Re: Recept na dobrý dort (krém) s marcipánem
no není to marcipán - je to správně mléčná potahovací hmota... on teda marcipán originál.. je z mandlí a stím se dost špatně potahuje protože se to trhá
dělám to v domácí pekárně - ale hele, teď jsem objednala čistě bílý ten icig decor kilo za 95 Kč
doma se dělá v pekárně v tomto pořadí
30-50ml vlažné vody (začni s míň klidně třeba třeba jen s 10ml), jak se to jednou rozředí, blbě se tomu domlouvá)
1 lžíce aroma sladká nebo hořká madle (případně jiná dle chuti)
3-4 lžičky (já ale dávám lžíce, protože mám radši hmotu měkčí - jak plastelínu playdoh, líp se s tím pracuje)
3-4 lžíce pšeničného sirupu (nestírat prstem, nechat stéct - já používám glukozový sirup, který si vyrábím doma - ten je totiž mnohem levnější - je to na sklenici vody stejná sklenice cukr kr. svaříš na sirup, pak můžeš mít v lednici ve skleničce a kdykoli použít)
200g moučkového prosátého cukru
200g polotučného sušeného mléka (to mléko musí být opravdu polotučné, s jiným to nejde)
pokud to chceš obarvit celé, tak dej barvu už do té vody. jinak musíš pak po částech.
pokud je to moc tuhé, přilej trošku vody do požadované konzistence.
Odpovědět