| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Fenykl

 Celkem 8 názorů.
 Jojona 


Téma: Fenykl 

(1.11.2020 14:30:30)
Mam na zahonku pres 10 fenyklu a vlastne nevim, co s nimi. Uz jsem se podivala na videa a tak je mi jasne, ze mam vykrojit "kostal". Nekde nepouzivaji ty prvni venkovni "slupky". Ta chut zustane porad tak intensivni, jako ma nat? Mate nejake vyzkousene recepty? A co s nati? Ta se proste vyhodi nebo se da taky nejak zuzitkovat? Lze fanykl nejak skladovat na vice nez par dnu v lednicce? Diky za tipy a rady
 Půlka psa 


Re: Fenykl 

(1.11.2020 15:22:07)
Znáš tohle?

https://kitchenette.cz/clanek/25-karamelizovany-fenykl
 Půlka psa 


Re: Fenykl 

(1.11.2020 15:27:12)
Kitchenette má všechno moc dobrý, tam se nedá šlápnout vedle.~;)
 Koníček mořský 


Re: Fenykl 

(1.11.2020 15:32:16)
Já když ho kdysi měla na záhonu, tak jsem ho používala do čehokoli tak, jako třeba cuketu, řapíkatý celer a další libovolnou zeleninu. Tepelnou úpravou fenyklová chuť trochu slábne, ale fenykl má prostě fenyklovou chuť. Dělala jsem z něj i salát zasyrova, dušený do těstovin, do zeleninové směsi, k mořským plodům, ke kuřecímu.... Má se přihrnovat, aby byl křehký, začátek stvolu je trochu tužší, nať se dá též použít.
 Jojona 


Re: Fenykl 

(1.11.2020 16:09:38)
Tak ja jsem ho neprihrnovala, to jsem ani netusila. Proste mi po cesneku zbyl jeste volny radek a fazolek uz bylo nasetych dost, tak jsem zkusila fenykl a on vyrostl celkem bezpracne.
To ma byt tak tvrde? Nebo se to loupe jako treba chrest?
Takze se s tim nemam moc trapit a nakrajet na tenke platky a prihodit pod maso do trouby s ostatni zeleninou, napriklad. Hodi se k tomu nejaka bylinka?
A co s tou nati? Je snad vonavejsi jeste nez kopr.
 *Kate* 


Re: Fenykl 

(1.11.2020 20:05:47)
Náhodou jsem včera narazila na tento recept Jamieho Olivera -kuře v mléce s fenyklem. Vypadalo to lákavě.
https://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/the-ultimate-chicken-in-milk/
 Natascha 


Re: Fenykl 

(1.11.2020 20:54:59)
Fenykl mám ráda grilovaný s další zeleninou (papriky, červená cibule, žampiony, cuketa ...), trocha oliv. oleje, provensálské koření.
 Jojona 


Re: Fenykl 

(2.11.2020 5:51:06)
Dekuji vsem za rady

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.