Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Ještě se držím

Autor: Petra Petra , 17.8.2016

Přiznám se bez mučení, že jediné, co mi zatím vychází, je čistý dřez. Všude se mohou povalovat hračky a časopisy a kde co, ale dřez je vypidlikaný. A mohu potvrdit, že i tento malý úspěch je Můj Úspěch a celkově mi připomíná, že to nevzdávám.

Z velkých plánů jsem více-méně realizovala úklid šatníku. Jestli jste ještě nečetli knihu Zázračný úklid a neshlédli na youtubu videa o skládání ponožek, jste podle všeho děsně out.

Každopádně, pointa byla vyházet z naši společné ložnicové skříně vše, co tam jen tak leží v marném očekávání, že ještě bude k nějakému užitku. Máme s manželem tuto skříň a je v ní kromě našeho oblečení vysavač, žehlicí prkno, vánoční ozdoby, zbytky mého pletení a háčkování, pytel s věcmi po dětech a celkově když to tak vezmu, toho oblečení asi nakonec nemám tak moc, když se tam vešla i taková fůra jiných položek. Ze všech polic a ramínek jsem vyhodila jen pár manželových košil, které měly límce již poněkud rozedřené nebo nažloutlé, ale to není žádná úspora, protože si místo nich musí koupit jiné. Pak několik triček z kategorie „na doma dobrý“, ponožky bez páru za poslední rok, zatržené a děravé punčocháče a dvoje šaty, které jsem na sobě neměla od vysoké.

Skládání prádla a la KonMari je zajímavá věc. Určitě doporučuji vyzkoušet. Ale vzhledem k tomu, že máme normální police a nechtěla jsem kupovat stoh krabic, které by se dali vysouvat, ale neviděla bych dovnitř, nechala jsem si komínky. Což mi připomnělo báječnou vychytávku z Big Bang Theory, jestli znáte. A hele

Vložené krabice se mi ale osvědčili pro spodní prádlo, z hromady kalhotek, tílek a ponožek se stala přehledná sestava jako ze žurnálu. Musím nahrát fotky. Každé ráno mně ten pořádek vnitřně zahřeje. A taky se mi osvědčilo dokoupení ramínek, aby nebyly na sobě třeba dvě košile nebo dvoje šaty a ještě halenka.

Povzbuzena výsledky, chtěla bych zorganizovat šatník i dětem. Chudáci kluci mají na oblečení jednu Ikea komodu z třetí ruky a skříň po babičce. Hodila by se jim pořádná skříň, protože se jim tam v rozích povalují věci na trénink a spacáky a kraviny. Líbí se mi tahle, ale zas chtělo by to víc polic, přece jejich šatník není orientovaný na košile a věci na ramínka. Tato má víc polic a je taková neutrální, tak si ji kluci budou moct polepit, čím budou chtít. Je fakt, že to dočasné vybavování jejich pokoje starým nábytkem není udržitelné. A nepřispívá to jejich nadšení pro úklid. Hlavně musí mít v pokojíku vlastní koš na špinavé prádlo a nejlépe ten s basketbalovým košem nad ním. Velice mě nebaví to věčné zakopávání o věci jakmile tam vstoupím.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1104 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.