| Horys | 
 |
(12.2.2013 22:23:44) Máte prosím někdo nějaký osvědčený? Díky
|
| gf fgfhf |
 |
(13.2.2013 7:59:59) Pekla jsem na narozky tenhle čokoládový a byl výborný. 150g čokolády vyšší obsah kakaa, čím více tím lépe, 150g másla, 200g cukr krupice, 1 van. cukr, 200g polohrubé mouky, 8 vajec, 4 lžíce mléka, špetka soli, 1,5 lžíce kakaa, prdopeč. Máslo ušlehat se žloutky a cukrem do pěny, přidat mléko, kakao a rozpušťěnou čokoládu ve vodní lázni. Dále přidat polohrubou mouku s míchanou s práškem do pečiva a na konec sníh. Peče se asi 45 min.
|
|
| Krevetka | 
 |
(13.2.2013 8:31:48) Moc dobrý je tento a vždy se mi podařil, dělám ho i v bílé variantě, vynecháním kakaa.: 6 vajec, 20dkg cukru krupice, 18dkg prosátá polohrubá mouka, 3 lžíce kakaa, lžička prášku do pečiva - dávám trochu víc. Žloutky vyšlehat s cukrem do hladké pěny, sníh z bílků zvlášť v jiné, úplně čisté míse a úplně čistými metlami se špetkou soli. Ušlehané žloutky s cukrem vmíchat do sněhu a přidat mouku, kakao a prdopeč.
|
|
| Jana, 2/07+10/08+5/11 | 
 |
(13.2.2013 10:06:28) poleva: 200 g čokolády na vaření, 2 lžíce másla (orig. recept má ztužený tuk), 4 lžíce mléka, rozpustit ve vodní lázni.
nebo
1 nutela (takový ten kelímek 400 g) + 1 celé máslo vyšlehat v robotu.
S obojím mám skvělou zkušenost. Ta druhá je hodně sladká, chutná to jak ledová čokoláda , hodně dobře se s tím pracuje, je to spíš jako krém. Ta první není sladká a je trochu tužší.
|
| Simeona+3 | 
 |
(13.2.2013 10:41:34) Tak nutela s máslem, to není kalorická bomba, ale deset bomb. Ale dobrý to asi je, o tom žádná.
|
|
|
| Oliverka | 
 |
(13.2.2013 12:25:01) Polevu mam rada tuto: 200 ml smetany (33%) rozehrat a v Tom rozpustit asi 200 g kvalitni tmave cokolady. Poleva se hezky leskne a dobre kraji. Ale zase neztuhne tak jako treba cokolada se ztuzenym tukem.
Mam I recetp na coko dort, zkusim ho najit pozdeji.
|
|
| Oliverka | 
 |
(13.2.2013 21:08:22) Mozna jdu s receptem pozde, ale tady je:
375g hl mouka 11/2 lzicky prdopec 385g cukru 250g rozpusteneho masla 4 vejce 430ml mleka 50g kakaa Vanilka
Vse smichat, dat pect na 160c.
|
|
|