Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Chcete si zahrát ve filmu?

Autor: Romčátka , 20.9.2012

V Praze proběhne konkurs do filmu Cesta ven. Hrát v něm budou romští neherci


Praha, 20.9.2012 14:45, (ROMEA)

Štáb filmu Cesta ven, který vypráví o životě mladého romského páru, hledal romské neherce i v Krupce (FOTO: Míra Brož, Konexe, o. s.)
Štáb filmu Cesta ven, který vypráví o životě mladého romského páru, hledal romské neherce i v Krupce (FOTO: Míra Brož, Konexe, o. s.)


V Praze proběhne v pondělí 24.09. 2012 casting do nového filmu režiséra Petra Václava Cesta ven. Ten bude vyprávět o životě Romů. Konkurs se uskuteční v agentuře Echo casting, Římská 34, Praha 2, od 14:00 do 18:00. Filmaři budou vybírat:



  • romské ženy 22 - 30 let

  • romské muže 25 - 35 let

  • romské dívky 15 - 16 let.

 Více informací najdete na webu Moloko film.


Jeden z nejosobitějších českých režisérů Petr Václav, jehož filmoví diváci mohou znát jako autora filmů Marian nebo Paralelní světy, a který v posledních letech působí především ve Francii. Zde napsal řadu scénářů a natočil několik dokumentárních snímků pro televizi. Nyní připravuje nový film s pracovním názvem Cesta ven. Film vypráví příběh mladého romského páru žijícího v dnešní České republice.


Film, který na svém zatím posledním zasedání podpořil Státní fond pro podporu a rozvoj České kinematografie, se bude natáčet na konci tohoto roku s rozpočtem kolem patnácti miliónů korun. Natáčení bude probíhat v reálných interiérech i exteriérech a do hlavních rolí budou obsazeni romští neherci. Za kamerou bude Štěpán Kučera, který již s Petrem Václavem v minulosti spolupracoval, a podílel se rovněž na řadě českých filmů, mezi nimiž jsou Návrat idiota Saši Gedeona nebo Pasti pasti pastičky Věry Chytilové.


Film vzniká v česko-francouzské koprodukci jako producentský debut filmové společnosti Moloko Film, která doposud působila především jako servisní společnost pro natáčení filmů a reklam v České republice a na Ukrajině. Producenty filmu jsou Jan Macola, Miloš Lochman a Karel Chvojka.


Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1728 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.