Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Sama doma, prohřešky v úklidu

Autor: *S , 4.4.2007

Host pořadu
Na vaše otázky odpovídala Irena Bartoňová Pálková

prohřešky v úklidu



Záznam chatu z 04.04.2007

Květa Menčíková, Lesní 4, Rumburk: Jaký úklid. prostředek použít na sprchový kout z um. hmoty (průsvitný) a jaký na vanu z um. hmoty aby se při otírání neodřely.

Irena Bartoňová Pálková: Používejte přípravky určené k úklidu koupelen, které nejsou tak agresivní a obsahují kyseliny jako jsou citronová, octová anebo alkoholovým čističem pokud nemáte kout znečištěný vodním kamenem.Určitě Vám pomůže mikrovláknová utěrka.

dekastellová jaroslava: prosim o radu jak dostat z perskeho koberce hydrovosk dekuji

Irena Bartoňová Pálková: Doporučuji si koupit přípravek na odstraňování žvýkaček a po odstranění vosku vymýt čistou teplou vodou.

divačka z Bílovic: Dobrý den,
mám světlé laminátové plovoucí podlahy a doma máme domácí zvířata. Nutná údržba každý den. Myjeme dosud pur-aloe vera. Prosíme pěkně poradit čím úmývat. Děkujeme

Irena Bartoňová Pálková: Změňte čisticí prostředek na prostředek s alkoholem, doporučuji přípravek Clin naředit do vody a hlavně používejte mikrovláknové mopy a ne hadry nebo bavlněné mopy. Hlavně nepoužívejte příliš vody.

Romana: Prosím kde je možné vystudovat vysokou školu v úklidu.Děkuji

Irena Bartoňová Pálková: V Anglii, na Novém Zélandě a v USA.

Marcela.Dulkova@seznm.cz: jakým prostředkem se dají ze stěny (pvc) vyčistit skvrny od rozstříknutého omastku z pánve. Žádným prostředkem se mi to zatím nepodařilo. děkuji

Irena Bartoňová Pálková: Použijte odmašťovací přípravek na mytí v kuchyních ale ne prostředek na mytí nádobí, doporučuji přípravek pod názvem CIF nebo Krystal na kuchyně nebo Everstar na kuchyně. Určitě nepoužívejte tekutý písek a houbičky se zeleným padem.

Bednářová Helena, Třeboň: Dobrý den, dostanu z linolea nějakým prostředkem lihovou fixu? Děkuji

Irena Bartoňová Pálková: Ano, kupte si přípravek Clin na mytí oken nebo STAR 50 speciální, postříkejte skvrnu a mikrovláknovou utěrkou setřete. Pokud nezmyzí hned, tak opakujte.

Jitka : Dobrý den, nevím čím umýt upatlané dveře okolo klik tak, abych nepoškrábala ani chemicky nepoškodila lak, poradíte mi? Děkuji Zajícová

Irena Bartoňová Pálková: Upatlané dveře ( pokud jsou lakované nebo dýhované) postříkejte přípravkem STAR 50 speciální a mikrovláknovou utěrkou odmyjte s čistou vodou. Pokud jsou dveře z přírodního dřeva pak pomůže alkoholový čistič na okna.

alena z plzně: tady alena26 let,maminka ročního clapečka,nemůžu si doma zavéct úklidový systém,připadá mi,že neumim uklízet,všude je bordel,i když uklízím třeba celý den .večer je tam zase bengál.nemáte nějaké rady jak si úklid uspořádat???prosím odpověd jsem zoufalá...děkuji

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1,5 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1336 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.