Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Dieta na chlapečka


 Články 110 z 11 [Dalších 1 >>] 
 diskuze....k tomu co je kyselinotvorné a co zásadotvornéDieta na chlapečka

tady zajímavá diskuze....k tomu co je kyselinotvorné a co zásadotvorné....

http://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/pusty-syrova-strava-a-jine-ozdravne-metody-pro/?page=63




PRAVIDLA PRO KONZUMACI OVOCE:
* Ovoce konzumovat vždy na prázdný, lačný žaludek. Každá kombinace s jinou stravou je škodlivá. Stravu, která se již nachází v trávicím traktu, přivádí ke kvasu. Tím si obstaráváte nechtěný "lihovar" se všemi z toho plynoucími důsledky, tj. vzedmutí bránice, které vyvolává vysoký tlak na srdce, jež tak ve stísněném prostředí musí vykonávat těžkou práci.
* Nejvhodnější doba pro konzumaci ovoce je ráno, protože již od 4. hodiny naše tělo začíná s vylučovacím procesem. Proto mu ovocem není bráněno, ale naopak pomoženo.
* Nejvhodnější je šťavnaté ovoce. Proto místo banánů, sušeného ovoce apod. dejte přednost pomerančům, grepům, broskvím, hruškám, jablkům atd.
* I po ránu zůstaňte nadále u ovocné stravy. Dostanete-li hlad, vezměte si opět ovoce. Víte, že příroda při stravování nezná hodiny ani pevně stanovenou dobu k jídlu?!
* Můžete si také vzít ovocné šťávy, ale pouze čerstvé, které jste si sami vyrobili a které jsou dobře stravitelné po doušcích, aby se předešlo jejich oxidaci. Žádné kupované šťávy! Jsou konzervovány a ztratily své nejlepší složky. Jezte tedy ovoce a střídejte je s ovocnými šťávami. Tím své tělo propláchnete nejlépe.
* Ovoce je rychle stravitelné, takže vaše tělo v mžiku získá potřebnou energii, aby se zbavilo nánosů a tukových polštářů.
* Až do poledne byste neměli konzumovat žádné povzbuzující nápoje, jako je káva, čaj, kakao a především alkohol. Ony podstatně ruší správný příjem ovoce a neměli byste jich "užívat" vůbec. V přechodném období, pokud bez nich nemůžete být, si je dopřávejte alespoň až odpoledne.



vsechno vařene je kyselinotvorne, hlavne zelenina, ohrivana nekolikrat, tzv. prvni prikrmy delane detem do zasoby... Kdyz uz detem neco varit, coz nedoporucuju, tak doporucuju na druhe strane co nejcerstveji uvarene hned dat a neohrivat druhy, treeti den...
Zrovna vcera jsme se zde bavily s Jajinak o cajich, tak bylinkove a zeleny caj jsou zasadotvorne, nejake vyjimky v tom vareni budou... treba varene brambory a voda z nich jsou zasadotvorne, ale taky to plati pro co nejcerstveji uvarene, zadne ohrivani, na druhe strane to obsahuje hodne skrobu, coz se na vita nedoporucuje...
Zrale ovoce je zasadotvorne, kdyz se to prezene s nezralym a ve velkem mnozstvi, tak se chova v brichu kyselinotvorne ...

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 24.5.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mléko a jeho zdravotní dopadyDieta na chlapečka

http://www.mineralfit.cz/domaci-lekar-clanek/mleko-a-jeho-zdravotni-dopady-270/

 

Vápník v mléce

Je sice pravda, že kravské mléko obsahuje velké množství důležitého vápníku, ale ostatní prvky, ze kterých je mléko složeno, jsou v tak nevyváženém vztahu k potřebám lidského těla, že prakticky zničí ty výhody, které by vápník tělu poskytl. Jestliže ie mléko pasterizované, je to dostatečný důvod k tomu, abychom ho vůbec nepili.

 

SMETANA A OSTATNÍ TUKY

Mléko je koncentrovaná bílkovina, smetana je, prostě tuk. Tvoří také něco hlenů, ale přesto je to dobrý tuk za předpokladu, že se jí s mírou. Smetana by se neměla pasterizovat. Živočišné tuky jsou kyselinotvorné, a jestliže se vaří a pečou, mohou způsobit poruchy jater, žlučníku a slinivky břišní. Nejlepší tuky najdete v avokádu a olivách.

SYRÝ

Čím je sýr ostřejší, tím víc působí na tělo kyselinotvorně a tvoří víc hlenů. Nejméně kyselinotvorný je doma vyrobený tvaroh a potom švýcarský sýr (ten, který se vyrábí v kulatých bochnících o průměru až 90 cm).

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 24.5.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 kyselinotvorná na klukaDieta na chlapečka

http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/kdyz-pretahuji-kyseliny-zasadami/

Mírně kyselinotvorné potraviny: drůbež, maso z vnitřností, mléko, ryby, obiloviny (většina), kukuřičný škrob, ovesné vločky, italské těstoviny, chřest, růžičková kapusta, kyselé zelí, olivy, švestky, hořčice, fazole, čočka, cizrna, pepř, nealkoholické nápoje, čaj, ocet, sušený kokos, semena, ořechy (většina)

Velmi kyselinotvorné potraviny: máslo, sýry, mořští živočichové, maso, vejce, cukr a všechny jídla o cukr obohacená, výrobky z bílé mouky. Zavařované, konzervované, sušené nebo sířené ovoce, alkohol, kečup, kakao, káva, většina syntetických léčiv.

 

http://www.etikoterapie.unas.cz/index.php?page=4clanky3

Kyselinotvorné potraviny:

Veškeré maso a uzeniny, kapr, lín, mimo krůty a některých ryb jsou spíše neutrální
Sádlo, máslo, tvrzený tuk-margariny
Oleje hydrogenované
Vařené a pasterizované mléko
Sýry, tvaroh
Obiloviny, pšeničná a žitná mouka, chléb, pečivo, těstoviny
Kroupy, krupice, ovesné vločky
Cukr, cukrovinky, cukrářské výrobky
Čokoláda, kakao, umělá sladidla
Káva, žitná káva
Ořechy - burské, para a vlašské
Čočka, žlutý hrách, tykev
Růžičková kapusta, chřest
Pivo (mimo Plzeň a Radegast)
Limonády, džusy
Brusinky
Želé
Zmrzliny
Antibiotika a většina léků

Poznámka:

Vymačkáme-li ovocnou šťávu a budeme konzumovat zbylou dřeň, musíme tuto dřeň zařadit do kyselinotvorných potravin. Naopak šťávy vylisované i z potravin kyselinotvorných, např. masová polévka, jsou zásadotvorné.

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 19.3.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 TABULKA SACHARIDŮ PRO KLUKADieta na chlapečka

http://www.tehotenskacukrovka.cz/sites/default/files/tabulkaSacharidy.pdf

tabulka sacharidů

pro kluka má být vysoká hladina cukrů, takže VOLTE PRO DIETU SPÍŠE ty potraviny s vysokým obsahem sacharidů

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 30.10.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jak poznáte, že došlo k překyselení?Dieta na chlapečka

Jak poznáte, že došlo k překyselení?

- bolesti hlavy
- únava a častá podrážděnost
- pálení žáhy
- stav pleti - celulitida, zpravidla velké póry (v obličeji), zvýšené vylučování kůží, barva kůže jiná než lehce růžová (tzn. bledá, červená, modročervená, šedá, žlutavá, zelenavá, hnědavá)
- poškození vlasů a pokožky hlavy - suché, křehké, matné vlasy s tvorbou lupů
- nehty - boule, ztloustnutí, velmi tenké nehty, praskliny
- případně potah na jazyku a zápach z úst
- acidózový test - test s kožní řasou

Tak teď již víte, že to co jíte vám může přinést bolesti hlavy, podrážděnost a další nevýhody. A naopak, že dostatkem zeleniny ve stravě a dalšími produkty můžete zvrátit své překyselení. Pomoc si můžete úpravou jídelníčku, dechovými cvičeními, ale třeba i léčebnými prostředky - ať už se jedná o léčivou 7denní kůru s umeboshi nebo léčivé nápoje. Další tipy v článku: "Potraviny jako léky".

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 27.8.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kyselinotvorné potraviny a zasadotvorné potravinyDieta na chlapečka

zdroj: http://prirodnivyziva.cz/kyseliny_a_zasady.htm 

Kyselinotvorné potraviny (na kluka)

Maso, drůbež, ryby, vejce, mléko a mléčné výrobky, cukr a veškeré sladkosti jím slazené (včetně marmelády, sušenek, zmrzliny...)
Obilniny - lehce kyselá reakce
Luštěniny - lehce kyselá reakce
Ořechy (kromě mandlí), mák
Ocet, ovocný ocet, citróny (na trhu vždy nezralé)
Špenát a rebarbora (vysoký obsah kys. šťavelové)
Rajčata, jahody, průmyslové výrobky z brambor
Tuky a oleje
Podle jednoho zdroje: ovoce (viz. níže)

Prvky reagující kysele: síra, fosfor, chlór, jód

Proteiny např. obsahují síru a často i fosfor, po jejich strávení zůstávají oba tyto prvky ve formě kyseliny sírové a fosforečné v těle a jsou neutralizovány čpavkem, vápníkem, sodíkem a draslíkem, pak jsou vyloučeny ledvinami.

Zásadotvorné potraviny (na holku)

Kořenová zeleniny, brambory a téměř všechny druhy syrové zeleniny
Mléčně kvašená zeleniny (kyselé zelí, pickles)
Mořské řasy
Olejnatá semena (len, sezam, slunečnice, dýně)
Podle jednoho zdroje: Téměř všechny druhy ovoce, avšak záleží to na stupni zralosti při sklizni a míry překyselenosti daného člověka


Poznámka k tabulce:

•Obecně lze říci, že obiloviny a luštěniny - jsou kyselinotvorné - jinak by se těžko trávily a zelenina je zásadotvorná
•Ovoce je v malé míře v žaludku lehce zásadotvorné, nicméně dál trávením se stává okyselující: jde rychle do krve, vyplaví inzulín, což je okyselující - oxidační proces je velmi rychlý, vrhnou se na to kvasinky a to je opět okyselující. Ovoce je tedy ve větším množství okyselující
•Jsou-li v těle plísně nebo je-li slabá slinivka, téměř vše se v těle stane kyselinotvorným!
•Sebelepší jídlo snědené večer - okamžitě okyseluje, protože se nestráví!
•Tepelně upravená zelenina, když vychladne - je okyselující. Jediná šance: musí se udržet teplá (třeba v termosce).
•Kombinace obilovina a ovoce - jednoduchý cukr z ovoce zablokuje trávení složitého cukru z obilí, to začne kvasit a překyselí organismus
•Jáhly jsou obilovina a jako takové jsou nejméně okyselující (nikoliv zásadité, jak se občas udává).

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 27.8.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kyselinotvorná (na kluka) a zásadotvorná strava (na holku)Dieta na chlapečka

http://www.bio-life.cz/clanky/zdrava-vyziva/stop-prekyselenemu-organismu.html

Kyselinotvorná (na kluka) a zásadotvorná strava (na holku)

Hned na začátek si musíme ujasnit, že je rozdíl mezi tzv. kyselou či zásaditou stravou a kyselinotvornou nebo zásadotvornou stravou. Zde nesmí dojít k záměně či nepochopení: Pokud hovoříme o kyselé či zásadité stravě, můžeme zde změřit hodnotu pH přímo v potravině (např. citrony jsou velmi kyselé jejich pH=2,3, jablka pH=3,5, pomeranč pH=3,5, rajčata pH=4,5, kravské mléko pH=6,5...).


Naproti tomu pokud hovoříme o kyselinotvorné nebo zásadotvorné stravě - tak je popisován stav, který výživa v těle po strávení vyvolá. Tedy jak daná potravina v těle reaguje. Např. kyselý citron (pokud byl sklizený zralý) v těle reaguje zásaditě (je zásadotvorný). Při trávení mléka, které je zásadité, se jeho bílkovina a tuk v těle stanou silnými oxidanty, mléko je tedy kyselinotvorné.

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 27.8.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dieta na chlapečkaDieta na chlapečka

Dieta je uvedena i v článku jak na chlapečka.

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 14.8.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Papyho metoda. Dieta na chlapečka

Papyho metoda.

 

Autorem této metody je Francouz, gynekolog dr. Francois Papy. Jestliže matka před početím konzumuje v potravě co nejvíc hořčíku a vápníku a co nejméně draslíku a sodíku a téměř nesolí, narodí se holčička. Jestliže naopak strava obsahuje co největší množství sodíku a draslíku a co nejméně vápníku a hořčíku a je hodně osolená, měl by se narodit chlapeček. Začátek diety je 2 až 3 měsíce před plánovaným početím. ( narazila jsem kdesi v diskuzi na příspěvek paní, která tuto drastickou dietu držela téměř rok, než se dočkala početí vytoužené holčičky. V praxi dieta totiž obnáší třeba vyloučení masa, vajec,soli a dokonce i chleba. Takže opravdu pro silné nátury nebo vegetariány a to ani nezmiňuji dopad na zdraví. Více informací lze údajně najít v knize Holku nebo kluka?, která vyšla kdysi dávno a seženete ji už nejspíš jenom v knihovnách nebo antikvariátech.

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 14.8.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dieta na chlapečkaDieta na chlapečka

kluci: kyselinotvorná strava

• JIN - KYSELINOTVORNÁ STRAVA
většina léků, cukr, sladkosti, sladké nápoje, ovoce, luštěniny, ořechy, tuky

• JANG - KYSELINOTVORNÁ STRAVA
obiloviny, ryby, ostatní maso, vejce


zdroj: margit.cz/data/clanky/art%20-%20proc%20telesne%20bunky%20starnou.pdf

Potraviny s velkým obsahem kyselin: kluci

Tvaroh, sýr, mléko, máslo, sádlo, maso, ryby, vejce, kakao, bílá mouka a výrobky z ní, káva, bílý cukr, sůl, ocet, limonády, džusy, zavařeniny, čočka, hlávkové zelí, květák, brokolice, ledový salát, červená rajčata, vařený špenát, vodnice, houby

zdroj: http://www.sweb.cz/urinoterapie/u_k_tema_acidobaze.htm

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 10.3.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 110 z 11 [Dalších 1 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.