| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Plněný lilek mletým masem

Postup:Lilek omyjeme, odřízneme šťopku a podélně rozřízneme. Vydlabeme lžící a osolíme. Dužninu nakrájíme na kostičky.

V hrnci orestujeme mleté maso (preferuji kuřecí, ale mix vepřového a hovězího se snadněji sežene). Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a chvíli dusíme. Přidáme nakrájené žampiony a vydlabanou dužninu, mírně osolíme, dusíme. Když máme doma zbytek rýže, je možné přidat dle chuti i rýži. Nakonec vmícháme malý protlak.

Do vymazaného pekáčku či zapékací mísy vložíme vydlabané půlky lilku a naplníme je připravenou směsí. Zapékáme v troubě, dokud nebude lilek měkký, v případě potřeby možné trochu podlít vodou.

Jíme samotné, nebo s pečivem či bramborama.
Vložil:

*FialoFka

Tajný deník US :D :D :D
Datum:24.2.2012 19:25:57
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.