Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Časový plán učení a relaktace

Autor: misapoho , 23.1.2007







První den dítko nedostane prs ani lahev. Je třeba, aby na lahev dítě zapomnělo a nebylo rozptylováno snahou o kojení. Dítě krmíme alternativním způsobem.


Druhý den maminka nabídne dítěti prs:


- fotbalová poloha dítěte


- odstříkaný a uvolněný dvorec, aktivovaný spouštěcí reflex,


- optimální načasování – cca půl hodiny pře plánovaným termínem kojení, klidné, spokojené a


bdělé dítě, ochotné se učit


- vykonané, nebo jinak zabezpečené domácí práce a zabavené starší děti


- připravená stříkačka s dokrmem nebo odstříkaným mlékem pro povzbuzení chuti sát


Pokud se miminko výrazně brání, může být zabalené do zavinovačky. Nesmí se však k ničemu násilím nutit. Děti mají paměť jako slonové a mohou pak kojení bojkotovat.


- po kojení, ať úspěšném, či nikoli, je třeba dítě znovu alternativně dokrmit.


Třetí den přechází miminko na plné kojení


Postupy zde uvedené předpokládají dostatek mateřského mléka od matky. Pokud je nutno dokrmovat, doporučuji nejdříve zvýšit laktaci třeba homeopaticky, častým odstříkáváním, odsáváním elektrickou odsávačkou a podobně, teprve poté přistoupit k návratu ke kojení. Až do zvýšení tvorby mléka pak potrvá "první den", krmení alternativně.


Uvedený rozvrh je jen velice orientační. Někdy je nutno se u prvního či druhého dnu "zaseknout" na mnoho dní. Nicméně správná cesta vede tudy. Vyžaduje mnoho pochopení na všech zúčastněných stranách. Od tatínka, protože bude mít víc práce a nebude mít doma pohodlí, na něž byl zvyklý, od maminky, aby si odmítání dítka nebrala osobně a neztrácela odvahu a dobrou mysl a chválila sebe i drobečka i za sebemenší pokrok a od miminka, aby bylo ochotné rodičům prominout, že mu ukázali snadnou cestu, jak se nasytit a teď mu jizase berou...


Pokud se nepodaří zajistit návrat kojení, život rozhodně nekončí. Maminek, odsávajících mateřské mléko třeba až do jednoho roku věku miminka, je mnoho. Stejně tak, jako maminek, jejichž děti jsou živeny uměle. Ale za pokus to rozhodně stojí. Třeba proto, že díky mateřskému mléku je dítě daleko víc odolné proti běžným infekčním chorobám, jako je chřipka, rýma... A pokud již onemocní, snášejí nemoci snáze, než děti na umělé výživě.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 872 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.