| Alíšek |
 |
(8.12.2011 19:49:37) Prosím, poraďte, co se dá obalit na Štědrý den místo kapra? Manžel ho nemusí a vím, že ne každá ryba je chutná v trojobalu. Díky za tipy.
|
| Nevímsirady |
 |
(8.12.2011 19:52:29) filety, kuřecí řízky
|
|
| Len | 
 |
(8.12.2011 19:54:08) Treska, ale takovou, aby byla jedla v trojobalu asi v CR nedostanes
|
|
| adelaide k. | 
 |
(8.12.2011 19:54:59) A co si dát normoš kapra a tatínkovi usmažit kuřecí řízek?
|
|
| zerat | 
 |
(8.12.2011 19:55:06) Losos
|
| Alíšek |
 |
(8.12.2011 19:57:01) A bude dobrý i v trojobalu? dělám ho právě jen na másle, se špenáte apod.
|
| Nevímsirady |
 |
(8.12.2011 20:00:56) já si ho taky nedokážu moc představit, příjde mi to škoda
|
|
| zerat | 
 |
(8.12.2011 20:04:48) Bude. Měli jsme ho předloni - měli v Globusu za akční ceny lososa, tak jsme nakoupili i odřezky na polévku. Udělali jsme řízky v trojobalu a rybí polévku - vpodstatě stejně jako kapra a všechno bylo vynikající 
|
| Leontýnka+3 | 
 |
(8.12.2011 20:06:26) Není to škoda balit lososa do trojobalu? Toho bych si nechala na Štěpána, pěkně pečeného. Měli jsme dneska na oběd, s bramborami a baby karotkou.
|
| zerat | 
 |
(8.12.2011 20:09:16) Leonty, taky ho umíme připravit i jinak, ale na Vánoce jsme si ho neuměli představit jinak než v trojobalu. Mám dojem, že ten rok ho v akci nakoupilo lidí víc a řešilo se to tenkrát i tady na Rodině a více lidí psalo, že ho normálně dávají do trojobalu. Škoda ho rozhodně nebylo - fakticky to bylo vynikající. Kdyby se podobná akce naskytla i letos (nevím proč, ale moc s tím nepočítám), tak bychom do toho zase šli Fakt ty řízky byly moc dobré a polévka taková čirá, čistá, výborná
|
| anemon | 
 |
(9.12.2011 9:11:23) Zerat - díky za radu, chci to letos zkusit pro děti, jsou moc žravé a u kapra se bojím kostí.
Jinak já obaluju na Štědrý den víc druhů řízků a mám ještě v zásobě miniřízečky marinované v jogurtu, pokud se nesnědí na Vánoce, snědí se na Silvestra.
|
|
|
|
| Renda | •
 |
(8.12.2011 20:06:44) Tak my děláme lososa, tam, kde žijeme, kapry neprodávají. Na stole to vypadá stejně jako kapr, chutná lépe a je to bez kostí. I když děti stejně preferujou řízek :(.
|
|
|
|
|
| Annitta | 
 |
(8.12.2011 19:55:16) mě moc chutná Mahi-Mahi (zahlídla jsem jednou v Lidlu, jinak tesco, rybárny). Je to krásně pevný maso, žádný hnusný bláto. Paní v rybárně to popsala jako rybu, co chutná jako něco mezi rybím, vepřovým a kuřecím řízkem:D Měla pravdu
|
|
| Winky | •
 |
(8.12.2011 19:59:33) amura? tolstolobika?
V trojobalu můžeš mít kdeco - od patizonu přes takřka jakékoli maso po třebas vinnou klobásu zamotanou do šnečka
|
| Alíšek |
 |
(8.12.2011 20:02:19) Mě jde právě o to, aby to byla ryba - tradice a aby chutnalo v trojobalu dobře a nebylo to blátíčko nebo vysušené.
|
| aach | 
 |
(8.12.2011 20:04:52) a co udělat filety ze pstruha a i s kůží obalit? jinak dobrou tresku, čerstvou, seženeš v makru.
|
|
|
| Leontýnka+3 | 
 |
(8.12.2011 20:02:32) Štika, candát (lahůdky), amur, tolstolobik. Pokud nejí kapra, asi bych šla do té štiky či candáta. Štika je skvělá v tom, že v ocase nemá, na rozdíl třeba od kapra, kosti.
|
|
|
| Inka | •
 |
(8.12.2011 20:03:19) Co candáta?
|
|
| Petronela s pubescentom | 
 |
(8.12.2011 20:07:34) Zubáč (váš candát ), losos. Keď bol syn malinký, mávali sme kvoli nemu pangása, tiež bol dobrý
|
|
| neznámá |
 |
(8.12.2011 20:13:07) Napadá mě pstruh, z kaprovitých lín. Tostolobik je moc tučný a cítit bahnem, pokud mu nechutná kapr, nebude mu chutnat tostolobik. (taky nám nechutná, chováme je pro kočky ) Amur by možná taky nebyl špatný, ten moc rybinou cítit není. Candát a štika, ale i losos mi přijdou do trojobalu škoda. Nejlepší jsou jako rychlovka na másle.
Další řešení je koupit kvalitního kapra, ne z ulice. Kapr ze slušnýho rybníka je lahůdka. To co se prodává na ulici je většinou nepoživatelný.
|
| neznámá |
 |
(8.12.2011 20:16:10) Ale já bych manžela zbytečně neřešila a spešl pro něj bych koupila kvalitní mořskou rybu nebo mu udělala pořádný řízek, třeba z dobrého hovězího na přepuštěném másle - vánoce jsou jednou v roce tak ať si taky užije. Pro sebe kapra.
|
|
|
| štěpánkaa | 
 |
(8.12.2011 20:18:40) my kupujeme již obalenou zmraženou. myslím, že je to "filet z mořské štiky". Když byli kluci malí, měli jsme normální řízky (nic jiného smaženého nevzali do pusy)
|
|
| Gab.+ J/1991+F/2010+E/2012 | 
 |
(8.12.2011 20:23:22) Už léta dělám obalovanýho lososa a je výbornej, kupuju chlazenej filet a stahuju z kůže sama.
|
|
| Ivona,K02,T06 | •
 |
(8.12.2011 20:25:08) tuňáka budu dělat už 4tým rokem,ale ne v trojobalu-na bylinkách ho ugriluju v troubě,já nemám ráda jakoukoliv rybu v trojobalu
|
| Martina, 3 synové | 
 |
(9.12.2011 9:24:44) Já nemám ráda nic v trojobalu. U nás bude přírodní filé. Nemusím to moc řešit, letos budu dělat večeři jen pro sebe a ohřeju si to v práci.
|
|
|
| Alíšek |
 |
(8.12.2011 20:27:42) Díky všem, asi vyhraje losos, máme ho rádi všichni nebo zkusíme tresku. Vařit zvlášť pro manžela se mi moc nechce z jednoho jediného důvodu - děti mají období opičení - už to vidím, co to má tatínek, to chci taky, já nechci to, co mám, bééé
|
|
| angrešt |
 |
(8.12.2011 20:29:00) Mně v trojobalu chutnají ryby s pevným masem, spíš méně tučné. takže mi vůbec nejede obalený losos či makrela. Chutná mi obalená treska, hejk, mořský vlk, halibut, platýs, mořský jazyk. Ze sladkovodních candát, ale to je skoro hřích ho balit
|
| neznámá |
 |
(8.12.2011 20:32:24) Candáty dává muž každý rok udit. To uzení mi přijde jako větší hřích. Trojobal je vlastně taková minutka, určitě je lepší než uzený. Ale já se přiznám, že obalovat candáty by se mi taky příčilo.
|
|
| Inka | •
 |
(8.12.2011 20:42:08) A candát je jako něco zvláštního? Já rybám vůbec nerozumím, ale candáta si dávám 2x týdně na farmářském trhu k obědu a ani mě nenapadlo, že je to vzácnost. Dorý ale je.
|
| Ivona,K02,T06 | •
 |
(8.12.2011 20:58:50) soused je rybář a snažil se candáta chytit celé léto-taky tvrdí,že je to lahůdka a balit ho do 3obalu by byl podle něj hřích
|
| Anni&Annika | 
 |
(8.12.2011 21:05:40) co stika, candat, okoun....
|
|
|
| neznámá |
 |
(8.12.2011 21:07:37) Vzácnost ani ne. Jen se podle rybářů na prut špatně chytá. A v chovném rybník ho mít mužeš je s většíma chovnýma rybama, pak je užitečný (jako každý menší dravec), vychytá plevel, ale u candáta je riziko, že omráčí i věší rybu. Candát před sežráním kořist omračuje silnou ránou ocasem, někdy ho rybáři i nazývají mrchožroutem. Malorybníkář má většinou v rybníku mix různě velkých ryb a dravec pak dokáže nadělat paseku.
|
|
|
|
| kreditka | 
 |
(8.12.2011 20:39:04) Tresku popř. mořskou štiku, hlavně ne ten humus Pangasius
|
|
| MUMIE | 
 |
(8.12.2011 22:35:11) Amura
|
|
| Binturongg | 
 |
(9.12.2011 0:02:53) Losos, candát, pstruh, siven...
|
|
| Lída+2 | 
 |
(9.12.2011 5:06:03) Mě chutná pilátie(snad jsem jí nezkomolila jméno) my pro ryby chodíme do místnírybárny a né do hyper super...takže vůbec netuším kde to koupit
|
|
| Spiklenec slasti | •
 |
(9.12.2011 6:11:38) treska nebo normální lisované filé postačí
|
|
| Tabitha+2 | 
 |
(9.12.2011 21:14:16) My teda nesmazime, delame ryby v parnim hrnci, nebo peceme v troube, tak v tom "souzvuku" chuti s trojobalem asi nemohu poradit z vlastni zkusenosti. Ale ze sladkovodnich ryb nam chutna treba candat - da se dobre vykostit, nebo i stika.Jelikoz mam dite mladsi 3 let, tak lososa, ktereho delame o Vanocich, jeste nedavam..
|
|
|