| jak | 
 |
(9.12.2011 12:01:02) Holky, prosim ,poradte mi. Chci udelat synovi dort a potahnout ho tim falesnym marcipanem. Nikdy jsem to nedelala, chtela bych udelat modro - bily, dat na nej smouly. Jak se dela ta hmota? Korpus piskot? Diky:)))
|
| adelaide k. | 
 |
(9.12.2011 12:07:18) Podívej se na MMB, receptů mraky.
|
|
| Jana, 2/07+10/08+5/11 | 
 |
(9.12.2011 12:10:36) Korpus je jedno. Pod marcipánovou hmotu nemá přijít nic tekutýho, takže spíš jen marmeláda nebo nutela, pudinkový krém by snad taky šel, netuším. Ta modrobílá je snad z bonbonů Marshmelou, nebo jak se to píše. Já dělala jednou hmotu od Ariel z MMB dělanou v domácí pekárně na chleba, ale nikomu to zvlášť nechutnalo, takže jsem neopakovala, pod to jsem dala nutelu (resp. takovou tu levnou pomazánku z Kauflandu). Pravda, byl asi nejhezčí, co jsem kdy dělala. Ať se povede.
|
| adelaide k. | 
 |
(9.12.2011 12:19:25) Jano, ono to tak je. Když chceš superkrásu, musíš jít do sajrajtu, z kvalitního nepravého marcipánu (třeba ze sušeného mlíka) ty největší skvosty neuděláš. Ale na takové to "domácí patlání" je to akorát a chuťově super. 
Jak, já dělám klasiku ze sušeného mlíka, sušené mléko + moučkový cukr (1:1)+ voda + lžíce kvalitního oleje (dávám bio řepkový, nemá žádnou pachuť).
|
| Jana, 2/07+10/08+5/11 | 
 |
(9.12.2011 12:31:24) Jo, mně je to jasný. Děti dorty nejí, jen ty ozdoby navrchu, lentilky a podobně, a manžel to nechtěl, tak jsem to už neopakovala, i když mně to docela chutnalo. Já neumím moc rozpatlávat ten krém, aby to bylo hezký, tak jsem si myslela, že s tím marcipánem to vychytám, ale budiž.
|
|
|
| Razivia | 
 |
(9.12.2011 15:36:44) Já dělala hmotu z marshmallow, dělalo se s ní výborně, ale bylo to fakt hnusný. Někomu to samozřejmě chutnat může, ale nám ta umělá chuť bonbónů dost kazila chuť dobrýho domácího dortu. Všichni jsme si to z dortu sundavali. Takže za mě - tahle hmota nikdy více.
|
|
|
| MUMIE | 
 |
(9.12.2011 12:12:40) Já jsem koupila marcipánovou hmotu, obarvila ji potravinářským barvivem, rozválela na placku a dala na dort. Nahoru jsem dala marcipánové ozdoby co mívají v Kauflandu.
|
|
| iiii |
 |
(9.12.2011 13:21:27) Korpus je nejlepší piškotový. Recept na falešný marcipán mám z MMB, dává se do něj sušené mléko, moučkový cukr, pšeničný sirup, trochu vody a mandlové aroma (ale už si nepamatuju kolik čeho, pohledej to kdyžtak na tom MMB). Krém dělám máslovo-pudinkový (na 250g másla dávám 0,5l mléka a 2 sáčky pudinku), hlavně nesmí být vodový, třeba s tvarohem, to by rozpustilo tu potahovací hmotu. Dovnitř můžeš dát ovoce podle chuti, ale zase, nesmí přijít do styku s marcipánem, jinak se to rozteče. Je to docela alchymie Ale po pár pokusech to člověk dostane do ruky a jde to líp. Jinak já se chystám péct příští týden pro dcerku k svátku, tak taky doufám že se mi vydaří
|
| jak | 
 |
(9.12.2011 14:27:41) holky dik moc, ja rozvalim asi koupeny marcipan, hmotu. Obarvim jak? Normalne barvivem?
|
| adelaide k. | 
 |
(9.12.2011 15:51:07) jo, ale pokud chceš fakt šmoulí modrou, tak investuj do gelových barev. Z práškových budeš mít divnou modrozelenou.
|
|
|
|
| červík + V. 6/03 + L. 5/08 | 
 |
(9.12.2011 20:09:25) hmota je z haribo šmoulů korpus mechová roláda, promazat můžeš krémem, tvarohem,..
|
|
|