| Bberi | 
 |
(25.11.2013 14:47:12) Poraďte prosím recept na moučník na oslavu narozenin,třeba něco se šlehačkou by se mi hodilo...Ale není to podmínka, prostě něco moooooc dobrého. Děkuji všem.
|
| Limai | 
 |
(25.11.2013 14:54:10) Něco moc dobrého....to je těžký,když každému chutná něco jiného a každý považuje za něco moc dobrého jiný moučník.Já osobně mám nejraději roládu z BEBE sušenek,máčená v rumu.Ale mě chutná většina moučníků,akorát nemám ráda jakýkoli suchý.
|
| Bberi | 
 |
(25.11.2013 15:04:36) No jo,ale jsou takové,co chutnají většině lidí např. cheesecake,věnečky... Jen pište,já už si to přeberu... Na oslavě nás bude 10,takže sechci pokusit trefit do chuti co nejvíce.
|
| . . |
 |
(25.11.2013 15:13:39) Věnečky mi teda moc nechutnaj, zato manželovi moc. Fakt je to hodně různý: dcera miluje čokoládové dorty, syn je vůbec nemusí, má rád ovoce v želé na nízkém piškotu. Já můžu oříškové, čokoládové, medové... Nedávno jsem objevila brownies - bezkonkurenční! Synovec nedá dopustit na citronový koláč (vlastně dost podobné věnečkům plus sníh navrch). Když chci na rodinné oslavě potěšit sladké chuťové pohárky všech, musí být moučníky různorodé
Jo, takže za mě momentálně: brownies (čokoládové).
|
|
| Limai | 
 |
(25.11.2013 15:32:16) No tak zrovna třeba cheescake chutnají málokomu.Znám i dot lidí,kteří nemusí věnečky.Já osobně je miluju.Co by bylo univerzální nevím.
|
| daba+holčička | 
 |
(25.11.2013 22:20:05) u dospělých mám úspěch s brownies, u dětí s muffiny - spíš lehčí bábovkovité
|
|
|
|
|
| Inka | •
 |
(25.11.2013 15:07:03) U nás je oblíbený tohle http://www.mamincinyrecepty.cz/cokoladove/smrt-cokoladou je to fakt dokonalý.
|
| Bberi | 
 |
(25.11.2013 15:12:47) Inko:to zní dobře a se šlehačkou by to šlo,že jo? Kolik děláš polevy? Dle recptu nebo víc,jak se píše na konci? Díky
|
| Inka | •
 |
(25.11.2013 15:16:32) Dělám jí radši víc, nerada bych se dočkala, že mi nevyjde. Se šlehačkou to půjde určitě. Je to fakt hodně sytý a hutný, stačí malý kousek, já poprvé nakrájela normální dortové kousky a skoro nikdo to nemohl dojíst, takže pro 10 lidí to bude určitě stačit. Opravdu šíleně dobrý.
|
|
|
| adelaide k. | 
 |
(25.11.2013 16:05:00) V podstatě brownies a s tou čokoládovou polevou... fakt smrtelné.
|
|
|
| Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 | 
 |
(25.11.2013 15:12:27) pokud chci něco, aby to chutnalo fakt všem, tak dělám eclair s pařížskou šlehačkou stříkané čokoškou, věnečky, ovocné košíčky z lineckého těsta a kremrole. ty dělám navíc teda i plněné naslano, jinak různými lehčími šlehačkovými krémy, ne sněhem (neumím pořádně sníh do moučníků tohoto typu, jsem děsná, mám to zakletý stejně jako hrách). nebo něco klasičtějšího na plech - krtkův dort na plech, míša řezy, oříškové řezy s kávovým krémem
|
| Papillon | 
 |
(25.11.2013 16:39:48) Hmmmm, nejradsi chodim jako host tam, kde delaji domaci eclairs, mnam.
|
|
| Ráchel, 3 děti | 
 |
(25.11.2013 16:46:05) domácí eclairky? uáááá tak to bych si dala
|
|
| Svynka |
 |
(25.11.2013 19:06:09) Eclair - tam asi som vidláčka, ale ja vobec neviem čo to je... Mrknem do vyhľadávača. Ale i tak - ako ich robíš, Mikita? Ty si totiž jeden z tých nickov, u ktorých je istota, že sa možem držať Tvojho receptu.
|
|
| Svynka |
 |
(25.11.2013 19:28:05) Mikita, vidím, že to by si sa upísala, keby si mi to dala celý postup. Našla som (zatiaľ) tento recept. Robíš to takto nejako, či máš k tomuto postupu nejaké výtky? http://recepty.vareni.cz/francouzske-smetanove-eclairs/
Inak, zaujalo ma: "Válečky: 11 cm délka, 1,25 šířka". Aj Ty ich robíš takto úzke?
ad kukuričný sirup - tiež ho pridávaš do polevy? Možem nahradiť javorovým alebo ryžovým?
|
|
|
| Alena | •
 |
(25.11.2013 15:19:08) Já miluju tenhle http://kocicivejce.blogspot.cz/2013/03/citronovy-zakusek.html
|
|
| Pav | •
 |
(25.11.2013 15:41:40) Tiramisu, ale vajíčka z farmářského trhu!!! Mňam
|
|
| mija | 
 |
(25.11.2013 16:03:15) U nás letí vitacitový zákusek všichni ho zbožnují musím péct když přijede rodina.
|
|
| Lucíček a dva lupínci | 
 |
(25.11.2013 16:09:09) Milujeme moučník z Bebe sušenek...je nepečený...přijde tam světlý pudink s bílou čokoládou a tmavý s tmavou. Sušenky jsou máčené v rumu a navíc ve višňové marmeládě. Navrch se dává jako třešínka na dortu vrstva ze zakysané smetany a šlehačky. Je to naprosto famózní ač kalorické a poměrně drahé. Ale co už je dneska levného...tohle se nedá ošidit... .
|
|
| Ráchel, 3 děti | 
 |
(25.11.2013 16:45:23) tak brownies chutnají u nás asi každému... taky peču sachr... nebo teď v zimě apple crisp, se šlehačkou nebo i s vanilkovou zmrzlinou - mňam! asi to půjdu hnedka upíct :)
|
|
| Janina&2 |
 |
(25.11.2013 17:24:39) cokoladovy dort (v testu i v poleve cokolada 70%kakao), podava se se slehackou. preji si pokazde deti na narozeniny i jine oslavy.
|
|
| Svynka |
 |
(25.11.2013 19:03:54) Ja napečiem minipavlovy a hostia si už len "čapujú" šlahačku a ovocie (príp. ovocnú omáčku). To teraz v našej rodine dosť letí.
|
|
| lenka | •
 |
(25.11.2013 20:01:19) Kardinalovy rezy
|
|
| KoproFka | 
 |
(25.11.2013 23:15:38) hodně dobrý je tohle, měla jsem s tím vždycky megaúspěch Je to teda pro milovníky čokolády a rumový a kávový chutě, což já jsem
Když se to udělá do dortový formy (z polovičního množství), vypadá to i jako dortík.
Kačenčiny řezy s margotkou
Korpus: 10 dkg moučkovýho cukru 3 dkg kakaa 20 dkg polohrubý mouky 1 prodpeč 1/4 l mléka 6 PL oleje 2 vejce
Krém: 1/2 l mléka 4 PL kukuřičného škrobu (gustin) - uvaříme "puding" a po vychladnutí vyšleháme s 1 máslem uřeným s 15 dkg moučkového cukru
Na vychladlý korpus naskládáme piškoty, namočené do oslazené silné kávy s rumem, potřeme krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou MARGOT(před strouháním dát do lednice) - na 1 plech je potřeba cca 1,5 margotky, zbylá polovina je odměna pro kuchařku
|
| KoproFka | 
 |
(25.11.2013 23:25:44) vypadá to složitě, ale je to celkem rychlý, obzvlášť, pokud se dopředu uvaří ten puding z mléka a gustinu a korpus.
Pokud se to dělá v jeden den, dělám to tak, že udělám korpus, šoupnu do trouby a uvařím "puding", který dám chladit v misce na lodžii. Po chvíli na lodžii odnesu korpus. Pak si připravím oslazenou kávu s rumem a nastrouhám margotky - které nastrouhané vrátím zpět do lednice (a to je ta správná chvíle na to, tu plonkovou půlku sežrat ). Pak dojdu pro chladný puding. Připravím si krém a dojdu pro korpus, který už je mezi tím chladný. Začnu skládat piškoty, které po jednom namáčím do té sladké rumové kávy... když je vyskládáno, vykydnu krém (který je fakt výborný), uhladím a posypu nastrouhanou margotkou a dám odležet do lednice.
|
|
|
|