Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

První týden

Je potřeba nespěchat. A vytvořit návyk.

Autor: Petra Petra , 3.8.2016

První týden zatím jde dobře, z velkých misí jsem se zatím pustila jenom do vyklízení spížky, stejně to bylo potřeba udělat, pustily se do ní moly. Další týden plánuji vyházet naši skříň v ložnici, vyhodit nepoužívané oblečení do charity, zpřehlednit ji několika krabicemi na ponožky, spoďáry a tak, a další týden, až budou děti u babiček, se vrhnu na jejich šatník. Přece jen rostou a to by člověk nevěřil, jaké staré kousky jim tam leží. Nebo flekaté. Nebo s dírami, protože když si hrají venku, stejně si nadělají další.
Našla jsem spoustu dobrých podnětů na http://terapiedomova.blogspot.cz Líbí se mi koncept „Návyk měsíce“, protože jak se znám, dělat něco týden mi ještě jakžtakž jde, ale jak se zapomenu, rychle to vezme za své. Takhle si to můžu nechat připomínat zasíláním na mail.

Zařadila jsem si také jako svůj první Návyk - čistý dřez. A tím se myslí OPRAVDU čistý. NALEŠTĚNÝ. Už žádné plísňové kultury v pánvičce od míchaných vajíček. Žádné „to se musí nechat odmočit“. Jsem sice ekologicky smýšlející, ale raději obětuji pár litrů vody navíc, než to pak muset drhnout dezinfekcí (mimochodem používám jenom ocet s tea tree olejíčkem).
Ve finále když už se přemůžu, těch 5-10 minut v kuchyni navíc – ale hlavně pozornost k tomu, že tam je něco k uklízení – udělá takový rozdíl, když tam vejdu po ránu a chystám si kávu. A k tomu čistý stůl. Větší klid. Než se odchází do školy a do práce, tak to tam již zase něco je, ale stejně je to citelný rozdíl.

Nespěchám, raději si utvrdím návyk na jednu rutinu pořádně, než pár dní uklízet jak vzteklá a pak se na to zase vykašlat, že je toho moc.

Chtělo by to nějaké hezké košíčky a úložné boxy. Budu muset prohledat obchody, kde to za něco stojí a nestojí to moc.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 901 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.