Beruška+J02A07T10 |
|
(4.12.2015 8:36:15) ahojky, už roky se zabývám pečení dortů, jen tedy jako koníček, ale peču i pro známé a kamarády a čokoládový nejvíc je oblíbený pařížák a normálně ho potahuju, kdybys chtěla recept pošlu, ale spíš do mailu, je to soukromý recept po babičce, tak bych to nerada vystavovala úplně veřejně na netu.
vypadá trošku pracněji, je to jen zdání a ta chuť to opravdu vykompenzuje, kdo ho ode mě ochutnal, tak už jinej nechce.
je to i můj osobně nejoblíbenější, protože jsem čokoholik
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(4.12.2015 8:40:27) jinak co se týče potahovačky, na jednorázové potahování bych si vyrobila doma mléčnou potahovací chuťově je výborná, když se dá poměr 2:1 suš. mléko a cukr, není přeslazená a pracuje se s ní dobře a nebo varnou.. ta taky není marná
osobně kupuju už jen holandský marcipán, který stojí 200Kč Kg, aktuálně ho trochu zdražily, ale poštovné je k tomu ještě 60 Kč, já toho ale většinou objednávám kolem 5 kg, trvanlivost to má 9 měsíců, takže se mi to určitě vyplatí, bydlím na malém městě a kvalitní marcipán tu není kloudně k sehnání a když tak je velice drahý.. tento je vyráběný z pravých mandlí a můžou ho jíst například i celiaci
co se týče fondanu, tak jsem vyzkoušela celou řadu a chuťově mě teda nic nenadchlo.. jedinej další, kterej kupuji je flowers, to už je ale vyšší level.. ten si kupuji extra na květiny, protože rychle schne.. a tvrdne... ten mandlovej tak rychle nevytvrdne.. na potažení a figurky je ale výbornej
barvy jsou nejlepší od wiltona.. gelové.. pokud ale děláš jednorázově jeden dort.. tak pořizovací cena je cca 60 Kč za kelímek.. a pokud nemáš další využití, moc se ti to nevyplatí, tak další volbou jsou práškové barvy od kovandů ty stojí cca 6-7 kč sáček.. mají tuším 5 barev a jde z toho namíchat všechno... a dají se koupit i třeba v globusu nebo tescu... ty je potřeba pak naředit nejlépe nějaký čirým alkoholem jako je vodka nebo slivovice nebo bílý rum... a zapracovat do potahovací hmoty dokud nemá požadovaný odstín
|
|
Anni&Annika |
|
(4.12.2015 9:28:04) zrovna potahuju jeden dost fondatem. Delam i marcipanem, ale ten fondat je jak modelina, dela se s nim podstatne lip. Tatze bych doporucila fondat. Jinak mam recepr na cokoladovy dort, ale napln je z mascarpone, slehackou a vajecnym likerem. To asi pro dite nebude. Ale ten potahuju marcipanem. Tam ta sladkost nevadi
|
|
|