| Buba1 | 
 |
(30.12.2011 21:19:33) Chci vyzkoušet tento dezert a našla jsem na netu hodně receptů,ale nemám s tím žádnou zkušenost,tak jestli nemáte nějaký opravdu ozkoušený jednoduchý receptík případně radu na co dát pozor a tak. Ráda bych,aby se mi povedl a ne,abych to plynule vyhodila do wc.
Děkuji.
|
| a je to? |
 |
(30.12.2011 21:21:22) Koukalas na Prostřeno? 
Až ho vyzkoušíš, mysli na A JE TO? a hoď recept do placu, taky nad ním přemýšlím.
|
|
| Zuuuza | 
 |
(30.12.2011 21:22:50) Myslím, že Angrešt psala, že ho dělává Snad se tu objeví.
|
|
| Petronela s pubescentom | 
 |
(30.12.2011 21:24:00) Ja pozerala na "Prostřeno". Super to bolo, teda nie iba tá torta, ale to z tej Austrálie
|
| Jaana2 | 
 |
(30.12.2011 21:42:10) Petko když už jsi na to narazila - Prostřeno z Austrálie bylo něco úžasnýho, vyjímečnýho. Ti lidi jak se k sobě hezky chovali, jak se podporovali, chválili se navzájem a ve finále jak ta paní, co vyhrála se rozdělila o výhru - bomba. Na díly u nás jsem se přestala koukat právě pto to, jak ošklivě se k sobě soutěžící chovají.
mmch na dort Pavlova bych si tedy netroufla, se klidně přiznám
|
|
|
| Simeona+3 | 
 |
(30.12.2011 21:25:34) Taky se hlásím o recept, mám tu bílků aspoň na dva dorty!
A dotaz-, je nutný škrob? Doma ho nemám, nepoužívám, jde to i bez něj, nebo tam musí nutně být???
Jinak teda mám v plánu malé pusinky, protože 1)líp se pečou 2) líp se skladujou 3) líp se jí
Můj jediný pokus o Pavlovu dopadl velice neslavně, místo nadýchaného dortu jsem měla rozteklé cosi na peč. papíře (sušila jsem na asi 120 stupňů a než se usušilo, stačilo to spadnout a roztéct se). Prostě to neumím
|
| perdita | 
 |
(30.12.2011 21:58:18) Pavlovu jsem dělala te´d synovi k narozeninám - on je celiak. Nejsem žádná cukrářka, mám zápal plic, takže v horečkách a zvládla jsem to. Škrob ani ocet podle mě nejsou třeba. Dělala jsem podle Delie Smith - stačí napsat její jméno a Pavlova do vyhledávače a máte jasně popsaný recept. Na šlehačku jsem dávala rozmražené maliny (šťávu jsem slila), ani jsem je nesladila, jejich kyselost s sladkostí spodku byla hrozně osvěžující. Není to těžké, ale vážně dobré!
|
|
|
| Insula | 
 |
(30.12.2011 21:26:34) Tak tenhle není zrovna jednoduchý. Určitě neotvírat trobu za pečení. Jinak spadne.
|
|
| LiValley | 
 |
(30.12.2011 21:59:52) Tady mas docela nazorne video v anglictine: http://www.joyofbaking.com/Pavlova.html
Par rad 1. Vytri misu a slehac citronovou stavou ( vsechno musi byt odmastene, nebo se bilky poradne nenaslehaji ) 2. Neotevirat troubu pri peceni a po upeceni vypnout troubu a nechat v ni vychladnout. 3. Slehacka kterou se to plni ma byt slehana na soft peeks ( ne tuha )
|
|
| kambala pláááckááá | 
 |
(30.12.2011 23:02:44) http://www.apetitonline.cz/skola-vareni/3115-skola-peceni-dort-pavlova.html
|
|
| maximin | 
 |
(30.12.2011 23:04:14) Cau, delam ho dost casto. Prijde mi to jako jeden z jednodussich dortu 
150ml bilku 220g cukru 2 rovne polevkove lzice skrobu 2 cajove lzicky octa
Na zacatku cele pripravy zapnu troubu, horkovzduch na 150C.
Bilky se spetickou soli sleham, az jsou uplne tuhe a jakoby se snih "trha", za staleho slehani (pomale slehani) po lzicich pridavam cukr a stale sleham, sleham, sleham, sleham urcite 15-20min. Kdyz je snih uplne tuhy a hladky, tak prisleham skrob a potom uz jen sterkou vmicham (prekladam) ocet.
Testo dam na plech (nepouzivam pecici papir, nevymazavam, nevysypavam), lehce se rozjede, ale fakt jen trochu, tak at mas po okraji trosku mista. Troubu stahnu na 120C a vlozim plech. Po 80ti minutach troubu vypnu a necham uplne vychladnout troubu i Pavlova. Idealni pect vecer, do rana nechat chladnout.
Je presne, na povrchu krupavy, uvnitr meky a "vlacny". Zustane krasne bily, neni nahnedly.
Delala jsem i variantu se lzici skorice v testu a navrch sem davala slehacku a jablecne "pyre", muzu vrele doporucit, takova nezvykla zimni varianta.
|
|
|