Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Stáňa * | 7932 |
19.9.2022 22:12:42
Houby miluju, jak jejich sbírání, tak zpracovávání i následnou konzumaci.
Bohužel letos u nás zatím ani prašivka. Manžel se šel podívat v polovině minulého týdne, já včera. Bylo mi blbě, narvala jsem se Paralenem, ale do lesa jsem vyrazila, protože v týdnu se nedostanu. Doteď bylo pořád sucho, snad se les vzpamatuje. Máme to do lesa max. 5 minut. Jiné roky jsme touhle dobou měli už plné sklenice sušených hub, něco zavařeno a něco v mrazáku. |
Rodinová | 140078 |
19.9.2022 22:12:28
Ostatne uz je…
|
Rodinová | 140078 |
19.9.2022 22:11:28
Bourko, prostor ke zlepseni je vzdycky
Nevim, treba se tu objevi nejaka inspirace O vikendu jsem s par hnedacky ze zahrady, co nemelo smysl susit, upekla file |
Stará husa | 154854 |
19.9.2022 22:10:30
Vzhledem k tomu, že bydlím ve velkém městě a nemám auto, tak na houby nechodím. S mým BM jsme na houby chodili, dokonce jsme byli na houbách 2 dny předtím, než se narodila dcera a prohnal nás přitom divočák. Nejvíc jsem si hub a houbaření užila jako dítě o prázdninách na chatě tety v Beskydech, tam jsme s bratrancem chodili na houby každé ráno. Měli jsme vždy krásné úlovky, nepamatuju si, že by někdy nerostly. Teta uměla famózní houbovou omáčku, ale jedli jsme i smaženici nebo holubinky na másle, ty byly mňam. Domů jsem si vždy vezla obrovský sáček sušených hub.
Jo a můj BM miloval václavkový guláš, to jsme vařili každý rok kolem sv. Václava. Dcera tvrdí, že ho se synem už nemohli ani vidět. |
L+ 2m | 114525 |
19.9.2022 22:07:58
Letos jsou opravdu houbařske žně. U nás je nejoblíbenější syrovinkovy gulas, následuje liškové rizoto a dršťková z kostrče.
Naopak houby, kterými jiné roky nepohrdneme (bedla,klouzek,babky,pýchavka), letos necháváme jiným. Zásoba už je obrovska. Sušené, ryzce, lišky a masaky v octě,hriby zavařené v sádle, houbový salát a samozřejmě zásoba v mrazáku. |
Bouřka | 7675 |
19.9.2022 22:03:03
Rodinová, co chceš ještě vymýšlet?
|
Rodinová | 140078 |
19.9.2022 22:00:29
Jo a konzumace, nic objevneho, jsem tradicionalista: smazenice, rizky, polevka, omacka smetanova bez masa, maso na houbach, kuba, fleky, rizoto, zavarene idealne lisky.
Asi bych se mela zamyslet |
Rodinová | 140078 |
19.9.2022 21:54:12
Jses expert…
Jsem vasnivy houbar, hlavne kvuli sberu, ale zpracovani a konzumaci taky zkousnu Ceska tradice mushroom picking je predmetem obdivu vsech mych zahranicnich v Cesku sidlicich kolegu, az na par nemeckych vyjimek |
Fern | 155759 |
19.9.2022 21:47:25
Nejvíc je jich vždy v Makru, takže sběr hub už nás tak neláká jako dřív,když jsou kdykoli k mani
Ale byli jsme v pátek dopoledne se psem na vylete a narazila jsem na louce na velké hnízdo klouzku; to nás navnadilo a v nedalekém málem porostu na nás pak čekalo ještě několik menších suchohribu. V sobotu jsme tedy vyrazili autem poněkud dal do houbarske oblasti a v nedalekém malém lesiku jsme nasbírali skoro půl košíku opět menších suchohribu. Takže čištění hub 2x po sobě mi úplně stačilo a touha po dalším sběru zazehnana. Všechny houby jsem podusila bez soli,jen s kmínem, jednou jsme měli smazenici,druhý den hov.nudlicky na houbach se speclema a zbytek podusenych hub je už v mrazáku. Sbíráme jen ty klasické houby+bedly. |
Bouřka | 7675 |
19.9.2022 21:38:58
Ty černající moc neznám, asi se na ní trochu zaměřím.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.