| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Čokoládový dort

 Celkem 9 názorů.
 sýkor 


Téma: Čokoládový dort  

(4.2.2017 9:01:20)
Poprvé jsem upekla čokoládový dort a během pečení krásně vystoupal a pak také zase sednul. Je to takové těžké, hutné a tmavé kolo. Nevím, na diskusích si pochvalují chuť a třeba to tak má vypadat, já nadšená nejsem. Píchala jsem do něj špejlí, ale tím by se to nestalo, navíc jak jinak bych zjistila jestli už je upečený. Jsem amatérka, ale raději mám nadýchané korpusy - jak má čokoládový dort vypadat (3 vejce, máslo, kakao, čokoláda, podmáslí, soda, cukru víc než mouky...)?
 Simeona+3 


Re: čokoládový dort  

(4.2.2017 9:15:33)
Zalezi na receptu, myslim, ze casto byvaji hutne. Taky asi zalezi na tom, jake mas kakao. Na to, aby stoupl dort s prirodnim kakaem myslim staci soda, pokud mas holandske kakao (alkalizovane), potrebujes prasek do peciva.
 Simeona+3 


Re: čokoládový dort  

(4.2.2017 9:18:40)
Tady je odkaz s vysvetlenim
http://www.chute-sveta.cz/zaklady-peceni-holandske-kakao-vs-kakao-na-vareni/
 sýkor 


Re: čokoládový dort  

(4.2.2017 9:21:34)
No tak to mě překvapilo, že je to uvnitř takové červenohnědé ! Ale sýr jsem nedávala, jen 5 lžic podmáslí.
 sýkor 


Re: čokoládový dort  

(4.2.2017 9:19:29)
Dala jsem obojí, prášek i sodu (recept byl z internetu a nakukovala jsem do Dity P.) a stoupalo to krásně, jenže ještě před vyndáním z trouby to kleslo na původní objem.
 Anni&Annika 


Re: čokoládový dort  

(4.2.2017 10:58:40)
Zalezi co mas za recept. Mam recepty na hutne, ale i na nadychane. Ty hutne jsou vetsinou ty, kde se dava hodne cokolady rozpustene ve vodni lazni.
proste musis vybirat podle receptu. No a pokud tam mas podmasli, tak to byvaji taky spis ty vlhci tezka testa...
 matesin 11/99,11/05,11/09 


Re: čokoládový dort  

(4.2.2017 11:21:32)
Sykorko,peču dorty a dělám:180 g cukru,70g hl. Mouky ,40 g hrube ,50 kakaa,80g oleje,7 vajec,vyšleháme sníh do vyšleháme ho přidám cukr,zvlášť žloutky vyšleháme s olejem,to pak přidáme ke sněhu a opatrně vmícháme mouku a kakao, peču na 160 horkovzduch,není hutný,peču předem a pokračují 2 den
 Pam-pela 


Re: čokoládový dort  

(4.2.2017 16:30:21)
Mně se takhle někdy nepovede kefírovka, je taky se sodou, a proto ji už dělám výjimečně.
Kamarádka říkala, že je to tím, když není vyhřátá trouba a nebo se otevře během pečení. Že se má nechat až do konce, nepíchat do ní a tak...
Ta nepovedená buchta má divnou konzistenci...a zatím vždy ji snědly slepice.

Já dělám hnědý dort z normálního třeného těsta s práškem do pečiva, 6ti vejci a olejem, není tak nadýchané jako světlé těsto, ale je dostatečně.
Do toho pak marmeládu a utřené máslo + cukr a kakao....on se mi teda upeče spíš takový dortový kopeček, ale má velký úspěch a nedá se ho sníst moc, takže i malý dortík vydrží na celou velkou oslavu.
 Senedra 


Re: čokoládový dort  

(6.2.2017 18:35:57)
Pam-pelo, kefírovku dávám do předem vyhřáté trouby ( cca 170 , horkovzduch), občas troubu otevřu a nepamatuju se, kdy se nepovedla.

Máš "čerstvou" sodu?

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.