foxina |
|
(7.11.2016 16:30:55) Dobrý den, budu péct narozeninový dort. Poraďte mi prosím vámi osvědčený krém z mascarpone (nebo i jiný). Ráda bych kombinovala světlý a čokoládový a totéž bych ráda použila na zdobení vrchu dortu. No a také typ na šikovnou čokoládovou polevu Díky moc!
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(7.11.2016 18:19:40) čokoládovou polevu mám osvědčenou tuhle : 250 g hořké čokolády 200 ml smetany ke šlehání 1 lžíce másla Nalámeme čokoládu na malé kousky a přidáme máslo. Smetanu zahřejeme, tak aby se skoro vařila. Nalijeme ji na čokoládu s máslem. Necháme půl minuty stát a pak začneme míchat. Mícháme, dokud není všechna čokoláda rozpuštěná a hladká. Necháme zchladnout (ponořený prst necítí teplo), průběžně promícháváme. Na chladný korpus naléváme polevu, případně roztíráme paletovým nožem. (Díky chladnému korpusu poleva rychle tuhne, což umožní vyšší vrstvu polevy.)
|
Gab1 |
|
(7.11.2016 20:14:38) Není to spíš krém než poleva s tolika smetany? Leskne se?
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(7.11.2016 22:26:07) je to něco napůl cesty mezi polevou a krémem... drží to pěkně, ale lesk tam moc není a ani křupnutí se nedočkáš, ale dobře se krájí... když se to po vychladnutí vyšlehá, je to krém... není to poleva, ale ganache
|
|
|
|
Abigail* |
|
(7.11.2016 19:54:45) Já jsem v létě dělala rybízový cheesecake - recept teď bohužel nemůžu najít ale jako krém tam bylo použito mascarpone smíchané s rozpuštěnou kvalitní čokolodádou (myslím, že jiná surovina tam nebyla) a bylo to moc dobré a řekla bych, že vyloženě vhodné jako krém. Nemám ráda klasické máslové krémy.
|
|
Anni&Annika |
|
(7.11.2016 21:04:04) musela bych kouknout, ale z mascaroponee delam bud slehacka /uslehana/, cukr, vajecny liker a Mascarpone, ci mascarpone slehacka, jogurt, cukr a zelatina....tenhle druhy ale ztuhne, neni to klaiscky krem. Ten prvni pouzivam na cokoladovy velikonocnni dort.
|
|
|