Deníky Fotoalba Vzkazy
    

Patří do deníku

16. 6. 2008, pondeli,5. navsteva, PRESADROVANI LEVE NOZKY PO TENOTOMII

Autor: Mia-Li , 18.6.2008

Dnes je v nemocnici na "nasem" oddeleni naprosty klid, zpusobeny velkymi zaplavami, ktere hodne ochromily bezny chod mesta a tim i nemocnice. V Ronald McDonald house jsme obdrzeli letak, ze vsechny terminy v nemocnici jsou zruseny, vyjma "nezbytnych". Radime se mezi ty nezbytne, do nemocnice to mame kousek, neni co resit, kdyby tam nahodou nikdo nebyl.


Personal i pan doktor tam jsou, je dostatek prostoru pro pohodovou konverzaci... Sadry sundava nase oblibena sestra, velmi zrucna. Hladce levou sadru sundava... jsme radi, ze David opet neplace, nevim proc jsme si mysleli, ze tak brzke sundani sadry po tenotomii boli. Nozka je v nasich ocich BEZVADNA…. Ranka po tenotomii malinka, a jen drobna modrina. VRASKA NAD PATICKOU ZMIZELA, pata poklesla, tvar klenby vypada prirozene. Mame velmi, velmi dobry pocit.


Pan doktor Ponseti nozku velmi setrne vysetruje, je rovnez spokojen, do zapisu diktuje “nozka velmi dobre zkorigovana”. Pri jakemsi hmatu maly precijen malicko bolesti kvikne, prislo mi legracni, jak pan Ponseti nozku instinktivne okamzite polozil a ruce od nozky vzdalil… :o) At si kdo chce co chce mysli, toto maminku proste hreje u srdce, takovyto pristup…


Probirame s panem Ponsetim spoustu veci, ale ted, kdyz pisu, uz je pozde, jsem unavena, mam problem si vse vybavit…. V pameti mi utkvelo predevsim: “Operace na PEC bych ze zakona zakazal…”….. “Komplexni PEC ma priblizne 5% deti…”, dale nam vysvetloval vznik PEC v prenatalnim vyvoji, pry v dusledku vlastnosti nejake latky, ktera pusobi na dozravani slach,a ktera zpusobuje zpomaleni vyvoje nozky… Vse si nedovedu vybavit, ani jsem vse nevybavila, ale myslim, ze zminil, ze se to da nalezt v jeho knize, kterou mame k dispozici on-line. Pochopila jsem, ze tim nam osvetlil ucinnost jeho metody a take duvod mozneho relapsu.


Je legracni, ze to tu tak vzdalene popisuji, ale aspon to nezapomenu a treba pozdeji dohledam a prilozim.


Dale… PEC se pry venuje od r. 1950.


Vykladal nam toho vic, zde jsem jen kratce zminila, na co stacila ma AJ a pamet.


Takze levou nozku presadrovali (mimochodem sadroval Ital, jak jinak nez bezvadne) a hotovo. Dalsi termin 2. 7., tesne pred nasim odletem, cili za 2 tydny. Bude odsadrovano, zkontrolovano, nasazena dlaha, provedeno skoleni na jeji noseni.


Pri odchodu nam sestra dlahu jeste ukazala, uz je pripravena….. nadhera ;o)…. Mam chut zde opet s cimsi srovnavat, ale nebudu. :o)

Zobrazeno doposud 631 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.