| Koníček mořský | 
 |
(1.11.2020 15:32:16) Já když ho kdysi měla na záhonu, tak jsem ho používala do čehokoli tak, jako třeba cuketu, řapíkatý celer a další libovolnou zeleninu. Tepelnou úpravou fenyklová chuť trochu slábne, ale fenykl má prostě fenyklovou chuť. Dělala jsem z něj i salát zasyrova, dušený do těstovin, do zeleninové směsi, k mořským plodům, ke kuřecímu.... Má se přihrnovat, aby byl křehký, začátek stvolu je trochu tužší, nať se dá též použít.
|
| Jojona | 
 |
(1.11.2020 16:09:38) Tak ja jsem ho neprihrnovala, to jsem ani netusila. Proste mi po cesneku zbyl jeste volny radek a fazolek uz bylo nasetych dost, tak jsem zkusila fenykl a on vyrostl celkem bezpracne. To ma byt tak tvrde? Nebo se to loupe jako treba chrest? Takze se s tim nemam moc trapit a nakrajet na tenke platky a prihodit pod maso do trouby s ostatni zeleninou, napriklad. Hodi se k tomu nejaka bylinka? A co s tou nati? Je snad vonavejsi jeste nez kopr.
|
| *Kate* | 
 |
(1.11.2020 20:05:47) Náhodou jsem včera narazila na tento recept Jamieho Olivera -kuře v mléce s fenyklem. Vypadalo to lákavě. https://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/the-ultimate-chicken-in-milk/
|
|
|
|