| Suza007 | 
 |
(15.9.2012 18:53:01) Zdravím, potřebovala bych poradit, čím nahradit v dortu máslový krém. Chtěla bych něco trochu lehčího. V receptu je krém ze 150g másla, 250g moučkového cukru a 3 lžiček instantního kafe se lžící vroucí vody a to mi přijde hrozně těžké. Korpus je v zásadě klasický, jen s přidáním ořechů a instatní kávy s vodou. Děkuji.
|
| Mikeš+ 3 holky | 
 |
(15.9.2012 19:46:09) Jestli ti nevadí instatntní věci, zkus Dr. Oetker dortová náplň. Ve verzi z mlíka je to skoro netučné, funguje a chutná nám to všem, zatím nikdo ani z nepříbuzných nepoznal, že je to náhražka a dorty vždycky smlaskli a chválili. A navíc je to opravdu raz dva hotové. Základem bude nejspíš želatina.
|
|
| Donutka +3+// | 
 |
(15.9.2012 19:51:40) nastavit se dá i rozvařenými rozmixovanými kroupami. Buď kroupovou lámankou, ta se nevaří tak dlouho, nebo rozvařit kroupy nejlépe v papiňáku. Na sklenici krup 2-2,5 sklenice vody. Pak se to dá smíchat s tvarohem a cukrem, nebo máslem s cukrem.
|
|
| Kaja222 |
 |
(15.9.2012 20:00:37) ja delam krem 1 tvaroh + puding z 0,5litru mleka + cukr. Akorat musi trochu natuhnout nez se da roztirat. Ztuhne ale pak krasne. Je lehky a zdravy ;-).
|
|
| leona | •
 |
(15.9.2012 20:02:00) Taky krém nastavuju kaší vařím ji z hrubé mouky,ne z krupice,je ,,jako pro miminko".
|
|
| Jarča, Honzik 9/04, Michi 9/08 | 
 |
(15.9.2012 20:04:15) Ja delam obcas krem z pudinku a mascarpone, 0,5l mleka+2 pudinky,300 g mascarpone a zhruba tri platky zelatiny, je to lehke a chutna to uzasne.
|
|
| Suza007 | 
 |
(15.9.2012 20:29:57) Díky za tipy. Korpus už je pečený, zítra ráno se vrhnu na krém.
|
|
| majda80 | 
 |
(15.9.2012 21:48:42) Ahoj, kupuji instantní krémy od Dr. Oetkera. Jsou různé příchutě, nejradši máme koňakový. Je lehký, není moc sladký (pokud ho sama nepřesladíš) a všem chutná. I manželovi, který sladké vůbec nemusí. Hotovo máš za pár minut a pěkně ztuhne.
|
|
| Evanek | 
 |
(15.9.2012 23:37:46) Dělám z českého Mascarpone - Mascar z Polné (mlékárna Polná) + přidám želatinový ztužovač. Nebo z kysané smetany + trochu cukru + želatinový ztužovač - zrovna zítra bude.
|
|
| moudrost 1 | 
 |
(16.9.2012 7:42:42) slehackou..... my maslove kremy nemame radi - ale slehacku - mnam
|
|
| Kaja222 |
 |
(16.9.2012 10:01:23) pro zajimavost srovnani. Nejvetsi problem je nadmerny prijem tuku ;-). Pak cukru a nakonec malo bilkovin. Vysledek? Vitezem se stava TVAROH, naprosto jednoznacne. Naopak tezky propadak je maslo. Posudte samy:
krem 1 vareny puding + 220gslehacka 1850kJ(B 14g+ S 81g + T 6.5g) + 2990kJ (B 4.3g+S 7.3g+T 74g) CELKEM 4840kJ (B 18.3g+ S 88.3g + T 80.5g)
1 vareny puding + 250gtvaroh odtucneny 1850kJ(B 14g+ S 81g + T 6.5g) + 725kJ (B 31g+S 9g+T 1,5g) CELKEM 2575kJ (B 45g+ S 90g + T 8g)
1 vareny puding + 220g mascarpone 1850kJ(B 14g+ S 81g + T 6.5g) + 3885kJ (B 14g+S 7g+T 105g) CELKEM 5735kJ (B 28g+ S 88g + T 111.5g)
1 vareny puding + 220g masla 1850kJ(B 14g+ S 81g + T 6.5g) + 6754kJ (B 2g+S 0g+T 180g) CELKEM 8604kJ (B 26g+ S 81g + T 186.5g)
|
| Suza007 | 
 |
(16.9.2012 10:32:45) Já nakonec použila máslo s pudinkem, ale másla na jeden pudink jenom 100g (zato jsem přidala ještě cukr). Chuťově je to dobré, teď doufám, že mi to ztuhne
|
| holka anonymka | 
 |
(17.9.2012 9:40:40) sice pozdě, ale přidávám i svůj nápad - můžeš udělat i kávový puding. Puding totiž lze udělat i s mléka, cukru, škrobu (Solamyl, Maizena) a příchutě, kterou potřebuješ - např. káva, skořice, apod.
|
|
|
|
|