Tečka. |
|
(5.11.2016 15:04:07) Prosím o radu - jak a z čeho byste vyrobily(i) věžičky na dortu, když nikdo z přítomných na narozkách nejí marcipán, krémy, ani zmrzlinové oplatky, vlastně žádné oplatky , max. sušenky. Žádané ingredience jsou čokoláda a kokos. Dorty budou dva - mám v plánu jeden hrad politý čokoládou (tudíž hnědý), cimbuří si dovedu představit, jak vykrájet. Druhý dort by měl být zámek, obalený v kokosu (tedy bílý), zde tuším, že vykrájet z těsta kolečka a naklást na sebe, vznikne věž. Jak udělat špičky věží?! Děkuji za inspiraci!
|
Anni&Annika |
|
(5.11.2016 15:29:10) teda vykrajovat kolecka a slepovat do veze, mi prijde dost slozite....vzala bych 2 formicky na takovy ten dezert /jsou ruzne prumery/ a z toho bych udelala jak hrad, tak vez...spicku nahore vych stocila cokoladu /ale to asi neumis/
a neslo by neco takoveho v Cechach koupit?
http://www.backfee.de/backformen/nordic-ware-backformen/backform-burg-ritterburg-nordic-ware-backform.htm
|
|
cinnamon |
|
(5.11.2016 15:45:47) Mohla bys k tomu postupu, který popisuješ (věžičky z vykrájeného skládaného korpusu), zkusit odlít špičky věžiček z čokolády - do otevíracích formiček na vosí hnízda by to mohlo jít, případně do zdobicích plastových sáčků - nestříhat špičku, nalít čokoládu, v lednici nebo mrazničce nechat ztuhnout. Případně bys takto mohla vyrobit i věžičky z hmoty na kokosové kuličky - případně z hmoty na kokosovou roládu (obojí by mohlo v lednici ztuhnout, jen to asi nebude na dlouhé pobývání dortu v teplé místnosti, ale to by nebyla ani ta čokoláda).
|
|
Monika |
|
(5.11.2016 21:10:16) Já na tvorbu tohoto typu absolutně nejsem, ale kdyby to muselo být, vypomohla bych si holt třeba i nějakými nejedlými pomůckami. Klidně bych jako věž zapíchla do dortu krabičku s lentilkami nebo tak (včetně obsahu), asi obalenou do vhodného designu ... Moje švagrová dokáže vyrobit dorty snad jakéhokoliv tvaru, co si děti vymyslí, všechno vymodeluje z piškotového těsta (ještě navíc bezlepkového) a slepí úžasným tvarohovým krémem, ale pokrývá to tedy marcipánem (domácím!!!), což neodpovídá zadání.
|
|
Kudla2 |
|
(5.11.2016 21:21:06) Napadly mě obrácené zmrzlinové kornouty, ale píšeš, že je nikdo nejí.
Možná by tam šly dát pro efekt a pak odložit stranou?
|
|
Oliverka |
|
(5.11.2016 21:48:18) Muzes upect korpusove testo v kournoutkach na zmrzlinu a kornoutky pak oloupat. Aby kornoutky drzely zprima, muzes je uskladat do mufinove formy a zajistit alobalem.
|
|
mraveneček +2 |
|
(5.11.2016 23:27:26) Obalit zmrzlin.kornoutek nebo jinej igelitem a namočit do rozpuštěné čokolády a nechat uschnout.Pak z něj sundat.
|
|
to je jedno |
|
(6.11.2016 0:15:16) Krém ze Salka zahuštěný kokosem (na mnoha místech na netu píšou, jak udělat domácí Raffaelo) a z něj špičky jako ze šlehačky?
Nebo udělat špičky ze šlehačky samotné - ať už bílé nebo čokoládové - pařížské. Aspoň by byl dort zajímavě barevný.
Nebo šlehačku smíchat s Maskarpone jako na Tiramisu...).
|
|
mewl79 |
|
(6.11.2016 1:27:19) Tak my vloni měli pro dcerku hrad z pohádky Frozen a cukrářka udělala věžičky z Disco sušenek slepovaných na sebe a věžička byla z konce zmrzlinového kornoutu, vše potažené marcipánem, na efekt super a pro sušenkomilce taktéž
|
|
HelenaPa |
|
(6.11.2016 13:58:12) Nečetla jsem ostatní, ale napadá mě koupit kokosový kmen a z té hmoty už pak věž vymodelovat.
|
|
Tečka. |
|
(6.11.2016 19:48:05) Děkuji moc za bezvadné nápady, určitě něco z toho vyberu
|
|
Analfabeta |
|
(7.11.2016 8:10:11) Udělala bych to z nepečeného těsta, stejně jako třeba kuličky nebo vosí hnízda. Když jsem to kdysi modelovala dceři, dávala jsem teda zmrzlinové kornouty.
|
|
|