Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Jak vybrat zastřešení bazénu krok za krokem

Díváte se dnes a denně z okna do ledového zabláceného dne a vzpomínáte na letní vedra, zmrzlinu, večerní drinky u bazénu, plavání a opalování?

Autor: 11Barčaa11 , 15.1.2018
Díváte se dnes a denně z okna do ledového zabláceného dne a vzpomínáte na letní vedra, zmrzlinu, večerní drinky u bazénu, plavání a opalování? A pamatujete si taky na to, jak jste kolem svého bazénu běhali se síťkou a odklízeli z něj napadané listí, hmyz a sousedovic Toníka? Zkuste to letos jinak a pořiďte si kvalitní bazénové zastřešení. Investice to nebude malá, ale prodlouží vám plaveckou sezónu až o několik měsíců, pomůže vám zjednodušit údržbu a ušetříte i nějakou tu kačku za bazénovou chemii.


střecha na bazén, co vydrží


Než se rozběhnete do nejbližší prodejny, důkladně si vše promyslete a změřte. Ať se rozhodnete pro pevnou nebo skládací střechu, připočítejte si k rozměru bazénu ideálně aspoň 50 cm z každé strany pro správné obestavení. Budete také muset obětovat část zahrady kvůli ploše zabrané složenou krytinou. Prostor samozřejmě nemusí být nijak velký, pokud se rozhodnete střechu zasouvat během dne vždy jen částečně, ale v extrémních vedrech toho budete litovat. Skládací zastřešení poměrně rychle vyrábí skleníkový efekt a děti nejsou rajčata, začnou remcat a pod dusnou střechou je neudržíte. Prodejce se pro jistotu přeptejte i na odkapávací mechanismus. Ve střední části krytiny se sráží voda a je důležité, aby měla kam odtéct, jinak se pod ní bude usazovat vrstva vodního kamene. Dbejte také na to, aby pojezdy a kolečka byly z nerezových materiálů.




Co se výšky zakrytí týče, záleží čistě na vašem výběru, ale manželka vám pěkně spočítá, jestli jí celá konstrukce bude zakrývat výhled z terasy na její pečlivě obdělávané záhony. Myslete také na umístění vstupu do bazénu.




Ideální volbou materiálu je částečně dutý (komorový) polykarbonát. Plná polykarbonátová střecha je velice těžká a nepruží, špatně odolává vlivům počasí, kroutí se a v zimě praská. Jedná se sice o levnější řešení, ale určitě ne na dlouho. Neřiďte se lákavými slevovými letáky a sáhněte po materiálu o šířce alespoň 10 mm, aby vám z bazénu zbytečně neunikalo teplo.



Celé bazénové zastřešení je pak vhodné osadit zámkem. Se sousedy možná máte dobré vztahy, ale pořád je tu jejich uňafaný Ferda, co podhrabává plot a mohl by do bazénu spadnout. Nechte se inspirovat a užijte si letní hrátky naplno!

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 2011 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.