Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Drypetis | 154924 |
22.8.2023 16:43:53
Letos jsem ještě nebyla, ale poslední léta jsem houbařsky úspěšnější až v září a říjnu. Členkou té FB skupiny jsem také. Sbírám tolik, abych to stihla zpracovat, takže s manželem bereme 2 větší košíky a pak se bráním, když vytáhne tašku a chce sbírat ještě do ní. Část hub zmrazím a co jde, nasuším, ale hlavně vařím z těch čerstvých. Někdy něco rozdám. Sušené houby jsou pak i vítaný dárek pro ty, kteří se už do lesa moc nedostanou.
Ale ta množství, co někteří berou a ukazují na FB, jsou velká. Ale zas lidi hodně rozdávají a zpracovávají, někoho baví to sbírat a jiné zpracovávat a jíst. Znám přímo maniaky do nakládání a zavařování, takže jak skončí s okurkama, začnou konzervovat houby. To o drancování a ničení přírody mě tedy i napadlo, k tomu i něco o nenažranosti. Ale třeba z toho, co nasbírá jeden nadšený houbař, žije spousta lidí okolo. V některých zemích je prý sběr omezen třeba 2 kg na osobu. |
Katka a 2 výrostci | 141251 |
22.8.2023 16:09:57
Já říkám, že jeden koš dobrý, dva už mě trochu vadí (čištění, zpracování) a všechno navíc je pakárna....Ale když někdo chce zpracovávat 4 koše, nechť si to dělá...
Nicméně jsou i lidi, co najedou s vozíkem za auto, či za čtyřkolku... to už je přece jen moc, no. Znala jsem hostinského, co to tak dělal Ale i on to udělal jednou - dvakrát, aby měl zásoby na vaření. |
Monika | 123907 |
22.8.2023 16:04:02
Jinak my jsme letos zatím vlezli do lesa několikrát jen na chvilku (jednou v dešti, jednou při cestě někam, jednou v rámci výletu, kde se šlo lesem jen kousek), něco málo jsme našli a převážně hned snědli (+ minimum usušili) a na "pořádné houbaření" se teprve chystáme snad v září.
|
Monika | 123907 |
22.8.2023 16:01:48
Sbíráte houby? Už jste letos byli a s úspěchem? Jsem (pasivní) členkou jedné houbařské FB skupiny, abych byla informovaná, kde něco roste. Teď už pár týdnů se tam schází záplava fotografií "úlovků" a veliká až zuřivá diskuse (která vedla správce skupiny dle jeho vlastního sdělení k vyloučení spousty "závistivců") o tom, kolik je vhodné hub sebrat a jestli ti, co nasbírají několik košů nebo bedýnek jsou hamouni, případně poškozují přírodu atd... Já musím říct, že houby sbírám ráda, dle možností na houby s manželem vyrážíme, ale snad jen 2-3x za ty roky se nám stalo, že zrovna rostlo tolik hub, že jsme museli "utíkaz z lesa" a tehdy jsme nesli třeba 2-3 střední košíky/tašky (nikdy nenesem víc než jeden koš, spíš papírovou tašku a v případě "krize", tj. nadúrody doplníme nějakou nákupní látkovou, které skoro vždycky mám v batohu). Je to samozřejmě radost, když rostou a člověk "loví", ovšem to zpracování doma už pak je méně radostná aktivita. Když jsem kdysi potkala lidi, kteří nakládali do auta asi 5-6 velkých "zavazadel" plných hub a na můj obdiv reagovali hrdým hlášením, že "a to už je 3. den po sobě", tak jsem tedy nechápala, že se jim chce ty haldy čistit a cokoliv dalšího s nimi dělat. Ale nenapadlo mě teda, že by ničili přírodu nebo že měli v lese něco nechat pro ostatní nebo jinak se omezovat. Jak tohle vidíte?
|
mabela | 51999 |
25.9.2022 20:32:45
na trhu na Jiřáku, nebo Náplavce je stánek s houbami
|
holkamodroočka | 156337 |
25.9.2022 13:57:11
Nemáte někdo tip, kde můžu odkoupit čerstvě natrhané houby? Já se ven nedostanu (stejně přede mnou utíkají), skolila mě laryngitida a mám antibiotika ještě na týden. A v okolí žádné vášnivé houbaře, kteří by měli přebytky hub nemám. Ideálně vhodné na sušení a zavaření na kyselo. Praha.
Díky za tipy |
20.9.2022 21:32:47
Já to miluju,ten klid,vůni lesa a do toho zároveň to vzrůšo z "lovu".
|
20.9.2022 21:10:50
Jooo,řízky z plátků rozkrájených z hlav velkých pravých hřibů.Naprostá chuťová slast !!!
|
Vítr z hor | 100046 |
20.9.2022 20:30:39
"Jo, jsou docela OK. Bedla/vatovec jsou nej, ale když je dobrá hlíva, je to docela důstojná náhrada."
Děkuji, tak snad zase za rok vyroste |
Žžena | 83005 |
20.9.2022 18:36:19
Jo, jsou docela OK. Bedla/vatovec jsou nej, ale když je dobrá hlíva, je to docela důstojná náhrada.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.