| Nikaia+08+10 |
 |
(14.3.2012 10:12:37) Prosím vás, poradíte někdo, kde najdu informace o tom, co všechno je potřeba mít za "papíry", když bych chtěla péci na zakázku ve větší míře než jen pro známé? Mimochodem, dá se to provozovat ve vlastní kuchyni? Kam se mám obrátit pro info? Díky.
|
| Miilu | 
 |
(14.3.2012 17:27:23) Kopíruji: na pečení dortu oficiálně potřebuješ živnost, která je výzaná na vzdělání, když nemáš, musíš mít alespon doloženou předepsanou praxi, nebo jiného člověka, garanta, který za tebe bude ohledně odbornosti ručit. Buď známá, nebo cizí, ale asi si za to něco řekne. Až budeš mít živnost, pak budeš potřebovat provozovnu - ta musí být stavebním úřadem kolaudovaná jako provozovna, takže bud si najdes provozovnu hotovou a pornajmeš, nebo si provozovnu zřídíš doma, třeba ve sklepě, stavební úřad ti to vyčlení z obytné plochy na provozovnu. Ta musí splnovat předpisy - pro stavební úřad i pro hygienika, o požadavcích hygienika by to bylo na dýl, stručně řecčeno počítej s významnou přestavbou, pokud bys to chtěla zřídit třeba u sebe v domku ve sklepě. Se stavebním povolením a pod, určitě ti to NIKDO neschválí v kuchyni doma, protože z té ti nikdo neudělá provozovnu, prostě nesplní požadavky a i kdyby tak ti kuchyn z obytné části neodejme, musela by sis zřídit kuchyň jinde. Na pečení na živnost ve vlastní kuchyni je třeba zapomenout hned. I kdybys to všechno vybehala a zařídila, tak te to bude stát nějaké peníze a je ted otázka, jestli se zdravotním omezením budeš schopná péct tolik, aby sis na to pak vydělala, pokud vezmeš úvěr. A jestli budeš mít tolik jistých zákazníků. Není o žádná sranda a já osobně jsem od toho úmyslu ustoupila.
|
|
| Miilu | 
 |
(14.3.2012 17:28:51) další co vím, musí být oddělené vchody - vstup pro suroviny, výstup pro výrobky....takže fakt to není sranda...
|
|
| Chape | •
 |
(21.3.2012 14:10:31) bych to pekl jen pro zname od znamych :) a v kuchyni, bez ohlaseni a tak. Odhaduju ze vic jak 4 dorty tydne stejne v jednom cloveku moc stihnout nejdou a to jde ukecat, a nedokladat kazdy upeceny dort. Delat toho trochu mene, a nebo aspon nerikato kazdem dortu a ony se zakazky pohrnou i septandou a protoze to bylo septandou tak to je prece znamy od znameho, a je klid.
|
|
|