Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Zásadotvorná strava

Autor: Lvice+lvíčata , 14.8.2009

margit.cz/data/clanky/art%20-%20proc%20telesne%20bunky%20starnou.pdf


 



Existují dva typy kyselých a zásaditých potravin. Potravina může být buď sama o sobě


kyselá anebo kyselinotvorná, to znamená po strávení vyvolávající kyselou reakci. A


stejně je tomu i u zásad. Například citron obsahuje silné kyseliny (jeho pH je 1,9), ale


v organismu působí zásadotvorně. Je tomu tak proto, že, stejně jako množství dalších


druhů ovoce a zeleniny, obsahuje vedle kyselin i spoustu zásaditých elementů (draslík,


sodík, vápník, hořčík...), které přítomné kyseliny neutralizují.


 




 


K základním alkalickým elementům patří sodík, draslík, vápník, hořčík a železo.


 



Naopak POZOR na kyselé prvky k těm se řadí síra, fosfor, chlór a jód.


Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 869 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.