Kornelia |
|
(5.2.2021 12:28:59) Pardon, nevedela som, ako mám napísať názov, tak som si pomohla :) Urobila som si strašne veľa náplne do kysnutých kapustníkov (kyslá kapusta+slanina). Asi urobím ďalšie cesto, aby som ju minula. Má prosím niekto skúsenosť, aké boli kapustníky po rozmrazení? Dalo sa? Či radšej zamraziť tú náplň? Dík
|
neznámá |
|
(5.2.2021 13:19:39) Kyselé zelí + slanina z toho by šlo udělat přílohové zelí. Asi bych to přihřála a dala jako přílohu k obědu.
|
Černá kronika |
|
(5.2.2021 13:32:25) Nebo promíchat s těstovinama. Nebo s haluškama, ale to už je pracnější.
|
Monika |
|
(5.2.2021 15:33:36) Velmi dobré halušky lze koupit hotové zmražené (např. v Lidlu, v Kauflandu)
|
|
|
Kornelia |
|
(5.2.2021 13:34:36) To by už nikto nejedol, kapustníky a ešte aj kyslú kapustu ako prílohu k niečomu :) Už som urobila cesto, budem mať tých kapustníkov aspoň 40 veľkých...tak asi ich rozdám, ak mi niekto nenapíše, že to pokojne môžem zmraziť (ide mi o to, či mrazenie nepoškodí cesto a náplň).
|
Pruhovaná |
|
(5.2.2021 14:44:11) Není důvod, proč by upečené nešly zmrazi, otázka je, jak budou chutnat pak, hlavně teda náplň. Já jsem si zmrazila vyrobené polské pirohy, tedy syrové, s vařenou bramborovou a masovou náplní, a ta masová pak už moc dobrá nebyla, zatímco bramborová úplně ok. Vařené kysané zelí jsem teda nikdy nemrazila.
|
Kornelia |
|
(5.2.2021 15:23:46) No už som si urobila cesto.. Niekomu ich dám, ale pokusne zamrazím 2-3 a budeme vedieť
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(5.2.2021 15:35:02) Nebo zmraz tu náplň a do buchet dej povidla.
|
Kornelia |
|
(5.2.2021 15:39:56) Áno, aj to je možnosť. Len sa bojím, čo to zmrazenie urobí práve s náplňou. Dúfala som, že už niekto predomnou mrazil kysnuté s kapustou, ale budem prvá a napíšem o tom dizertačku
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(5.2.2021 16:24:20) Napiš to pak sem, ať víme, jak to dopadlo.
|
|
Pruhovaná |
|
(5.2.2021 17:28:36) Já jsem dokonce o takovém pečivu plněném zelím ještě nikdy neslyšela. O plackách se zelím jo, ale buchty 🤔🙂?
|
Kornelia |
|
(5.2.2021 17:34:28) My to voláme kapustníky. Akurát sa to nedáva na plech tesne vedľa seba, čiže ten tvar po upečení nie sú vysoké buchty, ale má to tvar fašírky. Do tohoto cesta si vlastne môžeš dať čo chceš, to cesto nie je sladké ani slané - niekedy tam dávajú zemiakovú kašu so slaninou, ale to mi veľmi nechutí.
|
Pruhovaná |
|
(6.2.2021 20:01:20) Jsem si musela najít recept. To zkusím! A že se do těsta nedává vejce?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cimbur |
|
(5.2.2021 14:01:00) Zamraz jen náplň.
|
|
žiraf |
|
(5.2.2021 20:13:40) Běžně mrazím kynuté - upečené i naplněné syrové a pak peču. Mrazím i hotové (přílohové = dušené a ochucené) kysané zelí - vše bez problémů.
|
|
|