Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
    

Patří do deníku

zásadotvorné na holčičku

Autor: Lvice+lvíčata , 19.3.2010

http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/kdyz-pretahuji-kyseliny-zasadami/


Velmi zásadotvorné potraviny: zakysané mléčné výrobky, proso, pohanka, řepa, brambory, kořenová zelenina, mandle, kaštany, para ořechy, řasy, jablečný ocet

Mírně zásadotvorné potraviny: některé mléčné výrobky, klíčky, výhonky, amarant, kukuřice, čerstvá zelenina (většina), avokádo, datle, hrozny, čerstvé ovoce (většina- i citron), med, javorový sirup, melasa, čerstvý kokos, sójové produkty, některé druhy luštěnin


http://www.etikoterapie.unas.cz/index.php?page=4clanky3


Zásadotvorné potraviny:

Brambory, brokolice, cibule, česnek, hořčice, kapusta, květák, kedluben, paprika, hlávkový salát, zelené fazole, zelený hrášek, zelí červené a bílé, pórek, mrkev, celer, rajská jablíčka, ředkvičky, ředkve, řepa, špenát, okurky Grapefruit, citrón, pomeranč, mandarinka, mango, papája, endivie (štěrbák), datle, fíky, banán
Sójové boby, sójové mléko, sójová omáčka
Živé pšeničné klíčky
Olej přírodní (za studena lisovaný)
Jablka, hrušky, švestky, broskve, meruňky, třešně, višně, nektarinky, hroznové víno, jahody, hrozinky
Rybíz, maliny, ostružiny, šípky
Lískové oříšky, mandle
Mléko kravské čerstvé, kozí, mateřské, acidofilní, jogurt, kefír, syrovátka
Chaluhy, agar (rosol z chaluh)
Mák, mletý kokos, skořice, jedlé kaštany, slunečnice, vodnice, proso, pohanka
Meloun muškátový, cukrový, vodní, ananasový
Většina bylinkových čajů
Minerální vody

Poznámka:

Vymačkáme-li ovocnou šťávu a budeme konzumovat zbylou dřeň, musíme tuto dřeň zařadit do kyselinotvorných potravin. Naopak šťávy vylisované i z potravin kyselinotvorných, např. masová polévka, jsou zásadotvorné.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1982 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.