Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Začínáme

Autor: ženská , 19.10.2006
Nedávno jsem v Luhačovicích vstoupila do knihkupectví – jen tak na čumendu, bez nějakého konkrétního záměru. Nakonec jsem musela přivolat manžela s peněženkou a odcházeli jsme doslova zavelení knížkami. Jedna z nich se jmenuje 6x25 her rozvíjejících schopnosti a dovednosti dítěte od Penny Warner z nakladatelství Portál. Když jsem knihou listovala, projevil se ve mě spořivý duch – říkám si, nač tu knihu kupovat, dkyž jsou tam docela obyčejné nápady, které mě můžou taky napadnout? Ale pak jsem si vzpomněla, jak často chci děti zaměstnat a nic mě nenapadá. Většinou to dopadne klasicky – vytáhnu lego nebo pustím krtečka. Už dříve jsem na sobě pozorovala jakousi únavu materiálu, prostě se mi nechce vymýšlet stále nové a nové věci, někdy bych si klidně s dětmi hrála, ale v tu chvíli mě nic kloudného nenapadne. Tak mě napadlo, založit nový deníček pro podobně postižené maminky. Pro takové, co mají doma děti, které potřebují čas od času zaměstnat. Nepůjde o žádné světaborné myšlenky nebo obtížné činnosti, spíš o jednoduché nápady, které mohou inspirovat i jiné maminky. O tom, co z toho nakonec vzniklo, si můžeme povídat právě tady!! Všechny postřehy jsou vítány!! Neméně jsou vítány fotografie vašich výrobků! A úplně nejvíc jsou vítány vaše vlastní zkušenosti a nápady.


Formát deníčků bude inspirován právě zmíněnou knížkou 6x25 her:



Věková kategorie (berte nezávazně, každé dítě je jinak šikovné a vyspělé, některé dětské iniciativy můžou zaujmout i starší puberťáky)



Procvičované dovednosti:

Tato kategorie vypadá jako určená pro instruktor nebo učitelky mateřských školek, ale může být užitečná i pro rodiče, proto jí ponechávám.




Pomůcky:

Věci, které k dané činnosti budeme potřebovat budou většinou jednoduché, často je budete mít doma a nevyžadují větší finanční výdaje. Na konci většiny deníčků najdete upozornění, jaké pomůcky budeme potřebovat příště.




Postup:

Ve většině případech půjde o znáné nebo jednoduché hry a zábavy, takže k popisu bude stačit jen pár vět.



Pro inspiraci:

Tady můžeme psát své tipy a zkušenosti. K těm základním, které budou přímo v deníčku, můžete připojit i své vlastní.



Fotky:

Asi nejzajímavější bude galerie nápadů. Fotky výtvorů ukládejte na stránky http://rodina.cz/tvorimesdetmi Každý deníček bude mít své vlastní album. Ke každé fotce prosím uveďte svůj nick, jméno a věk dítěte a nezapomeňte výtvor pojmenovat!! Můžete připojit i pár slov, jak výtvor vznikal.

Zobrazeno doposud 1918 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.