| tehule77 | 
 |
(24.8.2012 12:06:50) poraďte mi prosím nějaký dobrý dort, aby navrchu byl,o ovoce, aby tam byla i zakysanka, prostě aby to bylo lehké jakoby ale možná i jedna vrstva máslový krem? jde to dokupy? nechci dělat českou klasiku piškoty se smetanovo- ovocno- želatinovou zálivkou... to už nenávidím. chci klasickej korpusovej, ale první vrstva asi ta zakysanko-tvarohová ne, to by asi byl jeden velkej brčálník.... díky za tipy
|
| Edysha | 
 |
(24.8.2012 12:23:28) U nas vede tento letni krem, uslehat slehavcku se ztuzovacem a smichat s mascarpone, tucnym tvarohem a velkou zakysanou smetanou, krasne drzi. Zalezi na tobe jsk ho ochutis, staci vanilkovy lusk nebo rozmixovat do jedne casti ovoce apod. Fakt je super, po tom mascarpone takovy maslove jemny a z tvarohu trosku nakysly,takze osvezi.
|
| tehule77 | 
 |
(24.8.2012 12:26:45) díky, krem fajn , někdy zkusím, ale teď dělám korpuusovej dort a ten by se asi mohl rozňahňat pod náporem tolika šlehajdy a smetany....
|
| Edysha | 
 |
(24.8.2012 13:47:57) Neroznahna,ja to delam jen na korpus (dvakrat proziznout a zbytek kremu na dort a ozdobeni, vyjde to presne akorat).
|
| Edysha | 
 |
(24.8.2012 14:05:16) Muzu ti poslat foto 🍰. Jo,boky je dobre po namazani posypat bud oprazenym kokosem s cukrem nebo oprazenymi mandlovymi platky.
|
|
| tehule77 | 
 |
(24.8.2012 16:49:13) ře bych to teda zkusila na dort.korpus? hmmmm, obě varianty- i pudink i tahle s mascarpone se mi zamlouvají, holky děkujuuuuu
|
|
|
|
|
| magrata1 | 
 |
(24.8.2012 12:41:28) já dělám z klasického piškotu (ne z piškot) i tiramisu. A je to super. Mamka dělá dorty tak, že dá pudingový krém, vrch potře taky tence tím krémem, kolem dokola ozdobí krémovými pusinkami, dá tam kupu ovoce a zalije želatinou. Nemusí to v té želatině být celé ponořené, stačí jen polité, drží to tvar a nekazí se tak rychle
|
|
| Gudrun | 
 |
(24.8.2012 13:41:47) Dělám takovou napodobeninu tiramisu. Piškotové těsto, poklást koupenými piškoty, ty namočit do silného rozpustného kafe a rumu, hodit na to vrstvu zakys. smetany + ušlehané šlehačky (s cukrem), položit další díl piškot. těsta, na vrsch kakao. Nebo dávám místo bílé šlehačky tu hnědou. Jiná varianta je pokapat šťávou z ovoce a dát libovolné ovoce, na vrch bez kakaa, dovnitř bez rumu a kafe.
|
|
|