| Kšandička | 
 |
(20.2.2013 14:34:57) Chystám se synovi k narozeninám upéct dort. Chce velký, dvoupatrový, s čokoládovou polevou. Zatím jsem dělala vždy potahovaný falešnou marcipánovou hmotou, tak bych to nerada zkazila. Moje představa je, že si udělám klasickou čoko polevu z hořké čokolády a pak dort celý poliju .. Ale chtěla bych, aby poleva byla hezky hladká. Nějaké triky? Mám polít rovnou korpus nebo je lepší ho torchu namazat krémem? Děkuji za všechny tipy a vychytávky!
|
| Leontýnka+3 | 
 |
(20.2.2013 14:50:42) Já to mám většinou hrbaté, ale viděla jsem někde, že při polévání pak foukali fénem, abych se to udrželo teplé a pěkně rovnoměrně se to usadilo ;)
Já většinou podmazávám marmeládou, přijde mi, že by ta čokoláda rozpouštěla ten krém, ale třeba nějaká cukrářka poradí líp ;)
Ráda se poučím, taky mě to čeká (dvě patra teda neplánuju, ale zatím nemám vůbec inspiraci).
|
|
| Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 | 
 |
(20.2.2013 15:15:21) polevu nedělám pouze z čokolády, protože ta jak zatuhne, blbě se to pak krájí. ano, lze to, ale v horké vodě máčeným nožem a i tak to praská, nebo naopak promačkáváš korpus, jak na to tlačíš, i pilkový nůž je u toho na prdek. dělám tak, že smíchám čokoládu, v tvém případě 2 hořké kvalitnější čokolády s 280 ml smetany na šlehání. tedy smíchám. smetanu zahřeju k bodu varu s 2 lžícema cukru a tím přeleju nalámanou čokoládu a vymíchám a zdobím. tuhne hezky, ale neudělá krustu a jel eší, než když ji moje mamka dělává spolu s tukem, např. máslem
|
| adriM+M+N | 
 |
(20.2.2013 15:39:32) Mikito tahle poleva je moc dobra, delam ji treba na coko cheesecake, ale rekla bych, ze na patrovy dort, ktery se bude jeste zdobit neni uplne nejvhodnejsi  Ale treba jeste nekdo poradi.
|
|
| Kšandička | 
 |
(20.2.2013 15:40:17) Jojo to já dělám taky. Prostě klasickou polevu - hořká čokoláda, tuk, smetana a případně kakao. Ale zatím jsem polívala jen bábovku, dort nikdy :) Na bábovce se mi to většinou povede hladký, ale tam to nepotřebuju mít přes celej povrch .. Počítám že na tom drotu to asi budu muset drobet rozetřít? Nebo té polevy udělat dva litry a počítat s přebytky a to se mi moc nechce
|
| Leontýnka+3 | 
 |
(20.2.2013 16:37:29) Kuskus mně se teda nejvíc osvědčily na polévání takové ty hotové polevy Carla, které se rozehřejí v teplé vodě i se sáčkem, nastřihne se a nalévá čokoláda. Když už víc nepotřebuješ, necháš stát, ztuhne a použiješ příště. Nematlá se hrnec ;)
Podle mě bude asi základ, aby korpus byl potřený (zatřely se póry do kterých čokoláda může zatíkat). Pak dostatek polevy, dobrý dlouhý nůž na roztírání a hlavně pevné nervy Takže vydatně olizovat
|
| Kšandička | 
 |
(20.2.2013 18:01:51) Uááá, mám těhotenskou cukrovku To bude mučení ara ara 
|
|
|
|
|
|