| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Potravinářská výroba - podmínky a předpisy

 Celkem 6 názorů.
 Nikaia+08+10 


Téma: Potravinářská výroba - podmínky a předpisy 

(14.3.2012 10:12:37)
Prosím vás, poradíte někdo, kde najdu informace o tom, co všechno je potřeba mít za "papíry", když bych chtěla péci na zakázku ve větší míře než jen pro známé? Mimochodem, dá se to provozovat ve vlastní kuchyni? Kam se mám obrátit pro info? Díky.
 Vínečko 


Re: potravinářská výroba - podmínky a předpisy 

(14.3.2012 10:52:06)
Myslím, že ve vlastní kuchyni ti to hygiena nepovolí. Budeš muset mít asi solo prostory, sklad na potraviny a pak chlazení.
 Raduna 


Re: potravinářská výroba - podmínky a předpisy 

(14.3.2012 11:07:49)
Lenny,
nedávno jsem ale o takovéhle kuchařce četla a taky to dělala doma a vůbec se s tím netajila. Ono jde asi o to, že jestliže tě nikdo nenapráší na hygienu, nemusíš si hned stavět provozovnu. Ale když napráší, tak prostě platíš mastnou pokutu. Možná by poradil někdo na místní hospodářské komoře nebo někde na webu.
 Miilu 


Re: potravinářská výroba - podmínky a předpisy 

(14.3.2012 17:27:23)
Kopíruji:
na pečení dortu oficiálně potřebuješ živnost, která je výzaná
na vzdělání, když nemáš, musíš mít alespon doloženou předepsanou praxi, nebo
jiného člověka, garanta, který za tebe bude ohledně odbornosti ručit. Buď známá,
nebo cizí, ale asi si za to něco řekne.
Až budeš mít živnost, pak budeš potřebovat provozovnu - ta musí být stavebním
úřadem kolaudovaná jako provozovna, takže bud si najdes provozovnu hotovou a
pornajmeš, nebo si provozovnu zřídíš doma, třeba ve sklepě, stavební úřad ti to
vyčlení z obytné plochy na provozovnu. Ta musí splnovat předpisy - pro stavební
úřad i pro hygienika, o požadavcích hygienika by to bylo na dýl, stručně řecčeno
počítej s významnou přestavbou, pokud bys to chtěla zřídit třeba u sebe v domku
ve sklepě. Se stavebním povolením a pod, určitě ti to NIKDO neschválí v kuchyni
doma, protože z té ti nikdo neudělá provozovnu, prostě nesplní požadavky a i
kdyby tak ti kuchyn z obytné části neodejme, musela by sis zřídit kuchyň jinde.
Na pečení na živnost ve vlastní kuchyni je třeba zapomenout hned. I kdybys to
všechno vybehala a zařídila, tak te to bude stát nějaké peníze a je ted otázka,
jestli se zdravotním omezením budeš schopná péct tolik, aby sis na to pak
vydělala, pokud vezmeš úvěr. A jestli budeš mít tolik jistých zákazníků. Není o
žádná sranda a já osobně jsem od toho úmyslu ustoupila.
 Miilu 


Re: potravinářská výroba - podmínky a předpisy 

(14.3.2012 17:28:51)
další co vím, musí být oddělené vchody - vstup pro suroviny, výstup pro výrobky....takže fakt to není sranda...
 Chape 
  • 

Re: Potravinářská výroba - podmínky a předpisy 

(21.3.2012 14:10:31)
bych to pekl jen pro zname od znamych :) a v kuchyni, bez ohlaseni a tak. Odhaduju ze vic jak 4 dorty tydne stejne v jednom cloveku moc stihnout nejdou a to jde ukecat, a nedokladat kazdy upeceny dort. Delat toho trochu mene, a nebo aspon nerikato kazdem dortu a ony se zakazky pohrnou i septandou a protoze to bylo septandou tak to je prece znamy od znameho, a je klid.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.