| Lowkey |
 |
(30.12.2015 23:53:18) Vánoce jsou sice za námi, ale poprosila bych vás o recept na příště. Letos jsem od kamarádky dostala recept (její TOP) na domácí čokoládky. Vypadalo to krásně, ale nikdo to u nás nechtěl, problém byl nejspíš v tuku Omega, kterého tam bylo požehnaně. Má někdo vyzkoušený recept s např. kakaovým máslem nebo kokosovým tukem? Díky.
|
| Lexi. |
 |
(31.12.2015 0:54:07) Tak omega tuk nahraď máslem
|
|
| Martina, 2 kluci | 
 |
(31.12.2015 8:05:41) Letos jsem všechen ztuzeny tuk v cukrovi nahradila kakaovym máslem, dopadlo to výborně, má stejné vlastnosti.
|
| Lowkey |
 |
(31.12.2015 16:18:52) Díky, vyzkouším to. Na netu jsem se dočetla, že má to kakaové máslo jiný bod tání a že se musí čokoláda skladovat v mrazáku, tak jsem chtěla znát vaše zkušenosti.
|
| Martina, 2 kluci | 
 |
(31.12.2015 21:10:39) No moje kakaové máslo bylo ve spajzu jako beton, máme tam 20 st.
|
|
|
|
| Kaja222 |
 |
(31.12.2015 8:30:32) omega ma akovou specifickou chut, takto jsme delavali domaci coko na vanoce kdyz jsem byla mala a ja to zboznovala. Ted uz mi to nechutna.
|
| Jana | •
 |
(31.12.2015 12:00:55) Nechutná ti to protože je to palmový tuk:-( bohužel.
|
| Kaja222 |
 |
(31.12.2015 13:53:58) to nebude palmovym olejem. V nutele je taky a jak mi chutna. Ta chut je podle me stejna, jenom uz z ni nejsem tak nadsena, jako v detstvi, to je cele. Ani nevidim duvod proc delat domaci cokoladu, kdyz si ji mohu koupit. Tehdy to bylo jine.
|
|
| Lowkey |
 |
(31.12.2015 16:16:56) Bohužel je to tak, sladkosti typu Horalka, apod. mi vždycky taky chutnaly, teď už ne. Nevím, jestli za to může jenom nostalgie. O palmovém tuku jsem před nějakou dobou nevěděla, ale tu jinou chuť jsem poznala. Mám podezření, že ani Omega dřív neměla ten palmový tuk v sobě, nevím, kdy se to změnilo.
|
|
|
|
|