Re: Jídlo za 56 korun na den a pacienta - je kritika oprávněná nebo není?
Salámy mě taky překvapují, ale vlastně mě překvapují i ta máslíčka ve vaničkách a tak. Je to drahé. Ale nesouvisí to s tím, že na některých odděleních nemají kuchyňku, kde by směli manipulovat s jídlem, takže to musejí dávat balené?
Pokud je 56 Kč včetně energií a kuchařek, tak je to pekelně málo. Pokud by to bylo jen na suroviny, tak je to takové hraniční, hodně záleží, za jaké ceny nemocnice nakupuje.
Když skládám jídelníček pro jídelnu, tak s penězi fakt trpím a to mám na oběd 26 Kč, při rozpočtu 56 Kč/den na 5 jídel to je ještě horší.
Někdo tu zmiňoval levné sezonní suroviny - to je taková bizarní věc - sezónnost se na cenách velkododavatelů (alespoň "u nás v jídelně") vůbec neprojevuje, takže i když tam strčím v létě meruňky a v zimě kapustu, tak se to finančně moc nepromítne. Promítne se to akorát tím, že v létě ty meruňky budou dobré a měkké, kdežto v zimě zelené broky.
A to nemocnice musí ještě vařit o dost složitěji v souladu s dietami, nechtěla bych to vymýšlet a počítat.
Ty fotky ani rozepsané jídelníčky mi celkově nepřipadají nijak hnusné, výhrady bych měla jen k některým konkrétním položkám, zejména již zmíněnému salámu.
Odpovědět