuje její správný růst a kvalitu. 11.den cyklu je provedena kontrola děložní sliznice vaginálním ultrazvukem a je případně upraveno užívání Estrofemu. Ultrazvuk se opakuje ještě minimálně jedenkrát a podle jeho výsledků se určí termín kryoembryotransferu. Dva dny před KET začne pacientka užívat Utrogestan (2x2 vaginálně), ten podporuje uhnízdění embryí v děložní sliznici. Estrofem i Utrogestan se užívá v dávkách určených lékařem až do 15.týdne těhotenství nebo do menstruace.


KET probíhá stejně jako embryotransfer při IVF (ICSI) - dostavíte se do centra v přesnou hodinu, s noční košilí a pantoflema. Samotný transfer je bezbolestný, krátký gynekologický zákrok, po kterém cca 1-2 hodiny zůstáváte ležet v centru. Poté odjíždíte se svým partnerem domů. V následujících 14 dnech je doporučeno dodržovat klidový režim, v prvních 4 dnech spíše polehávat, dále nenosit nic těžkého, nenamáhat se, nestlat peřiny apod.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 7930 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.