Suroviny: | Na 4 porce: • Na těsto: 500 g hladké mouky • 2 lžíce oleje • 4 vejce • sůlNa náplň: 400 g mletého masa • 1 cibule • sůl • 1 vejce • 4 lžíce dušeného špenátu • špetka pepře • Na omáčku: 2 cibule • 6 stroužků česneku • 1/2 lžičky tymiánu • 1/2 lžičky pepře • hrst petrželky • sůl • šálek kečupu • Na servírování: 4 lžíce strouhaného sýra |
---|---|
Postup: | přísady pečlivě promícháme a necháme chvíli odpočinout. Zatím připravíme těsto ze všech uvedených ingrediencí a rozválíme ho na tenkou placku. Rádýlkem ho pokrájíme na čtverečky a na polovinu z nich poklademe hromádky masové směsi, ostatními čtverečky je přiklopíme. Řádně uzavřeme a v mírně osolené vroucí vodě uvaříme. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme utřený česnek, tymián, pepř a petrželku, osolíme. Nakonec vmícháme kečup. Hotové ravioli na talířích polijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 13.8.2008 19:09:02 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.