Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Miška85 | 63733 |
18.11.2009 21:19:29
Mám taky nystagmus od dětství. Je mi 24 a musím říct že mi nikdy žádné větší problémy nedělal. Pokud koukám oběma očima tak vidím "normálně", problém je pokud koukám jen jedním okem,které začne kmitat tak je to zlé. Brýle nosím, ale protože se nystagmus léčit a vyléčit nedá,mám dioptrie na dálku, na každém oku asi 2, teď nevím přesně,v pátek jdu k oční po 5 letech
ve škole jsem s tím problémy neměla, sice mě učitelka posazovala do přední lavice ale to dělala u všech co nosili brýle. Na gymplu jsem si schválně sedla až skoro dozadu.. Nystagmus se mi zhoršuje hlavně při nervozitě, ve stresu, nebo pokud mám na něco koukat přímo,takže třeba hledět někomu do očí to nedělám Jinak jsem se naučila natočit hlavu tak abych viděla "normálně" Docela mě překvapilo že tu bylo několik případů kdy vám kvůli nystagmu nedovolili dělat autoškolu Mě dala obvodní razítko na žádost,dopsala tam že mám akorát nutné brýle a tím to haslo.. Takže mám řidičák na sk.B,C, vesele řídím bez nehody skoro denně už 6 letAkorát jsem to říkala manželovi tak mi doporučil o tom teda před oční pomlčet, v pátek jdu totiž k úplně nové doktorce,tak bych nerada aby mi ty řidičáky zabavila |
maxfrod |
• |
22.10.2009 13:09:09
Ahojky,chodili jsme k šajnarové a nystagmus je kmítání očiček
|
alsii |
• |
14.10.2009 12:22:31
mrknete na:
http://www.orlive.com/akronchildrens/videos/horizontal-tenotomy-a-treatment-for-congenital-nystagmus1 |
Svetlana Kolesnik syn 2 poky |
• |
19.9.2009 15:21:23
Dobry den. Mam syna kteremu je 2 roku a ma horizontalni nistagmus.Od 4 mes. furt posilaji nas na vsechi mozni vysetreni ale nic nemumou najit.
Tet nabidli MR v narkoze ale muslim ze ne budeme delat, stejne nic na najdou. Jsem cizinka a kukala este na ruski a ukrainski internetovi stranki . A nasla ze nistagmus leci v Kieve, Ukraina. Stimuluju zrakovi nerv lazerm. Stoji cele kurz kolem 20000 -30000 kc. Napristi rok chceme skusit. Svetlana |
Markéta Kovářová |
• |
5.5.2009 15:45:50
Dobrý den, prosím máte někdo zkušenosti s léčbou nystagmu aminokyselinami? Nystagmus nelze vyléčit, ale údajně by tato léčba měla nystagmus zmírnit. Děkuji.
|
MujBerusacek | 93792 |
24.2.2009 10:17:43
Ahoj, také trpím od raného dětství nystagmem a musím říct, že to není žádná katastrofa. Nejhorší je to, že někteří tohle nechápou a posmívají se. Nad to jsem se už dávno povznesla. Můj přítel mi dokonce řekl, že je to moje výhoda a ne nemoc, protože jsem tím výjimečná. Nejdůležitější opravdu je nenechat se zdeptat už v dětství dětma které se posmívají. Jinak to opravdu není nic strašného.
|
Galga | 89998 |
29.11.2008 17:24:39
Dobrý den. Taky mam chlapečka, u nehož v pul roce zjistili horizontalny nistagmus. Jedině co nam oční doktoři řekli( a těch bylo!!!), že musime čekat, že bud z toho vyroste nebo mu to zustane. A to uz se s tim pak neda nic dělat. Od 2 let synáček ma brylečky. Teď ma 3 roky a uz umi počitat, rad prohliži knížky a vypada to že ten nistagmus mu zatim ve vyvoji nepřekaží. A my jsme na to už tak zvykli, že už ani nevnimame? že mu očička pořad běhaji,a i diki brylečkam to neni moc vidět.Myslim si, že s tim se da žit plnohodnotný život. A i sportovat se dá dle jednýho znamýho co hraje s nistagmem valejbal. Přeji vam hodně uspechu.
|
darina |
• |
25.10.2008 20:27:45
syn devet let ma nystagmus od narozeni plus bryle na dalku dve diop. ve skole ma ulevu kazdy rok nam to napise psycholog.se ctenim je to horsi ale jinak zadne problemy.darina
|
P. |
• |
20.6.2008 12:23:13
Díky a má šanci se to zlepšit třeba na méně dioptrií a nebo spíše zhoršit na více? Nebo se to nedá říct a bude to stejné celý život?
|
Janet+sluníčko:-) | 75570 |
20.6.2008 11:22:02
Musí poctivě nosit okluzor, protože jedno oko má dost špatné, a druhé "dobré", taže aby nevznikla tupozrakost - to že mozek bude přijímat vjemy pouze tím zdravým okem. a to nemocné vyřadí. Musí se učit dívat i tím slabým. Cvičit.
Do budoucna asi oční školka, jinak si myslím, že nic jiného nehrozí. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.