Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

<<Následující článek(prohlížení deníku Výlety 2005)

28.05.2005 - Rešovské vodopády

Dne 28.05.2005 jsme podnikli výlet s cílem vidět Rešovské vodopády

Autor: Ilčí , 29.5.2005

Trasa : Přerov - Šternberk - Rýmařov - Rešovské vodopády - Rešov - Dlouhá Loučka - Újezd - Mladějovice - Babice - Přerov







Brzo ráno jsme vyjeli vlakem směr Šterneberk, Tom si chtěl vyfotit nějaké vlaky. Pobíhali jsme kolem trati v trávě, takže se Toma chytlo jedno (jiné jsme zatím nenašli) nenasytné klíště. Po ruce byl jen opalovací krém, takže jsme ho zamázli a rozhodli se v Rýmařově koupit pinzetu a klíště odstranit.


Do Rýmařova jsme dojeli autobusem. Tom si šel fotit, já jako správná ženská oběhla náměstí s obchody, v infocentru zakoupila TZ Rýmařov a pořídila další exemplář do razítkovníku. Hasiči měli zrovna nějakou akci, tak jsem okoukla, jaké způsoby hašení používají.


K vodopádům jsme vyrazili kolem poledne. Začátek turistické trasy vedl po asfaltce, stromy se vyskytovaly jen sporadicky, nikde kousek stínu. Potom už jsme šli kolem chalup a lesem. U vodopádu jsme potkali další turisty a rodinky s dětmi, které se cachtaly ve vodě. TZ Rešovské vodopády je k dostání v hospodě v Rešově, což není daleko, ale bohužel do kopce.......


Z Rešova jsem šli pěknou krajinou  (místy kopřivami) až do Dlouhé Loučky. Tam jel zrovna autobus do Újezda, tak jsme toho využili. Cestou Tom vymyslel další plán cesty : pojedeme vlakem do Mladějovic, tam si něco vyfotí a z Babic, což je další zastávka, pojedeme domů.


.... bude pokračovat

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 132 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.