petluše |
|
(21.7.2021 20:03:13) Jak děláte rybízovou marmeládu? My se doma neshodneme, dělám obě varianty.
|
Marika Letní |
|
(21.7.2021 20:05:03) Bez jadýrek, několikrát to proženu odšťavňovačem a vymačkám. Džem je pak úžasný.
|
|
Stáňa * |
|
(21.7.2021 20:29:35) Bez jadyrek, jinak by ji nikdo nechtěl. I tak je u nás nejoblíbenější Jahodová a to dělám docela dost různých druhů.
|
|
Kaipa |
|
(21.7.2021 20:39:07) Jedině bez, ale rybízu máme málo, takže marmeládu využiju vlastně jen na linecké. Dělám ještě jahodovou, meruňkovou, ostružinovou a malinovou, v jahodové a višňové nechávám kousky.
|
|
Bouřka |
|
(21.7.2021 20:54:00) Ne, sice je snesu, ale když už se s tím patlàm, tak to chci mít dobrý.
|
qéčko |
|
(21.7.2021 21:15:32) Rybízovou marmeládu rozhodně bez jadýrek. Ale já tedy pasíruju i malinovou, a meruňkovou dělám bez slupek. Máme je tak nejradši .
|
|
|
Hrozinka |
|
(21.7.2021 21:48:38) Já mám ráda s jadýrky. A doma to nikomu nevadí.
|
|
Ropucha + 2 |
|
(21.7.2021 22:00:30) Moje vlastní pokusy o marmeládu příliš nevyšly, ale mám ráda oba druhy. Do lineckého cukroví je třeba bez jadérek, jinak jadérka nevadí.
|
|
Yuki 00,03,07 |
|
(21.7.2021 22:03:04) bez jadýrek, maliny i rybíz
|
|
darinaa |
|
(21.7.2021 22:03:29) Jadýrka jedině v malinové. Jinak vše pasíruju.
Nezkoušeli jste někdo do marmelády přidávat levanduli? Ke kterému ovoci, v jakém poměru a jak vám chutnala? Bylo to vůbec znát?
|
angrešt |
|
(21.7.2021 22:32:51) Levanduli do broskvové, ev. meruňkové a mirabelkové. A udělám si reklamu :) - v mé kuchařce najdeš recept na broskvový džem s medem, levandulí a metaxou :) Paní fotografce tak chutnal, že si odnesla i ten načatý kvůli focení :D
|
|
|
angrešt |
|
(21.7.2021 22:30:43) rybízové želé do lineckého bez jadýrek, rybíz jako brusinky s jadýrky.
Luxusní francouzské rybízové džemy jsou bezjadýrkové, ale aby tam zůstaly slupky, tak se jadýrka z každé kuličky ručně vypíchávají naostřeným husím brkem.
|
darinaa |
|
(21.7.2021 22:44:26) A to se vyplatí! ) Tu levanduli zvažuju k zahradním borůvkám, broskve bohužel letos nemáme.
|
|
angrešt |
|
(21.7.2021 22:54:28) https://www.le-lorrain.fr/blog/2016/04/21/confiture-de-groseille-de-bar-duc/ - návod :)
|
darinaa |
|
(21.7.2021 23:00:30) Umřela bych. Já dnes jen obírala kilo červeného rybízu od stopek a stačilo mi. )
|
|
|
|
|