| Fous&fousek | 
 |
(10.12.2011 19:46:53) Chystám se pést pro dcerku dort k narozeninám. Dnes jsem zahlédla v krámě mascarpone a šup s ním do vozíku. Pak mě ale napadlo, jestli se dá dělat krém s mascarpone klasicky - rozmixovat s pudinkem a cukrem, popřípadě ovocem. Všude jsem našla jen mascarpone+šlehačku a to nevím, protože se bojím, že takový krém moc dlouho nevydrží. Jaké jsou vaše zkušenosti? Máte nějaké tipy? Díky.
|
| Anni&Annika | 
 |
(10.12.2011 20:11:03) no ja slehacku usleham se ztuzovacem a do toho pridam cukr a mascarpone....typla bych, ze to tak 2 dny vydrzi, ale nemuzu potvrdit, dort je hned prvni den pryc....ja teda do nej jeste pridavam vajecny liker, ji to i vsechny deti u nas v rodine, ale jestli chces vylozene detsky krem, tak bych ho tam nedavala.....delam k tomu cokoladovy krem s marcipanovym potahem
|
| Anni&Annika | 
 |
(10.12.2011 20:11:58) pardo,,cokoladovy dort s marcipanovym potahem...
|
|
| Mickey szuka cerne ovce :) | 
 |
(10.12.2011 20:55:17) Jo Anni, delam stejne akorat bez likeru, dort vydrzi 2 dny urcite (pak je davno sezranej) a davam ho i do dortu s potahem.
|
|
|
| Lei | 
 |
(10.12.2011 20:21:27) To záleží, jak moc dopředu budeš dort dělat. Mascarpone se šlehačkou vydrží v pohodě přes noc, u některých moučníků je to i lepší, protože se pěkně proleží. Mascarpone s pudingem lze v pohodě smíchat, je to, když to zjednoduším, hodně luxusní tvaroh . Zkušenosti mám s obojím.
|
|
| Evanek | 
 |
(10.12.2011 20:45:50) Já používám "Maskar z Polné" (nějaké české Mascarpone z mlékárny v Polné), je srovnatelný s originálem a samozřejmě i levnější. A většinou přidám jen vanilkový cukr a použiju jako krém. Vydrží 2 dny určitě. Nejsme doma vůbec krémoví, ale tato varianta nám chutná.
|
|
| Dandy+Vojtíšek a 3 Mušketýři | 
 |
(10.12.2011 21:28:14) se šlehajdou je to nejlepší ...zrovna dneska jsem to taky dělala, jen takový rychlý zákusek na piškoty .. nahoru jsem to posypala borůvkama. Určitě ti dva dny vydrží, resp. tam kde dáš pudink to taky moc dlouho nevydrží a kysne to, tak se toho nijak nemusíš bát, věřím že to vydrží i déle jak dva dny. Dělám jen mascarpone, šlehačka a cukr dle chuti.
|
|
|