| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Rýžové mléko II.

Suroviny:1 šálek hnědé celozrnné rýže (Natural) , 1 šálek sladké hnědé rýže (druh kulaté rýže) , 20 šálků vody , amasake nebo rýžová sladěnka na přilepšení,
Postup:Čas přípravy: 5 minut, čas tepel. úpravy: 2 hodiny

Rýžové mléko se často používá jako náhrada za mléko mateřské, když matka nemůže kojit. Nicméně je důležité tuto skutečnost předem konzultovat s odborným lékařem, aby děťátko skutečně dostalo odpovídající výživu. Rýžové mléko je rovněž velmi prospěšné v případech aftů a dětské moučnivky.

1) Vložte všechnu rýži do studené pramenité vody.

2) Přiveďte pomalu do varu a na mírném ohni povářejte dvě hodiny.

3) Potom přeceďte (rýži si dejte stranou na přípravu chleba či palačinek).

4) Rýžové mléko se podává vlahé nebo teplé.

Vložil:

*inishkea

Látkové plenky
Datum:2.7.2009 11:03:26
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.